Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 062 (The Third Seal)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.3 АГНЕШКО НА БОГ СЕ ОТВОРИ СЕДЕМТЕ ПЕЧАТА (ОТКРОВЕНИЕ 6:1-17)

3. Третият Печат: ездач на черен кон (Откровение 6:5-6)


ОТКРОВЕНИЕ 6:5-6
5 Когато той отвори третия печат, чух третото живо същество да казва: "Елате и вижте!" И ето, черен кон, който седна на него имаше везни в ръката си. 6 чух глас в средата на четирите живи същества, който казваше "на пшеница за динар, и три на ечемик за динар! Не повреждайте масло и вино!"

Божият Агнец има целия свят в ръката си. Той заповядва на благословиите и призовава за решения. Както въпреки катастрофалните световни войни народи, включително и Израел не се покаят, а само отделни хора, Господ трябваше да се разклаща съществуването на човечеството допълнително, така че те могат да разберат, че те са зависими от любовта на Агнето. Ние живеем на Своята благодат! Той не само ни примири с Бога, но той заповядва на вятъра и дъжда, лятото и зимата, войната и мира. Без него ние не може да съществува.

Глад и богатството: Третият ездач в галоп по блестящ черен кон на арената на света. Той има везни с него като знак, свързани с недостига на храна, повишаване на цените, и глад. Докато богатите хора могат да запазят за закупуване на вино и масло, печелят на ден работници, едва ли бе достатъчно, за да купи ежедневна храна за себе си или за своите зверове тежест. Всичко е скъпо. Пари кратко. Може би не е валяло дълго време, или река Нил не е имал високо вода и поради това няма и депозити на тиня. Потоци от бежанци може да дойде в страната, тъй като от кървави войни, или скакалци може да изяде реколтата, така че основните храни се превърна и човечеството е в голяма нужда.

Безкрайни потоци на бежанците: През миналия век в резултат на войните, събаря и революции тиха емиграция на е била започната. От Индия до Пакистан и обратно шестнайсет милиона души избягаха от бившите източните части на Германия в Западна Германия 12 милиона, в Африка и в Близкия изток зъбец псалм бежанец поникнаха като гъби. Само няколко, които са по-добре, са били в състояние да разработи ново съществуване. Няма Камбоджа и Виетнам всички избягали който може да го управлява. Ужас при опит за геноцид или превъзпитание на племена от служители индивидуални или цялото кланове бягат към планините или през морето. За Израел два милиона евреи избягали така, че да избяга от газовите камери на Хитлер. Подобен също е броят на арабите, избягали в съседните арабски страни. През миналия век повече от 100 милиона бежанци насажденията от държава до държава. В лагерите на Сталин до смъртта на стотици хиляди от глад.

От балкански или Турция, Иран и Азербайджан, от Руанда и Судан, Либерия или Сиера Леоне, има стотици хиляди изселени лица, които не притежават земя, без работа, без роднини и без възможност за комуникация на майчиния си език. Програми за помощ на Организацията на обединените нации са ограничени. Много хора се взират в бъдещето, без никаква надежда и пълни със страх. Всеки чака ездач на бял кон, дали той им носи храна и мир.

беден нации Богатите нации: В днешно време има богати и бедни нации, както добре. В 36 страни на глава от брутния национален продукт на глава от години е по-малко от US $ 365! Сред тези страни, които живеят под прага на бедността, са Афганистан, Бангладеш, Китай, Индия, Кения, Нигерия и Судан.

На още по-ниско ниво са Етиопия, Малави, Бурунди, Руанда, Сиера Леоне, Чад, Танзания и мавритански. На глава от населението брутен национален продукт на година в тези най-бедните страни е по-малко от US $ 180, което означава, че човек в живота на тези страни с по-малко от половината щатски долара на ден! Едва ли можем да си представим, мизерия, глад, подаване на оставка, а също и омразата на този трети от населението на света. Гладът канализацията ден и нощ.

В същото време има 52 богати страни на тази земя с високо развита технология и среден доход на глава от населението е десет пъти повече от това на жителите на бедните къща на тази земя. Има електричество, течаща вода и инфраструктура, като битум пътища, без да се казва. Освен това, училищното образование и здравни грижи за всяко дете.

Девет от тези 52 богати страни принадлежат към богатите страни с брутен национален продукт годишно между САЩ $ 16,000 и САЩ $ 20,000 долара. Те са Израел, Кувейт, Бруней, Обединените арабски емирства, Австралия, Англия, Италия, Канада, и Финландия. Жителите там печелят 30-50 пъти повече от тези в бедните страни, които имат доход на глава от населението по-малко от $ 365.

Групата на супер богатите държави започва с брутен национален продукт на глава от година на 25,000 щатски долара. Някои от тях идват дори US $ 40,000. Сред тях са Айлънд, Швеция, Франция, Сингапур, Белгия, Австрия, Германия, САЩ, Дания, Норвегия, Япония, Швейцария и Люксембург. Доходите им е сто пъти и за някои до две сто пъти повече, отколкото на тези хора в бедните и най-бедните страни. Те живеят в охолство и все още не са изпълнени.

Проблемът на икономически бежанци, които се стремят в богатите страни ще се увеличава до такава степен, тъй като гладът ще се увеличи в развиващите се страни. Притегателната сила на този модерен миграция става все по-тежки и по-тежки. Ние трябва да се подготвят за това развитие, а не да се чудя за тези имигрантските потоци.

Защо някои богати и Други беден? Има стотици причини на доходите дисбаланс между тези, които са в нужда, и тези, които имат достатъчно, между бедни и богати хора. Много хора в третия свят са лишени от трудолюбие, отговорност и старание. Климат в северното полукълбо е студено и принуждава хората към активност. Хора в страните на север и на юг от екватора, обаче, страдат от висока температура, което кара хората да апатичен и паразити растат. Освен това, влиянието на Евангелието е отличителен, тъй като тя освобождава хората, така че те да станат активни и да служи и си мисля, а исляма кара хората да фатализъм и ги възпитава твърда запаметяване.

Ездач на черен кон везните не само заради високите разходи за живот, но също и като сигнал, че той балансира точно дали богатите нации се променят начина си на мислене и да се научат да правят жертви и предлагат бедните народи помощ за самопомощ . Синдикатите в индустриалните нации жак на заплатите обаче все повече и повече, вместо да предложи на отчисленията за развиващите се страни. Това води до увеличаване на автоматизация на фабрики, високи заплати и непреките разходи за труд не може да бъде платена по-дълго. Увеличаване на безработицата, особено в индустриални държави, съчетани с техните депресии е в крайна сметка в резултат на анти-християнската доктрина, която държи мечта за рай за работниците, които не ни е обещал да в Библията.

Без послушание към Евангелието няма да има преосмисляне, не абдикация и без промяна на културата. Джеймс ни кара да се вземат под внимание следните: "За онзи, който знае да прави добро и не го правя, да го е грях" (Яков 4:17).

Ездач на бял кон и ездач на черен кон препуска в различните страни на тази земя и натиснете масите на хората един към друг.

Това е скандално, че според данни на УНИЦЕФ в развиващите се страни 250 милиона деца са ангажирани в детски труд, около 126,000,000 от тях се смята, че да бъдат ангажирани в опасни ситуации или условия, като например работа в мини и др, както и два милиона непълнолетни лица са принудени към проституция или други форми на сексуална експлоатация. Секс туризъм е във възход. В същото време на милиарди щатски долара са инвестирани във военните разходи. Цената на един резервоар би било достатъчно за училищното образование от 1000 деца в бедните страни, а цената на един щурмови самолети ще бъде достатъчно за изграждането на повече от 100 болници и училищни сгради в страните от Третия свят.

И все пак по-голямата част на богати и масите на бедните хора не искат да се вдъхновяват от духа на Агнето. Ето защо те стават жертва на ездачи бял, червен или черен кон. Повече от всякога светът се нуждае от Евангелието, послушание на вярата и реализация на любовта на Агнето във всички области на живо. Ако това не се случи, тогава глад, омраза и отчаяние ще се увеличи, ярост и рев като диво море и наводни обществото на изобилието като цунами*.

* Цунами е серия от морските вълни с височина на вълната в диапазона от 30 до 50 метра, които могат да бъдат резултат на море земетресение.

МОЛИТВА: Небесни Татко, милостив Син, ни учи да се молим: "Дайте ни всеки ден ежедневния ни хляб". Малко са тези, които се молят за храна, облекло и много от тях са тези, които пожелавай пари и власт, без да обръща внимание на бедните. Дайте ни милостиви сърца да благоразумно да помогне на нуждаещите се и да се свърже на хората да Милосърдния доставчик.

ВЪПРОС:

  1. Какво прави ездач на черен кон причина.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)