Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 037 (Immediate Vicinity of the Almighty)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.1 БОЖИИ, СВЕТИ И ВСЕМОГЪЩИЯ В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 4:1-11)

2. Непосредствена близост на Всемогъщия (Откровение 4:4-8)


Стъкленото море

ОТКРОВЕНИЕ 4:6а
6 И пред престола е нещо като стъклено море, подобно на кристал. ...

Преди престола на Бога не е басейн или езеро, но нещо като стъклено море, широк и безграничен. Това морето е тихо и спокойно, без вълни пред своя създател. Тя е прозрачна до дъното и кристално чиста.

Тихия това море пред престола на Бога може да означава, морето на народите, които не полудява неспокойно и стремително пред присъствието на негово величество и може по-дълго. Преди Бог всичко става мълчи.

мъдър не се нуждае от книгата, не, пред него има море от стъкло. Той гледа през всичко и чете всички дела на човеците, ако те са били регистрирани на един безкраен екран. Движението на всички моторни превозни средства и самолети, на всички добри и зли духове, се разкрива пред него. В присъствието на Бога нищо не може да бъде скрита. Тихия Морето пред престола на Бога е силен контраст на гръмотевична буря в тронната. Светкавиците Му, както и пламъците на седемте факли са отразени в спокойно море. В тихоокеански морето е знак на величието и достойнството на Всемогъщия.

В няколко хотела в Индия квадратни водоеми са монтирани във входното антре. Водата се прелива постоянно и безшумно и предоставя огромни стаи с влага и прохлада, когато това е потискащо горещо. Водната повърхност на тези басейни изглежда като море от стъкло, което изглежда да стои спокойно, макар и да има непрекъснат поток, който не генерира никакви вълни и отразява като тъмна, гладка огледало светлините на околните.

Кристално ясно се разпространяват пред Бога всички скърби и греховете на хората. Дори вашите проблеми и прегрешения са му известни. Той знае всичко, вижда всичко, разбира всичко и е в състояние да направи всичко. И все пак той не е един брутален диктатор или Бог на деспотизъм като Аллах в исляма, но той е нашият Отец, пълен с любов и в святост. Той е почитан от неговите създания доброволно с дълбока почит и благодарност.

МОЛИТВА: Небесни Татко, Ти си Всезнаещия и нищо не се крие пред Тебе. Разкрийте нашите грешки, че те не могат да ни отлъчи от Вашата ваканция ност. Почистете ни, че ние не може да избяга от страх от вас, но се завърне като изгубени деца, и ни приеме с Твоята милост.

ВЪПРОС:

  1. Как Божието всезнание се появи в територия на Неговия престол

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 07:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)