Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 012 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Somali -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:12-16
12 След изгнание във Вавилон, Ехония стана баща на Салатиил. Салатиил стана баща на Зоровавел. 13 Зоровавел стана бащата на Ъбиуд. Ъбиуд стана баща на Елиаким. Елиаким стана баща на Азор. 14 Ъзор стана баща на Садок. Садок стана баща на Ахим. Ъчим стана баща на Елиуд. 15 Елиуд стана баща на Елеазар. Елеазар стана баща на Матан. Матан роди на Якова. 16 Яков стана баща на Йосиф, мъжа на Мария, от която се роди Исус, Който се нарича Христос.

Евреи, които бяха направени пленниците и отнесе във Вавилон, твърде много се уплашиха. Те смятат, че Бог ги е защитена заради завета Си с тях и че неговото присъствие в храма им гарантира определен победа. Но след това, те са имали търсене на Бог за освещение и воденето на законодателството си в любовта. Той не беше доволен да си повтаря, безсмислени ритуали, церемонии и молитви, защото целта му не е да се установи теокрация. Той се опита да промени сърцата и да ги направи съкрушен и смирен пред него. Той иска също така да подновят своите умове и да ги превърне в ново създание.

Бог не се ядосвам завинаги. Той предлага народите и индивидите втори шанс да се покаят. Като такъв през 538 г. пр. Хр, двама мъже се върнаха в Ерусалим с разбити сърца и с голяма надежда. Техните имена бяха Зоровавел на Давид произход, и Исус, син на бивш високопоставен свещеник. Те, както и техните хора, е било позволено да се прибере вкъщи, защото персите побеждава вавилонците и Кир, царят, позволява на евреите да се прибера у дома, ако искат. Така че една малка част от тях се върнаха с радост, но те Йерусалим и неговите съседи унищожени и бедни. Въпреки лошото състояние, те предприеха мерки за възстановяване на храма, знаейки, че тяхното минало спад се дължи липсата на вяра и усукани поведение. Те знаеха, че Бог не е имал видите политическо царство. Той настоя духовни услуги, верен на поклонение и чист живот.

Ние не знаем много за мъжете, посочени в последната третина на родословието на Исус. И все пак, с оглед на факта, че властта се премества от персите гръцки, а след това на Макавеите, а след това на римляните, те са живели почти непрекъснато под господството на непознати. Поради еврейския район остава без значение изолиран район в политическата история.

Ние сме изумени, когато ние откриваме, че родословието на Исус завършва с Йосиф, който не е баща на Исус по плът. Но еврейското разбиране на генеалогията по това време зависи от законните права и ангажименти, не на раса и кръвна връзка. Така Исус е бил присаден със синовете на Дейвид чрез Йосиф, който го осиновява. Освен това, поради Римската преброяване, той е роден в Давидовия град, а не в Назарет,, както Иосиф е бил длъжен да се върна в къщата на неговите предци, според римското право.

Матей свидетелства за значението на заглавието на Исус, син на Мария. Той е обещаното Христос. Матей не е единственият човек, който наблюдава Месия на Исус. Много хора от Стария завет и милиони на народите, докато сега с радост отбелязва, че в Божието царство се приближи с раждането на Исус Христос. Неговата любов, духовна сила и смирение са знаците на свръхестественото му царуване. Намалява Нашият свят не е в необходимостта от нови царства и княжества, тъй като оръжия и революции не мога да променя сърцата, това е само съгласуване с Бога чрез Христос и неговия божествен мир, който може да обнови лица и ситуации. Затова ние се молим с цялото си сърце ", да дойде Твоето царство" в тези последни дни.

МОЛИТВА: Господи Исус, ти си моя цар. Вие не изисква от мен да плащат данъци или да извършват обредите, но ви е дал живота си за мен, и ме избави от моите преминаващите надежди за политическа чест, икономическа сигурност и желание за отмъщение. Ти ме променя непрекъснато в лицето на любовта, ми даде вечен живот, който не може да умре, когато отмине (Йоан 11:25-26), но да има вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Защо родословието на Исус края с Йосиф, който не му е баща по плът?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)