Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 209 (Death Will be Judged)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.4 - ПОСЛЕДНОТО РЕШЕНИЕ (ОТКРОВЕНИЕ 20:11-15)

3. Смъртта ще бъдат оценявани (Откровение 20:14-15)


Ада като езеро на пожар: В хода на Книгата на Откровение във все по-ясен начин, четем на езерото от огън, пожар морето и ада.

Клозет Кръстител, които вече се размърда мъже от безплодно дърво ще бъдат отрязани и хвърлени в огъня (Матей 3:10, Лука 3:9) и че плявата ще бъдат разделени на гумното от пшеница , за да изгори плявата с огън (Матей 3:12, Лука 3:17). Адът се чака за това, че не всеки каещ се веднага и изцяло.

Исус включи тези притчи в треперещите си проповед (Матей 7:19; 13:40-42), но ги засилва и помоли всички да се освещаване на живота си сериозно. Е по-добре да живеят само с едното око или само един крак и да влезе в рая, отколкото да продължава да върши грях с две очи и всички крайници и следователно да бъде хвърлено в пъкъла (Матей 5:29-30; 18:8-9; Марк 9:43-47). С тези предупреждения той изостря разбирането на греха: Всеки, който се гневи на брата си и го нарича глупак, или задника, ще бъде в опасност огъня на ада (Матей 5:22).

Адът е неразделна част от проповедта на Исус. Когато, например, жителите на Капернаум, въпреки много чудеса работил сред тях, не се покаят наистина, Исус говори божественото горко на тези град и пророкува, че ще се снишиш до преизподнята (Матей 11:23, Лука 10:15). Фарисеите и книжниците са били наричани с Исус "змии" и "усойници" и попита ги в същото време пастор, "Как може да избегне осъждане на ада" (Матей 23:33). В притчата за " богат мъж и бедния Лазар" даде Исус представа за реалността на ада и пламенните и въпреки напразните молби на измъчван богат човек (Лука 16:19-31). С голяма скръб той говори отново и отново за плач и скърцане със зъби и на пещта на вечния огън (Матей 8:12; 13:42.50, 22:13, 24:51, 25:30). Най-трудните и най-мащабен пророкуваме за Христа по отношение на ада е писано в думите му, които той говори като съдия в Страшния съд "Тогава ще рече и на тези на лявата ръка, махнете се от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и неговите ангели" (Матей 25:41)

В Откровение на Христос да Клозет описание на ада се засилва, първо като предупреждение към преследвани членове на църквата, за да не се компрометират с Цезар култ при никакви обстоятелства, а не да се покланят на Антихрист. "И трети ангел, вървеше след тях, казваше със силен глас, Ако иска някой се поклони на звяра и на неговия образ, и получи белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на Божия гняв, които се изливат, без сместа в чашата на гнева Му, и ще бъде мъчен с огън и жупел в присъствието на светите ангели, и в присъствието на Агнеца: И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове : и те имат ден, нито нощ без почивка, които се покланят на звяра и на неговия образ, и този, който приема белега на името му" (Откровение 14:9-11).

Фактът, да бъдат хвърлени в огненото езеро, мястото на вечната мъка, върху която дъха миризма се намира, се определя от, сочи последното решение чрез четири случая:

  • Надежден Антихрист и си магьосник ще бъде хвърлен в този интензивното отделение на ада (Откровение 19:20).
  • Надежден сатана сам, след като напълно лишени от неговите правомощия, ще земя когато си неправеден син вече е, покрити с срам на неговата обща повреда (Откровение 20:10).
  • Надежден смърт и неговият царството име (автентично ще бъде хвърлен в същата езеро на пожар след като е лишен от своята мощност и след предаването на всички умрели (Откровение 20:14).
  • По всички мъже, които отказват помирение на Христос, агнешко на Бога, ще бъде хвърлен в огненото езеро без изключение се причинява от недостатъчното им и грешен творби (Откровение 20:15). Списъкът на тези осъди в пъкъла изтезания на неугасим пожар е посочено подробно в доклада на клозет (Откровение 21:8).

Това описание на ада се превръща почти стомаха на хуманистите и, тъй като според тяхната философия любовта на Бога и милосърдието си надминава неговата правда и правосъдие. Те погрешно преценявам, обаче, бездънен нечестието на Сатана и омразата си срещу "Света Троица", по същия начин, тъй като те също не знаят в дълбочина светостта на Бога и Неговите съдби поради отхвърлянето на Неговата благодат в Христос.

Смърт и царството му е един от враговете на Бога, Когото Отец ще постави под краката на Неговия Син (Псалм 110:1; 1 Коринтяни 15:25-26; Откровение 21:4). Огненото езеро, от друга страна не е враг на Бога, но принадлежи към Неговата правда и святост. Същия начин като съдия в Близкия изток трябва да присъства на закрепване на осъдения човек или трябва да хвърли първия камък на пребиване с камъни, така че последната книга на Библията показва, че Исус като съдия и Божият Агнец ще е свидетел на изтезания на осъдените мъже (Откровение 14:9-10). Това мъчение не на последно място само на един час, една седмица или една година, но за вечни векове, винаги и непрестанно. Божията любов е неограничен, но свещения гняв на Бог. Това надминава нашия ум и изисква от нас послушание към вярата в един смирен дух.

МОЛИТВА: Отец на нашия Господ Исус Христос, ние ще се поклонят себе си, защото сте готови да съхраните всички мъже от вашия критично правосъдието според вашия план за спасение. Можете да даде своя само син за обосновка на покаяли, и да отвори широко вратата на небето за тях. Помогнете ни, така че никой от нас ще пренебрегва тази врата, която е отворена за вас и го оставете да работи на ада. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как не син на Мария обясни езеро на пожара? Кой ще го въведете?
  2. Как Бог се противопоставят на спасяването от езерото на пожара? Как можете да бъде квалифициран да получат вечния живот?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 10:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)