Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 238 (The Dimensions of New Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.6 - НА НОВИЯ ЕРУСАЛИМ: НА БУЛКАТА НА АГНЕШКО МЕСО (ОТКРОВЕНИЕ 21:9 - 22:5)

3. Размерите на новия Ерусалим (Откровение 21:15-17)


Ако площта на този велик град вече граничи с въображението, то колко повече превишава неговата височина и обем на човешкия ум, тъй като градът е толкова дълго, колкото е висока, широка и достига световъртеж височина от 2220 км, което е 2,22 милиона метра! Височината на връх Еверест на 8848 метра дори не е половин процент от височината на вечния град. Градът на Бога е 250 пъти по-висока от най-високата планина на земята. Сравнение с тази извънгабаритни куб, който е пълен на светлината и славата, всички телевизионни кули и небостъргачи изглеждат като прахови частици.

Неговата астрономическа височина от 2,200 километър (!) Прави ясно че това бъдеще град на Бога не може да бъде на земния град, като височината на 4,000 метра кислород става вече кратко и височината на 10,000 м човешките същества не могат да живеят без дихателен апарат. Дори на Международната космическа станция, която обикаля около Земята на височина 386 километър ще се извисяваше над пет пъти от Божия град. Що се отнася до структурен анализ, е очевидно, че такава сграда не могат да се изграждат със земни строителни материали. Теглото му може да смаже всяка стоманена греда и всеки железобетонна основа. Такава куб може да се произвеждат само в Святия Дух. Така че ние сме по-духовното тяло на всички обосновани и светци. Те са Новия Йерусалим, невястата на Агнето на Бога, че Клозет видях в небесното видение като метафора, като кубичен формира голям град, който му се яви. Бог ще обитава сред тях, Той със Своя народ и неговите деца.

Ако искате да се изчисли така, че да се определи обемът на тази "скинията на Бога" ще намерите резултат от почти 11 милиарди километър, всяка от тези кубически километра може да съдържа милиона стаи на площ от 100 2 и височина 10 метра. Така че тези 11 милиарди километър може да предложи място за 10 на апартаменти, всяка от 100 м2 площ. Броят на тези стаи ще бъде достатъчно за цялото човечество на всички времена на всички континенти. Думите на Исус: "В дома на Отца Ми има много обиталища" (Клозет 14:2) поставя на ново измерение в оглед на тези съображения.

Ние мислим за "номер, който никой не може да разчита" (Откровение 7:9-12), броят на вярващите, които са страдали много в името на спасението на Бога и на Неговия Агнето. В скинията на Бога "Има достатъчно място за всеки от тях. Светците не трябва да живеем заедно в един претъпкан начин, и те няма да се почеше и хапят един друг. Нашият Бог е любов, благост, кротост и Неговите деца ще се съревновават Него (Матей 5:48).

Някои тълкуватели мислят, че не от определена височина на град на Йерусалим височината на куб е предложено но вътрешната височина на пирамидата. Такава огромна пирамида ще постави в перспектива и за определяне на на мъжете и по-специално на Вавилонската кула, и да ги направят смешен.

Тъй като ние сме, обаче, в сферата на Стария Завет Откровение, ние трябва да се обърнат към тайната на Светая светих на скинията на Бога, като Светия на Светих е с кубична. В тази стая с дължина на страната от 5 метра и няма прозорци Ковчега на Завета и изкупление покривка, която, според Писание на Стария Завет, престола на Бога между двете херувимчета. В ковчега на завета със закона, написан върху тях имаше две каменни плочи. Господ седял коронясал над думата на Негово Откровение и прие жертва кръвта на животни, за изкупление на Своя народ. Той се спря в средата на Неговия избран инат.

Размерите на първия храм отговаря на същите пропорции, но Саломон, строител, разшири дължина на страната Светая Светих до 15 метра. Също така този кубичен Стаята беше тъмна и без прозорци.

Също така втори храм, който беше завършен през 515 г. пр. Хр от Агей, пророк Захария, имаше същите размери. Ирод Велики по негово време до 4 г. пр. Хр.: Украсявали централното светилище в Ерусалим, който първоначално е бил обзаведен по прост начин. Светилището на Светилищата, са били отделени от обобщаваща воал от светото място, което се раздра на две от горе до долу, когато Исус умря, така че достъп до Бога в Светая Светих става свободен за всички (Матей 27:51).

В Новия Ерусалим, който съответства на Светая Светих на храма в земния Ерусалим, Исус от неговата смърт изкупителната е придобил право за всички осветени, че самите те могат да влязат в присъствието на Бог, за да живеем с Него и да остане примири да го (Клозет 17:21-26).

Който говори за вечен Ерусалим, града на истински мир, трябва да се помни, че това е Светая Светих.

Можете да съчувствате, ако мислите, че на в Мека, кубична стая, която е покрита с черна копринена кърпа и в, чиято част черен камък, може би остатък метеорит, е повредил инча Милиони мюсюлмани кръг около така наречената "Къща на Авраам" през годината и се кланят на Аллах с лице към посоката на черен камък. Веднъж годишно краля на Саудитска Арабия влиза в тази стая без прозорци и почиства символично. Ако Сатана е "маймуна на Бога", както Мартин Лутер се твърди, че каза, тогава в Мека е опитът на мюсюлманите да привлече Светая Светих от Ерусалим сред тях. Те се покланят на Аллах там дневно до до 34 пъти и да се ангажират умело го с викове по специален начин. Те не знаят за заместническа изкупителната жертва на Исус Христос. Ето защо те клане всяка година в края на поклонение (Ал -Адха) в Мека и във всички ислямски страни млн. лъвове на овце и камили, не само за собствената им съгласуване с Бога, но също така и да изпълни един стар ритуал, чийто смисъл те не знаят вече.

Мюсюлманите в Мека не пристъпваме всеки "Божия дом", както Аллах в исляма е по-голяма от всяка къща, построена от мъже. Той е по-голям от рая. Аллах не присъства в рая на мюсюлманите. Той също остава далеч, големи и непознатия Бог във вечността, на които никой не може да се приближи.

Пета от човечеството, която е ислямска няма достъп до Нови Йерусалим, защото мюсюлманите отхвърлят Агнето на Бог и неговия изкупителната смърт. Поради това, те отделят умишлено от Отца, Сина и Светия Дух. Въпреки това, кубичен небесния град има достатъчно място за всички мюсюлмани на всички времена, като в дома на нашия Отец в Небесата има "много" имения (Клозет 14:1-4).

Клозет съобщава, че стената около небесния Ерусалим е с височина от 70 метра само, квази малък перваз около един кубичен небостъргач. Тази дълга стена обаче има специална функция, тя не служи за защита на Божия град, тъй като има повече врагове, но целта му е разстоянието между чисти и нечисти, между свето и не свято между любовта и омраза. Дори и във вечността изглежда има различни нива на духовна зрялост, които не можем да съдим в присъствието.

МОЛИТВА: Светия отец, ние ще се поклонят себе си, защото сте живели в кубически казваше пресветото място в скинията на среща на таблетки на закона. Ние ви даваме благодарение на себе си, защото сте консервирани под формата на куб дори в вечността, където ще живеят в разгара на духовните град Ерусалим сред народът на светците, които ви да увеличавате висококачествен любов в единството на Троица. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на кубически под формата на бога на жилището място в небесни капитал?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)