Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 031 (Call to Repentance)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

1. Призове към покаяние (Матей 3:1-12)


МАТЕЙ 3:11
11 Аз ви кръщавам във вода за покаяние, но който идва след мен, е по-силен от мен, чиито обувки, аз не съм достоен да носи. Той ще ви кръсти със Святия Дух.

Министерството на Йоан Кръстител е, че на покаяние и кръщение с вода в подготовка за Христос, Който идва да даде Духа. Старозаветните предвещава на следващите дни, когато Божиите хора ще бъдат почистени с вода и ще получите Духа на Бог за освещение (Еремия 31:31-34; Езекиил 36:24-28). Джон, гласът на един, който вика, изрично посочва дарител на тези пророчества Христос, който сам кръщава със Светия Дух.

Йоан проповядва, че неговото кръщение за покаяние и че това не променя сърцето. Тя разглежда и определя болестта, но не го третира. Той с нетърпение очакваме идването на Христос, помазан, който единствен е в състояние да се излекува и премахване на унищожаване от света. Той кръщава на покаялия се и с разбито сърце със Светия Дух, регенериращо си дух с божествения си Дух, като ги превръща в хора, на любовта и което ги прави достойни за небесното царство. Но Христос ще достави лицемери, които имат вид на благочестие, заедно с тези, които пренебрегват Божията благодат, във вечния огън на Божия гняв.

Джон, най-великия пророк на всички, стоеше на прага на Стария Завет, облегнат в Новия Завет. Той проповядва Божия гняв, според закона на Мойсей, но видя, че Господ на благодатта върху тях, за да спаси каещия се, давайки живот от Бога на злото свят.

Светият Дух, обеща на онези, които се покаят и да изповядат греховете си, е самият Бог. Който декларира грешките си пред Бога и се превръща от тях, трябва да получи и опита Христос прошка и небесна сила. Самият Бог обитава в този грешник и да го направи детето си от Светия Дух.

Затова не се страхува от кръщението със Святия Дух, защото този Дух е Божията любов, доброта и вечен живот, и този Дух прославя Христос.

Джон знаеше предварително, благородството на Христос. Той смяташе за недостоен да служат на него дори обмисля да се недостоен да бъде роб да носят сандали на господаря си. Кръстител беше скромно носител на плодовете на истинското покаяние. Той се надяваше с цялото си сърце, че Христос ще дойде, като Светия Дух, за всичко, което се обърна от греха и се обърна към Бога.

Това е голяма утеха за верните министри, знаейки, че Исус Христос е по-силен, отколкото те са прави това, което не може да направи и дава това, което не може да даде. Неговата сила е съвършена в нашата слабост (2 Коринтяни 12:9).

Това е тези, които позволяват на Христос, за да бъде всичко във всичко, което Бог поставя почит. Той се противи на горделивите, но дава благодат на смирените (Яков 4:6).

МОЛИТВА: О Светия отец, когато се сравни с любовта си, аз гледам егоист. Моля те, прости моята липса на милост и моя твърд сърце. Аз ви благодаря за изпращане на Христос, роден на Светия Дух, за да умре за мен, че мога да бъда достоен да получи Светия Дух. Моля, подновете всеки каещ се вярвам, че той може да бъде изпълнен с Духа, благост, доброта и любов на Христос.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос е в състояние да ни кръсти със Святия Дух?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:14 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)