Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 066 (Preaching in Antioch)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Greek -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

3. Проповядвал в Антиохия от Анадола (Деяния 13:13-52)


ДЕЯНИЯ 13:26-43
26 "Мъжете и братя, синове на семейството на Авраам, и тези от вас, които се боят от Бога, да ви словото на това спасение е изпратен. 27 За тези, които живеят в Ерусалим, и техните началници, защото те не го познавам, нито дори гласовете на пророците, които се прочитат всяка събота, изпълниха ги в Него, осъждаща. 28 И макар да не намери причина за смърт в Него, те помолиха Пилата, че той трябва да се умъртви. 29 Сега, когато те са изпълнили всичко, което беше написано, отнасящи се до него, те Го свали от дървото и Го положи в гроб. 30 Но Бог Го е възкресил от мъртвите. 31 Той е наблюдаван в продължение на много дни от тези, които дойдоха с Него от Галилея в Ерусалим, които са Негови свидетели на хората. 32 И ние заявяваме към вас радостната вест - че обещанието, дадено на бащите. 33 Бог е изпълнил това за нас децата си, в това, че Той е възкресил Исуса. Както е писано и във втория псалом: "Ти си Моят Син, днес аз родих '34 А че го е възкресил от мъртвите, няма какво повече да се върнете към корупцията, Той е говорил по този начин:" Аз ще ти дам верните милости, обещани на Давид." 35 Затова той също така казва в друга Псалм: "Вие няма да позволи Вашият Светият да види изтление." 36 Защото Давид, след като той е служил в своето си поколение от волята на Бог, заспал, бе погребан с бащите си, и видя корупцията; 37 А Той, когото Бог възкреси, не видя изтление. 38 Затова нека се знае за вас, братя, че чрез Него се проповядва на вас прощение на греховете; 39 и чрез Него е оправдано от всички неща, които не може да бъде оправдано от Моисеевия закон всеки, който вярва. 40 Пазете Ето защо, да не би това, което е говорил в пророците дойде върху вас: 41 "Ето, вие неприятели, чудо и ще загине! Защото аз работя дело във вашите дни, работа, която по никакъв начин не ще да вярвам, че някой да го декларират пред вас. "42 Така че, когато евреите излязоха от синагогата, молеха, че тези думи могат да се проповядва на езичниците да ги следващата събота. 43 Сега, когато обществото се е разпаднала, много от евреите и благочестиви прозелити последва Павел и Варнава, които, говори с тях, да ги убеди да продължат в Божията благодат.

Павел започва основната част от своя дискурс от сърдечно децата на Авраам и търсачите на Бог, свидетелстващ за тях, че посланието на спасението е бил изпратен директно до тях. Всички пророци, докато Йоан Кръстител очаква изпълнението на Божиите обещания. Сега спасение са били изпълнени, пълна и е готов да се реализират в тези, които го чуха.

Павел не държат езика си за отхвърлянето на Исус, нито пък се скрие несправедливото решение на Висшия съвет на евреите в Ерусалим. Той призова бунт, неподчинение, и невежеството, несправедливостта, и в същото време вина, престъпността и много престъпления. Те не послуша гласа на Светия Дух. Чрез тяхното предоставяне на Исуса до римския управител и подбуждане към хората, за да поиска той да бъде разпнат, злото решение на Висшия съвет постигна онова, което бе предсказано от пророците. Павел е бил силно се интересуват от докаже на слушателите си, че Исус не е починал, както евреите пожела, но всичко се е случило точно според пророчеството. Нищо не се случва в света, но според волята на Бог. Кръстът ни показва, че мъжете са грешници, въпреки желанието си да върши волята на Бога. Божията любов винаги се е противопоставял.

Но мощта и силата на Бог не изтича, когато хората уби Спасителят на света. Всевишния, и по-специално чрез смъртта на Неговия Син, показан да бъде повече от победител, защото Той е възкресил Исус от гроба. Павел споменава четири пъти в проповедта си, че набирането на Исус е великото дело на Бога. Този, който е бил разпнат не умре като престъпник, но винаги остава в хармония с плана на Бог. Възкресението на Христос от мъртвите е солидна крайъгълен камък на посланието на Павел. Той свидетелства, че Исус, след неговата смърт и разпъване на кръст, се появи в продължение на много дни на Своите ученици, които са били очевидци на истината за Неговата духовна, възкресено тяло.

 Въз основа на възкресението, Павел изяснен от Стария Завет, които Бог е вечен, свят, славен Син. Така Бог е Отец на Исус". Той продължава във вярност към Него, да Го извади от гроба и го вдигна високо в славата Си. Давид, великият цар и пророк, чу всички тези възвишени пророчества. И все пак той не ги получи за себе си. Тялото му остана в гроба. Тя се и се завръща в родния си прах. Петър потвърдено на Петдесятница, че пророчествата в Псалм 16:10 и Деяния 2:27 е имал тяхното изпълнение в Исус Христос. Павел свидетелства в Антиохия, че е невъзможно за Светия Бог да види изтление.

Живота и святостта на Бога са пребивавали в човека Исус. Ето защо, Който е възкръснал от мъртвите, в същото време, фонтан, от който всички други дарове на Бог може да тече. Апостолът свидетелства, че живият Исус прощава греховете ни. Никой човек не е обосновано от спазването на закона, но всеки, който притежава бързо до триумфалното е оправдано. Това стопанство бързо означава вяра, прави и просто. Който вярва в Христа, е оправдано, осветени, и живее вечно. Наистина ли държите здраво с него?

Евангелието изисква решение, или да ги приемат или отхвърлят. Това решение води или до спасение или, за вечен живот или вечна смърт. Павел вече е обявен на много от своите слушатели, че няма да повярва на думите му, те ще се появят невъзможно да ги. Това е наистина това, което Авакум пророк предсказано (Авакум 1:5). Бог ще работят голяма работа, отвъд ума и въображението на сърцето на човека, така че много от тях не биха повярвали това, което Бог е наистина направи.

В края на срещата, езическата конвертира поканени Павел и Варнава, за да се върне следващата събота и да им кажа повече за посланието на спасението. Техните думи са разбърква умовете им и да ги изпълни с духовно желание. Някои от юдеите и онези, които се бояха от Бога ги придружава до дома им, където те говорят с тях за дълги часове за спасението по благодат. Апостолите са направени очевидно от самото начало, че благодатта е в основата на спасението, и че Евангелието не е законодателен закон, изисква човек да прави неща, той не е в състояние да по свое желание. Евангелието свидетелства за нас от работата на Бога, който ни предлага прошка. Силата и живота на Христос са дадени свободно на тези, които вярват в Исус с цялото си сърце.

МОЛИТВА: Нашият Отец в небесата, благодарим ти, че те е отгледал Син Исус от мъртвите, и ни прости всички наши грехове заради него. Създаване ни в Твоя Син и изпълваме умовете си с посланието на Твоето спасение, така че да могат да свидетелстват за силата си, работата си, и ви триумф.

ВЪПРОС:

  1. Какво Павел проповядва за възкресението на Исус? Какво е добрата новина, че въз основа на Неговото възкресение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)