Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 027 (Call to Repentance)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

1. Призове към покаяние (Матей 3:1-12)


МАТЕЙ 3:1-2
1 В онези дни, Йоан Кръстител дойде, проповядваше в Юдейската пустиня, казвайки: 2 "Покайте се, защото Небесното Царство е под ръка!"

Йоан Кръстител, синът на Захария, времето, прекарано планира в пустинята, където Бог му разкрива вълнуващи планове за Божието царство. Бог го е изпратил на евреите да се култивира сърцата си, да промените начина си на мислене и да подготви пътя на скорошното идване на Христос.

Вана е необходимо за всеки езичник, който иска да стане евреин, според еврейския закон. Себе си Дълбоко в реката и да излиза от водата е символ на смърт и след това нов живот на благочестието се помирят с Бога.

Интересното за покръстването на Йоан е, че той не го практикуват на нечистите езичниците, но е насочена към благочестиво евреите. Той проповядваше в пустинята, където е изпратен коза грях лагер (Левит 16:22), което бе счетено за пребиваване на Сатана. Благочестивият евреи трябваше да пази срещу себе си лъжете, за всеки човек е зло от младостта си (Битие 8:21) и е в необходимостта от искрено покаяние. Бог все още работи чрез думата си и си Светия Дух, за да донесе на цялото човечество към покаяние и да подновят своите умове на Божията воля. Това произведение на Бог не обезсилва задължението на човека с отношение към покаяние. Господ не желае за всеки да погине, но всички да дойдат на покаяние, но всеки човек трябва да реагира на неговата рисунка.

Призива на Йоан кръщение с вода, съдържаща по-голям смисъл от исканията си да напусне егоизъм и да дава добър плод. Истинското покаяние е много повече от човешките усилия, тя е искрена вик към Господа, което води до очистването на душата, радикална промяна в дълбините на сърцето, както и подновяване на такива намерения. Който мисли, че произведения на покаяние е цялата Божия план за човек направи грешка, мисля, че човек сам по себе си е в състояние да реформира собственото си поведение, за да се прославят от Бога. Джон подготвя пътя за Божието спасение, с който се подновява на човека, което позволява и го тласка да вършат добри дела, които прославят Бога.

Джон засадени при мъжете, знаейки, че те са грешници. Той ги прикани да изповядат греховете си, да се въздържат от тях, и да ги мразя отхвърлят стария си начин на живот, и се отрека от самите себе си, да не вярвам в човешкото благочестие, а не да се доверите на свои собствени творби за обосновка. Джон прави повече, отколкото ти се обадя да се реформира вашето поведение, той ви призовава да бъдат кръстени. Никой човек не е се надяваме, освен ако той умре за греха. Той остава корумпиран и нечист, докато той се хвърля в реката на Божията любов и святост и позволява на Бог да го очисти и подновява.

Макар, че Йоан е бил изолиран в пустинята, Бог му обявена за тайната на идването на царството на небесата. Той знаел, че Бог ще започне една нова епоха, преодоляване на греха и корупцията. Той също така отбеляза, че сам Господ е искал да дойде в Неговия Христос, за да поднови нечисти сърца през идването на Светия Дух върху тях. От тук той проповядва, че небесното царство е под ръка. Това се очаква идването на небесното царство стана причина за призива си към покаяние.

Сърцето на посланието на Джон не е призванието, към покаяние. Това е по-скоро добра новина за идването на Бог и установяването на Неговото царство на земята. За тази цел Кръстител иска всеки човек да бъде подготвен да получи Господ.

МОЛИТВА: Господи, аз не съм достоен, че трябва да влезеш под стряхата ми, да, защото мислите ми са нечисти, думите ми са измама и моите творби са зло. Не ме изгони от присъствието си, не отнемай Святия Дух далеч от мен. Създай в мен приемливо покаяние, което може да наблюдавате слава, и знаете, че аз ходя в твоята светлина. Ти си моята мярка и в сравнение с теб, виждам ясно, че аз съм грешник. В твоята милост вярвам, и за ваша милост Надявам се.

ВЪПРОС:

  1. Какво е приемливо покаяние?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:10 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)