Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 019 (Worship of the Magi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

3. Посетете и поклонението на влъхвите (Матей 2:1-11)


МАТЕЙ 2:1-2
1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток дойдоха в Ерусалим, казвайки: 2 "Къде е той, който е роден цар на евреите? Защото видяхме звездата Му на изток и дойдохме да Му се поклоним."

Това е марка на унижение, тури Господ Исус, че, въпреки че той е "Желанието на всички народи", си идват на този свят е малко наблюдава и взел бележка на раждането му е неясен и не се счита. Той се изпразни, и да се направи от всичко. Ако трябва да бъдат приведени в света на Божия Син, трябва справедливо да се очаква, че той трябва да бъде посрещната с цялата церемония, прослава и уважение възможно. Сводовете и скиптър трябва незабавно да са положени в краката му, и царе и князе по света трябва да са му смирени служители. Евреинът очаква Месията като този, но виждаме малко от това. "Той дойде в света, и света не го познавам" и "той дойде сам, и сам не Го приеха" (Йоан 1:9-11).

Започвайки от плен на евреите в Месопотамия през 587 г. пр. Хр, познанието на Бога и пророчество за изпращането на Давидовия Син в света, за да сключи мир достигна народи на изток. Тези народи не забравяме характера на Даниел, талантлив пророк, които бяха служили под решението на Навуходоносор и неговите наследници, и които са имали ефективна впечатление за съдбата на тази нация.

Някои евреи да са изучавали тайните на Вселената в астрологически училище близо до Вавилон в ръцете на Чалдаеанс. Те наблюдаваха как Сатурн започна да се близо до Юпитер. На май, 29 на година 7 БC двете планети се появи като една голяма звезда в съзвездието Риби, и като има предвид, че тези астролози вярвали, че това съзвездие, посочени средата земята, че Сатурн символизира защита на евреите и че Юпитер е звездата на царете. Ето защо те гледах тези планети, вярвайки, че в този момент Христос, цар на евреите и Господ на вселената, е роден.

Астролози дойде от изток в Ерусалим, в по-нататъшното търсене на цар на евреите. Те отишли до Ерусалим, защото тя беше майка-град. Те може да са каже, "Ако се роди такъв цар, ние ще чуят от него скоро в нашата собствена страна, и той ще бъде достатъчно време след това да плащаме почит към него." Но толкова нетърпеливи бяха те да се запознаят по-добре с него, че те са взели дълго пътуване с цел да се допитаме след него.

Можем да се учим от мъдрите мъже, че тези, които наистина желаят да познават Христос, няма да се отнасяме болки или опасности в търсенето след него. Когато ние следваме през знам, че Господ, ние със сигурност ще го намерите и го познавам.

Астролози на евреите може да се изчисли предварително, че съчетаването на тези две планети, най-големите планети в нашата слънчева система, ще се проведе два пъти през тази година и че двете планети ще се появи като блестяща звезда. Те често се говори за това уникално събитие и те решиха да изпрати мисия от астрологична тяхното училище в Ерусалим, за да бъде там по време на втората връзка на двете планети на 3 октомври, а също и да останат там по време на третия връзка на 3-ти декември, 7 г. пр. Хр. Мисията ще провери и да гледате къде и как ще се роди новият цар на евреите. Тези пътници не се страхуват от проблеми на пътуване в горещо лято. Те определят от Ефрат в Сирия заедно с река Оронт и молитва на юг, докато не пристигна в Йордания. След това те се изкачи на върха на еврейската пустиня, където Ерусалим корони на главите на планината, за да гледате на царя, който ще промени света.

Мъдреците не попита дали е имало такъв цар, роден, тъй като те бяха сигурни, че говори толкова силно от него с по в сърцата си, че те попита: "Къде е той роден?

Те мислеха, всеки ще има готов отговор на своя въпрос, очаквайки да намерите всички Ерусалим се покланят в краката на този нов цар. Те излязоха от врата до врата с този въпрос, и никой не можеше да им даде отговор. Може би повече, отколкото сме наясно, същия брутен невежество съществува в света, и дори в някои църкви, днес. Мнозина, които смятаме, че трябва да насочи към Христос, сами по себе си са непознати за него.

Раждане обявяването на Христос е било доставено на еврейските овчари от един ангел и на езическите философи от една звезда. Бог говори на пастирите в собствения си език и на езичниците в начина, по който те са най-добре запознати с. Божия начин на общуване не е ограничен.

МОЛИТВА: О, Бог могъщ, аз ви благодаря, защото вие сте Властелинът на звездите и слънцето. Създал световете и те са ваши. Вие говорите с езичниците в сънища и видения и даде на света своя въплътен дума, която бихме могли да знаем вашата воля. Моля, създаде в мен същия копнеж да види сина си, че е бил намерен в мъдрите мъже, които не падайте духом, за името на среща с него.

ВЪПРОС:

  1. Кога връзка на Сатурн и Юпитер се проведе за първи път през този период?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)