Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 009 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:3-5
3 Юда стана баща на Фарес и Зара от Тамар. Перес стана баща на Есрон. Есрон стана баща на Рам. 4 Рам стана баща на Аминадавовият. Аминадавовият стана баща на Наасона. Наасона стана баща на Салмон. 5 Сьомга стана баща на Вооз от Раав. Вооз стана баща на Овид от Рут. Овид стана баща на Джеси. 6 Джеси стана баща на цар Давид. Давид стана баща на Соломон от нея, които са били жената на Урия.

Евангелието на Матей ни води до трите точки в родословието на Исус, когато става въпрос за преглед на имената на три жени, които са причинени умора и позор за коментаторите на Стария Завет. Ние, от наша страна, осъди никой, но ние наблюдаваме нечестивия човек тенденции и да продължи в покаянието на нашите собствени грехове.

Матей не се споменават имената на Сара, нито на други известни жени, които всички евреи се гордеят, но той споменава имената на жените, които евреите са били в състояние да се гордеем: "Тамар" се споменава да се посочи, че спасението на Бог е планирано за грешниците (Битие 38:11-14); "Раав" се споменава за да покаже, че спасението за грешниците е чрез вяра (Исус Навиев 2 Евреи 11:31), "Рут" се споменава да се посочи, че това спасение е по благодат без закон (Второзаконие 23:3; Римляни 3:21-30) и "Бат-Шева" се споменава за да покаже, че Божието спасение на вярващите е по благодат и спасение, че такова е вечна (2 Царе 11 и 12 Псалм 23:3; Евреи 10:38-39).

Ние не точно знаете някои от имената, споменати в родословието на Исус днес. Все пак знаем, че Раав, блудницата народите получи шпиони и ги защитава, защото Бог я показа, че той се предава нейния град Ерихон в ръцете на насрещно движещи се хора. След като градът е завладян, един от тези шпиони се ожени за нея и тя стана баба на Христос. Тамар еврейска кръв в цар Давид и Исус. Раав направи същото, и като направи Рут, защото Духът на Бог искаше да докаже, че не се придържа към расова мислене, но също така иска да спаси езичниците грешници (Исус Навиев 2:1-21, Евреи 11:31).

Вооз бе хетеросексуален мъж. Той не се възползва на бедствие на Рут, вдовицата, но наредил на слугите да напуснат зърно от реколтата за нея да се съберат и да яде, защото знаеше, че това, което тя е верен приятел на майка си-в-закон (майката от покойния си съпруг). След това той се ожени за нея, въпреки че тя е чужденка и тя стана майка на дядото на Давид. Тя се смята нечиста според еврейския закон, но всички хора са равни на Бога (Рут 2:4).

Най-ужасен грях в историята на предците на Исус е извършено от Давид, пророк. Той пожела жената на Урия, един от войниците му, тъй като тя е вземането на вана на покрива на къщата си. Той изпратил пратеници и я доведе до двореца си, и попита командир на армията си, за да се намери план, за да Урия, нейният съпруг, да бъде убит при засада на врага, за да покрие срама на царя. Но Бог разкри прелюбодейство и убийство в слугата си и заплаши да го убие. Нищо не може да го спаси, но искрен и непосредствен покаяние и вяра в Божията благодат на смирените и да се покаете (Псалм 51). Милост не го остави. Той се оженил за нея законно, и Бог им даде син, мъдър Соломон, тъй като бракът е пречистена чрез искрено покаяние.

МОЛИТВА: О небесен Отец, аз ви благодаря, че не сте ме отхвърлят. Съм корумпиран и прелюбодейка, но ви е изпратил сина си да ми се, че мога да видя в поведението му свят пример за моя живот. Приемам жертвата си за мен. Съм последователни сандъци в силата на Светия Дух и аз смирено живеят Ви обслужва бащинска воля.

ВЪПРОС:

  1. Защо евангелист Матей, въвеждат в изглед четири жени в родословието на Исус? Какви са техните имена?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)