Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 041 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:1-2
1 като видя множествата, възкачи се планината. Когато той седна, учениците Му се приближиха до него. 2 Той отвори устата си и ги поучаваше, казвайки,

Христос се смили върху Неговите хора, които знаеха нито Господ, нито себе си. Той избра Своите ученици на тези изгубени. Той ги призова и ги поведе към хълма, където Той седна и учи Своите избрани ученици и тълпи около тях. В разгара на природата, Христос заяви принципите на божественото царство и разкри своя Небесен конституция.

Множество чудотворни изцеления на Христос в Галилея, което четем в края на предишната глава, са имали за цел да подготви пътя за този фундаментален проповед и да се разпорежда хората да получават инструкции от този, на когото се яви божествената сила, доброта и милост. Вероятно тази проповед е резюме на това, което Той е проповядвал в няколко синагоги Галилея. Неговата основна тема е "Покайте се, за небесното царство е под ръка." Чрез Своята проповед Той иска да реформира не само нашите действия, но също така и нашите цели, не само нашите дела, но също така и нашите намерения. Той ни уверява, на Божието слово: "Върни се при мен, и аз ще се върне към вас, казва Господ на Силите" (Малахия 3:7).

Мястото на проповедта е един от хълмовете в Галилея. Христос не е имал удобно място, за да проповядват, повече от "глава да подслони" на. Докато книжниците и фарисеите имаше стол на Мойсей ", за да седне, с всички възможни удобства, чест и държавата, и има повреден закона, нашия Господ Исус, Великият Учител на истината, трябваше да изберете един хълм като Негово амвона. Този хълм не е свято място, тъй като планината Сион. По този начин Христос намеква, че мъжете трябва да се молят и проповядват светото Евангелие навсякъде.

Христос изнесе тази проповед като експозиция на божествената Му закон, на планина, защото при "планина" закона на Стария завет е. Но забележете разликата. Когато законът бе даден на Моисей, Господ "слезе" на планината, сега Господ. "На Синайската планина, Господ говори в гръмотевиците и светкавиците, но в Галилея, в един вид глас. Преди хората са били поръчани да запазят дистанция, сега те бяха поканени да се приближава, благословена промяна! (2 Коринтяни 3:7; иврит 12:18)

Слушателите, намиращи се близо до Исус, Неговите ученици, които последваха призива Му (Марк 3:13, Лука 6:13). Да ги направлява Своята реч, защото те го последва за любов, а не по необходимост, докато други го посещават само за лечение. Той учи Своите последователи, защото те бяха готови да слушат. Те искаха да разберат всяка дума Той преподава. Защото те трябва да учат другите в бъдеще е необходимо, че те трябва да имат ясна и отчетлива познаване на всички детайли на Неговия закон самите.

Исус откри Своята проповед на планината с уникална дума "Благословен". Той го повтори девет пъти като звънец звънене от небето, обявявайки за нас, че щастие и радост са основа и тайната на закона на Неговото царство. Вие не трябва да изпълнят обременителни заповеди и устава или изпълнява определени ритуали, за да влезе в царството на Бога, но Вие трябва да приемете милите думи на Христос с простотата на вярата. Тогава вие ще бъдете спасени от Божия съд и доставени от вечното наказание. Христос ви кани-голямата радост, тъй като той не е дошъл да унищожи грешниците, но за да ги спаси. Конституция на Бога за човечеството се основава на вечна радост, благодарност и ликуване, а не за наредби и сълзи.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христовия закон започва с думата "благословен" вместо на "Да" или " той?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)