Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 007 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:2
2 Исак стана баща на Яков.

Който чете родословието на Исус, той осъзнава, че Евангелието е базиран на книгите на Стария Завет. Никой не може да го разбере напълно, освен ако той изучава това родословие, точно както никой не може да достигне горната стая на къща, ако първо не идва от долната част на врата.

От откровението на Бога, Джейкъб само е определен преди раждането му, като носител на благословение (Битие 25:23-28). Но Джейкъб не чака за изпълнението на обещанието, с търпение и молитва. Той побърза и заговор с майка си, докато той е получил благословията на първородството. Тхе Грудге, което брат му е проведена срещу него, е толкова голямо, че Яков принуден да избяга. Сред този полет, Бог се яви на интригант, Яков, и му казах, че чрез него целият свят ще бъде благословен. Яков не разбере съня, но той страшно вярвал в откровението на стълбището, стигаше до небето, и в словото на своя Господ. Той продължи по пътя си и стигна до земя на Изтока. Там той стана изкусен пастир. Той измамени Лаван, чичо му и собственик на стадото. Лаван, от своя страна, се срещна Яков с подобна измама от него в брака първородния си дъщеря, а не по-малката дъщеря са договорени. Късно, Джейкъб се ожени за по-младата дъщеря, които той наистина искаше, но само след като се трудили за чичо си в продължение на много години. След продължителна служба и трудности, той копнеел да се върнем към земята на бащите си, но Бог го срещна по пътя си, за да се сложи край на гордостта си и да го накара да съкрушено и съжаление, така се бореше с него в съня си. Чрез тази духовна борба, измамникът се превърна в един скромен поклонник, а Бог е дал ново име, "Израел", което означава "онзи, който се бори с Бога и успява в резултат на неговата вяра Яков". Господ постигна своята цел с този измамник, създавайки в душата му копнеж за перфектната спасението, което той видя отдалеч идването на Исус на света.

Това е Христос, в когото съня на Яков се сбъдна с Божиите ангели да възлизат от него към небето и спускане с благословението на света (Битие 28:12-13; 48:15-16; 49:18, Йоан 1:51) .

МОЛИТВА: О Холь Бог, Ти знаеш душата си, че е склонен да лъжа, измама и гордост. Моля да ми прости всичките ми грехове. Почивка злите си намерения, че могат да ходят, разбити по пътя на вашата правда. Разруши ми гордост като смачкани Джейкъб, така че може да стане поклонник и стругглер за царството на вашата добрина.

ВЪПРОС:

  1. Как е Джейкъб направи достойни за Божието благословение за всички мъже?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)