Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 008 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:2-3
2 Яков стана баща на Юда и братята му. 3 Юда стана баща на Фарес и Зара от Тамар.

Библията не се противопоставя на мъжете, но става ясно, че всички ние сме грешници и че всеки човек, който си мисли, че семейството му е невинен, дори ако те са царе и пророци, е измамен, тъй като нито един от тях не е праведен пред Бога, дори и в семейството на Исус. Считаме, че е вярно, че потеклото на Исус живее в грях, но той преодоля нечестивите наследство на бащите си, не е замислен от човешки баща, но замислен на Божия Дух, Който обитава в него. Той остава невинен и чист, без беззаконието в него, и доброволно е изкупил човешката раса в себе си.

Юда, един от дванадесетте сина на Яков, в чието име от дванадесетте племена са наречени. Тези синове били номади, които някога са унищожени населението на цял град за позор, който е паднал на сестра им (Битие 34:1-29). Те също така завидя техният най-малък брат Йосиф, защото баща им го обичаше повече от всички тях и пъстър роба за него. Така че, те планирали да го убият, но Юда навлажнена тяхното усърдие и ги убеждава да продадат своя брат двадесет сребърника и печалбата от него, вместо да вземе живота си.

Юда прелюбодействувал над му лакомство. Той попречи на Тамар, съпругата на покойния му син се жени за третия си син в съответствие със закона. Тя го подмамени и да го оставиш да спи с нея незаконно и от него си дете Фареса (Битие 38). Срамно е за хората, че имената на тези трима души - Юда, Тамар, и Фареса бяха споменати в родословието на Исус. Божият Син дойде, за да докаже, че изкупва дори сребролюбиви, прелюбодейци, и грешниците, и че той се появява и разкрива всички без изключение.

Яков посочи абсолютната власт на Христос, за да изкупи грешниците, когато той благослови сина му Юда и го сравнява с лъв, пред който всички негови братя и всички народи ще се поклонят в покорство (Битие 49:8-12). Йоан, евангелист знаели тайната на този пророкуват, той дори чу призива на старейшините в небесата, който казваше: "Ето, лъвът от племето на Юда, който е Давидовият корен надделя" (Откровение 5:5-10). Джон отвори очи, за да видите великият лъв, но той не видя лъва. Той видя убит агнето, което изкупил за Бога чрез кръвта Му избрани хора от всяка нация, които му служат като царски свещеници завинаги. Исус е изпълнил обещанията, декларирани за баща си Юда.

МОЛИТВА: Аз ви се покланят О Светата Божия Агнец, защото го заслужаваш всяко благословение, слава, богатство, и похвала, като преодоляване на злото в света и във вашите последователи, жертвайки своя свят живот за мен. Моля, преодоляване на моята привързаност за грях, защото аз не съм по-добре, отколкото Юда или Тамар. Моля да ме очисти от греховете ми и освети ме изцяло.

ВЪПРОС:

  1. Как беше обещанието за Юда, син на Яков, изпълнени в Исус

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)