Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 174 (The End of the Harlot)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 6 - ВАВИЛОН НА БЛУДНИЦА И НА ПОКЛОНЕНИЕ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 17:1 - 19:10)
ЧАСТ 6.1 - СЪДБАТА НА БОГА НА БЛУДНИЦА ВАВИЛОН (ОТКРОВЕНИЕ 17:1 - 18:24)

5. На края на блудница на Вавилон (Откровение 17:15-18)


Е на блудница на Вавилон на великия град? (v 18): Ангелът на съда, обобщава тайната на голямата блудница на Вавилон, заяви, че визията на жената, на гърба на звяра в пустинята представлява само едната страна на духовната си сила. От другата страна се разширява чрез правилното име на Рим, "големия град". Всъщност, армиите на Рим вече е маршируваха да разрушат държавата на Юда, Ерусалим и на втория храм. Освен това, клането, извършено от е все още пресен в паметта им обвинения и подозрения за фанатичен Евреин, в който е причинил Павел да бъде обезглавен и Петър разпнат. Хиляди християни е починал мъчителна смърт.

Феноменът на Антихрист му лъжепророка и си хитър блудница, не може да се опише просто символ. От този стих в книгата на откровение снимката на жената е заместен от картината на големия град (Откровение 17:18). "Рим" буквално означава: "велик", "силните", града, в който цялото знание, власт, интриги и спиртни напитки са масиран заедно, работи и с двете и един срещу друг. От този момент нататък в откровение, който чете името "Вавилон" трябва да мислят в Рим в дните на Цезар.

Чрез използването на термина "Рим" Патриарх Клозет, без въпрос, а не за определяне на католическата църква, която все още трябваше да водят съществуването си в подземните катакомби на Рим за още 200 години. Освен това, в обществото на този ден църквата притежава нито политическо влияние, нито самочувствие.

Но може би Клозет бях чувал в Ефес и на Патмос на множество евреи в Рим, които, както и преди, се противопостави на Евангелието, здраво закрепена към Закона на Мойсей, и следователно отхвърлила Исус като Син на Бога (Деян. 28:21-29) . Някои от тях са, че е денонсирала християни римските власти, с цел да се спре и да унищожат разпространението на тази "еврейска секта". Клозет също може да са определили тези фанатици, които по това време заедно с царе и Цезар се борят срещу Христос и Неговата църква, като курва на Вавилон в Рим.

Във всеки случай в Рим на време Клозет по-късно се разпадна в резултат на масови миграции на хората. Върху руините на стария Рим Католическата църква пристъпва към изграждане на религиозно-политическа власт в света. Тя държеше юздите на световната политика в ръцете си в продължение на повече от 1000 години.

Ситуацията се променя, обаче, в резултат на Реформацията, както и с откриването на морските пътища в Индия, Северна и Южна Америка. Идеите на философията, от Бога, както и Френската революция, което допълнително подкопава властта на католическата църква. Днес църквата все още обхваща един милиард членове, но тази сума представлява само една шеста от населението на света.

Еврейското население мигрира в нови центрове на власт, в Месопотамия, Испания, Истанбул, Париж, Лондон, Виена, Москва и Ню Йорк. Тяхната интелигентност, компетентност в бизнеса и прагматичен поглед, ги прави незаменим за управляващата правителствата на ден. В Османската империя евреите заемат водещи позиции в икономиката и политиката, ситуация, която наскоро се повтаря чрез споразумение за сътрудничество между Турция и Израел. Що се отнася до ситуацията в Америка, бившия американски президент Клинтън, се казва, че са имали 60 еврейски работници, служители в правителството му апарат. Джордж У. Буш, който го последва, все още запазва една трета от този брой. Ню Йорк е известен с най-голямата еврейска град в света, където все повече евреи живеят, отколкото в целия Израил! Еврейски специалисти, с твърдо тяхната компетентност, способността да се направи бързо, прагматично решение, голямо въображение и творчество, доминират американски университети, преса, филмовата индустрия и телевизията. Но както и преди, по-голямата част от евреите видим в разпнатия Исус от Назарет лоша имитация и неразбиране на истинското им призвание и история. Където е възможно, те се противопоставят на цялото християнско влияние, като в искането си да премахне християнско религиозно обучение в държавните училища.

Напълно различно тълкуване за "големия град" е подадена в игра от Саддам Хюсеин, който преди години подаде заявление за Организацията на обединените нации да имат международната общност възстанови древен Вавилон. Религиозна мотивация спекулации веднага се издигна като ракета в космоса. В този случай голяма електронен супер-мозъчната център за всички народи на земята може да бъде установена в Багдад. Наред с другите неща, след световни центрове и регистри биха могли да се комбинират и координират там: глобалната икономическа администрация, международен въздушен сигурност, център за борба с епидемии и болести, научни изследвания, универсален съдебната система, както и създаването на нов световен етос в рамките на синкретична световна религия, на базата на разширяване на правата на човека.

Други спекулират, че по време на тази цел време Ерусалим ще стане политическа и военна мощ център за антихрист, от където той ще управлява света с желязна тояга. Лъжепророка му и голямата блудница ще продължи хранене и контрол на мозъчен тръст от Вавилон. Но един ден Антихрист ще признае, че центърът във Вавилон е станала прекалено силна. Той ще отговори с един удар, за да унищожат мястото на събиране на разузнавателна информация и окултен, може би с помощта на водород или неутронна бомба!

Вавилон днес е обект от голямо значение, тъй като на мястото, където се управляват светски правомощия и манипулирани от мислене антихрист. Антихрист не се появи един човек, но е вечен сатанински дух, който отново и отново поражда властолюбив нови антихрист. По същия начин, блудницата на Вавилон е също нито един човек, но горда, нечист дух, който предизвиква верига на изкусни религиозни съветници в синагогите и църкви, които водят съответните им управници към бунт срещу Бога и Неговия Христос. Точно като жена, облечена със слънцето, се появява като образ за верни и истинни събрание в Стария и Новия Завет (Откровение 12:1-6; 13-17), по подобен начин, на голямата блудница на Вавилон, в визия за Клозет, представлява точно обратното на нея. Нейната либерална, както и фанатизирани последователи, състояща се от евреи, така и християни, не останат верни на Божието слово, но смесено истината с лъжи и да се съобразява с нечестивия свят и начина си на живот. Вдъхновителя им запали огъня на омразата в тях против Агнето на Бог и Неговите последователи и подбуди силните на този свят да се бият, за да унищожи идващия Христос. В края на краищата време на битката с участието на тези духове ще се върне към своя отправна точка, в Ерусалим. Вавилон и Рим не са тайните центрове на този свят, но кръстът на Сина на Бог в Ерусалим. Този кръст остава голямо престъпление, при което всички нехристиянски сили ще бъде разбита на парчета (1 Коринтяни 1:18-24).

МОЛИТВА: Небесният Отец, на омраза на захранване на гладни антих нараства срещу кротък Христос и неговият скромен последователи в наши дни, но дали лидери са живели в Рим, Ню Йорк, Москва, Пекин, или Ерусалим, Ваше духовно кралство със сигурност ще дойде и ще бъдат наистина прави, и на много държави ще бъдат представени в разбивки в милосърден агнешко на Бога. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как можем да признае антих лидери и техните блудница и ги избегнете разумно?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 09:09 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)