Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 208 (Death Will be Judged)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.4 - ПОСЛЕДНОТО РЕШЕНИЕ (ОТКРОВЕНИЕ 20:11-15)

3. Смъртта ще бъдат оценявани (Откровение 20:14-15)


Книгата на живота: Книгата на Откровение на Клозет говори шест пъти за "Книгата на живота" или "книгата на живота на Агнето" (Откровение 3:5; 13:8; 17:8; 20:12.15; 21:27). Тази книга е цяла вечност решаващ фактор в плана за спасението на Бога който в всезнание си тези, които ще се отворят на съобщение на Божия Агнец, имат съвест очистени чрез кръвта на Агнето и получаване на тях Светия Дух, вечното живеят Книгата на живо не означава "единично или двойно предопределение", но това е списъка на Бога и Агнето си с всички имена на онези, които се отварят към Евангелието и да Му служат доброволно.

Когато 72-те ученици на Исус се върнаха с ентусиазъм от техния терен, където те са се научили, че духове и демони са били подадени до тях в името на Исус, тогава Господ им казал като предупреждение и насърчение, "Независимо се радва на това , че духовете ви се покоряват; а радвайте се, че имената ви са написани на небесата" (Лука 10:20).

Исус им се обяснява с това Откровение, че има списък в небето на пратениците на Исус и на децата на Бога, които са защитени в името на Отца и Сина и Светия Дух, и в същото време получи орган да свидетелстват този триединен името на Бога.

Исус предупреди и духовно мъртъв лидер на църквата в Сардис да се събуди веднага и да се засили това, което е на път да умре на църквата си и да преодолеят мързела си и самодоволство в името на Исус, така, че Исус е Господ, не трябва да изличи името му от книгата на живота (Откровение 3:5)! Възможността да се превърне изличат от книгата на живота, не може да се изключи!

В дните на Антихрист, който някога е бил, сега не е, и ще излезе, всички, които не следват Исус и чието име не е написано в книгата на живота, ще се чудите на мнимата възкресението на сина на Злото Един от мъртвите и да се поклонят мнимата безсмъртен (Откровение 13:8, 17:8). Но всеки, който е оправдано от кръвта на Христос и получи вечното живеят по благодат, има и подарък за разграничаване между духовете. Първото послание на Клозет ни обяснява много ясно, който е Антихрист (1 Клозет 2:18-27; 4:1-14). Книгата на живота на Агнето доказателства, за да бъде като магнитна игла по време на объркване и аберация. Тя дава на вярващия комфорт и гаранция по време на преследванията на християните и заплашително мъченичество.

То се съобщава на два пъти, че по време на Страшния съд в допълнение към книгите на работа правда, и книгата на живота ще бъдат отворени (Откровение 20:12.15). Самият факт, че е запи-сана в тази книга ще спести на ответника, тъй като никой няма да станем праведни чрез собствените си произведения (Римляни 3:21-28; 2 Коринтяни 5:19-21; Ефесяни 2:8-10). Който отхвърля кръв и правдата на Христос, или пренебрегва или подигравателни погледи в него, се осъжда, и който иска да спаси себе си вече е осъден. След Бог примири света със Себе Си чрез заместническа смъртта на Христос единственият грях, който остава за човек, който да се ангажира, е отхвърлянето на това уникално изкупление и не са готови да вярват в Исус (Клозет 15:22.24; 16:9). Заради този грях, той ще бъде хвърлен в огъня морето.

Се пише в книгата на живота на Агнето ще отделят дневната от мъртвите, тези, които са се примирили и тези, които са отхвърлили помирение, изкупените и осъден. Книгата на самия живот не осъждам никого, но го знае всеки, който е получил живота на Христос.

По подобен начин последващо стих за правото на влизане на небесния Ерусалим трябва да се разбира: всеки, който не е написано в книгата на живота не получава гражданските права на божествения град на бъдещето (Откровение 21). Затова всеки, който чете тези редове и не е сигурен дали неговото име е записано в книгата на живота на Агнето, може да се покае и изповяда на Исус всички грехове, които той е наясно, помолете за прошка и вярват в силата на изкупителната на кръвта на Исус. По този начин той ще получи вечното живеят безплатно, и името му ще свети в книгата на живота на Агнето като една от запазените грешници, живеещи чрез Христос в Бога и Неговата любов (Лука 11:13; Клозет 5:24 ; Деяния 2:38-40).

МОЛИТВА: Ние ще се поклонят ви, небесни баща, и ви благодарим от долната част на сърцата си заради вас оправдано сащ чрез вяра в праведен Христос, и да даде живота си в сащ през вашия успокояващ дух. Можете писа имената ни в книгата на живота на Агнето на Бога чрез вашия установи истинският кръг "гратисен период. Питаме за нашите приятели и роднини и дори нашите врагове, можете да ги предоставя искрени покаяние, те могат да получат свободно вечния живот от перспективи сочат на вашия милост. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Кой ще и които не са имената им писано в книгата на живота си?
  2. Как мога да вечен живот трябва да бъде получено от онези, които дълго за това в действителност?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 10:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)