Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 021 (Worship of the Magi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

3. Посетете и поклонението на влъхвите (Матей 2:1-11)


МАТЕЙ 2:5-6
5 Те му каза "Във Витлеем Юдейски, за това е писмено чрез пророка, 6 Витлеем, Юдовата земя, по никакъв начин не малко сред първенците на Юда: от теб ще излезе управител, който овчарски ми хора, Израел."

Цар Ирод, като чу правно становище за родното място на Исус и на работата му в бъдеще. Образованите и сред евреите знаеше, че Христос ще се роди във Витлеем, града на Давид на Юдея. Преди хиляди години, Господ даде на цар Давид уникален обещанието, че един от синовете му ще живее вечно (Бог е истинския му баща), и царството Му не ще има край. Пророк Михей потвърди това пророчество даде на Давида, с друг Божествен, в който Бог разкри, че Христос не излизат от небето за първи път като дете във Витлеем, но той имаше много произход от вечността миналото (Михей 5:2) . Христос е съществувал вечно и способността му да се произнесе, и неговата небесното царство, никога няма да свърши. Колко удивително!

Първосвещениците и книжниците мълчаха преди Ирод за последната част на пророчеството, защото те прикова надежди на основание, че Месията ще ги освободи от римската кошмар и тиранията на Ирод. Те казаха: "Да, царят ще се роди, който ще обедини разделените племена на Израел, и да ги управлява само като най-високи правила."

Витлеем е малък град сред хълмовете около шест километра югозападно от Ерусалим. Това не е плодородна, тъй като варовик, който се намира в долната част на почвата, не е благоприятна за съхраняване на вода, поради повърхностния слой на почвата е суха. Тя се нарича Витлеем Юдейски, за да се разграничи от друг град със същото име в земята на Завулон (Исус Навиев 19:15). Витлеем на иврит означава "дом на хляба". Това е най-приспособените място за раждането му, тъй като той е истинската манна "хлябът, който е слязъл от небето", а е "за живота на света." Онзи, който идва при него никога не огладнее, и който вярва в Него, никога няма да ожаднее (Йоан 6:35).

Наблюдавайте как юдеи и езичници сравнение бележки за Исус Христос. Езичниците се знае времето на неговото раждане от една звезда, евреите знаят мястото на Писанията, и така че те са в състояние да информира един от друг.

Доволни ли сте с хляба на Бога? Ли Господ живее във вас и вашето сърце ясли за него?

МОЛИТВА: Благодаря на Господ Исус Христос, защото задоволи глада си за истинския живот и моята жажда за правда. Сте обявена за мен ЕС същност на любовта на Бога. Ето защо аз ви обичам и ви благодаря и да се молим за вас, за увереност в вечния си живот. Моля да ми анимирате, че може да ви хвалят и прославят завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Какви са най-важните идеи в пророчеството на Михей?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)