Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 020 (Worship of the Magi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

3. Посетете и поклонението на влъхвите (Матей 2:1-11)


МАТЕЙ 2:3-4
3 Когато цар Ирод, като чу това, той се смути, и цял Ерусалим с него. 4 събра всички главни свещеници и книжници на хората, той ги попита къде ще се роди Христос.

Царят и всички хора от Ерусалим са били нарушени, когато чух за раждането на Христос им. Бог е направил своята работа без тяхно знание, и след това наети чужди мъже да съобщават новини за тях. Ирод събра първосвещеника, всички бивши главните свещеници и началниците на двадесет и четирите класа на свещеници (1 Летописи 24:1-19; 2 Лет иcлес 23:8; сравнение Лука 1:8), както и книжниците на хората. Въпреки че първосвещениците и книжниците знаеше книги дума по дума, те не са знаели за този, когото книгите даде показания за. Те веднага даде отговор на заявката на царя за мястото, където Христос трябва да се роди, но не знаех, че този, който е роден. Те показаха, другите как да отида при него, но те сами по себе си не мина. Това е сравнимо с нас, когато ние учим другите на Божието слово, без да се спазват себе си.

Ирод не би могло да бъде непознат за пророчествата на Стария завет, за Месия и царството му, и времето, определено за Неговото явление от пророчеството на Даниил "седмица". След като се възцари толкова дълго и толкова успешно, със сигурност Ирод започна да се надяваме, че обещанията завинаги щеше да се провали, и че неговото царство ще се запази въпреки на пророчеството. Cарнал нечестивите ужас сърцата нищо толкова много, тъй като изпълнението на Писанията.

Ирод и целия Ерусалим се смутиха от погрешна представа, че царството на Месията ще се сблъскат и се намесва със светските сили, като ангел, който провъзгласи добрата новина ясно показа, че царството му небесно, а не от този свят. По същата тази причина лидерите на света и множества от хора днес се противопоставят на царството на Христос, защото те не го разбират, но допуснал грешка във връзка с нея.

Когато керванът на влъхвите пристигна в Ерусалим, тиранин, наречена Ирод Велики, който не е евреин, управлява града. Той беше Едомиc, потомък на Исав, груб ловец. С помощта на римски превземането на Йерусалим в 37 г. пр. Хр, и проля много кръв. Той е хитър, блуден, убиец. Той уби сина си и жена в опит да се отърве от всички, които желаеха престола му.

За тази нечестивия цар мъдреците, дошли от изток попитах: "Къде е онзи, който се е родил цар на евреите? Имаме доказателства, че той е бил току-що родена, тъй като Сатурн и Юпитер са в съвпад в Риби и видяхме тази връзка ясно на изток. " Новината падна като гръм от ясно небе в двореца на царя и разтърси целия капитал. Хората се страхуват от домашни обиски и под налягане техники, които биха могли да имат, за да издържим. Те знаели, че царят ще хвърли повече кръв, за да се осигури престола му.

Хитър Ирод веднага разбрах смисъла на тази странна прокламация, които не се отнасят до всеки друг с изключение на обещаният Месия на Бога. Така той се приготви да се борят срещу Бога и Неговия Син и призова върховният еврейски съвет да се срещнат в двореца си.

Този съвет се състои от 72 членове на първосвещениците, книжниците и старейшините. Тези хора са имали отговаря на правните решения, религиозни тълкувателни съдебни решения, както и крайните изпитвания. Всички знаеха в подробности какво Стария Завет бе заявил, особено на пророчествата за Христос. Те разговаряха за това, което е написано в Исая. Те започват с "хора, които живееха в земята на сянката на смъртта, върху тях светлина блесна" (Исая 9:2). Те бяха преместени в секунди пророчеството на Исая, "Защото ни се роди Дете, Син ни се даде и управлението ще бъде на рамото му и името му ще бъде Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността,. Княз на мира "(Исая 9:6). Тогава те имам съобщение на Бог на пленниците, "Стани, свети; защото светлина е дошъл И слава на Господа е повишила върху вас Защото, ето, тъмнина ще покрие на земята, и дълбок мрак хората;!. Но на Господ ще възникнат над вас, и Неговата слава ще ви се яви. народите ще дойдат при светлината ти, и царете на бляскавата ти зора "(Исая 60:1-3).

Но цар Ирод не е готов да се знае характеристиките, нито работи, нито мир на новородения Христос. На омразата и злобата, той искаше да разбере мястото на раждането му, че той може да го арестуват веднага и го погубя без милост.

Само ако са били принудени от духа, за да медитират върху Писанията на Стария завет, ще откриете 333 на Божиите обещания, сочещи към Исус Христос. Сравнително изследване на тях с биографията на Христос в Новия завет ще разкрие, че раждането на Христос, както и произведенията му, смъртта му, неговото възкресение и възнесението му не е станало случайно, но са написани предварително в подробности.

МОЛИТВА: Господи Исус, са родени и света вас е намразил от вашето раждане. Те не признават вашата любов и вашата божественост. Те се страхуват от вас. Но аз те обичам и аз се ангажирам да ви благодаря, защото дойде в нашия свят и победен отхвърляне, омраза и вражда. Моля да се разкрие ония, които жадуват за вас.

ВЪПРОС:

  1. Кой е Ирод? И това, което е върховен еврейски съвет?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:59 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)