Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 038 (Immediate Vicinity of the Almighty)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.1 БОЖИИ, СВЕТИ И ВСЕМОГЪЩИЯ В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 4:1-11)

2. Непосредствена близост на Всемогъщия (Откровение 4:4-8)


Четирите живи същества на престола на трона гума

ОТКРОВЕНИЕ 4:6б-8a
6 ... В средата на престола и около престола четири живи същества, пълни с очи отпред и отзад. 7 първи същество приличаше на лъв, а втората създание като теле, а третият създание имаше като човешко лице, и четвъртото приличаше на летящ орел. 8 четирите живи същества, всеки един от тях има шест крила, са пълни на очите около и вътре. Те нямат почивен ден и нощ, ...

Когато Йоан видя в тронната зала на небето, очите му бяха водени от външния кръг на двадесет и четири старци на гръмотевична буря в трона и от там до седем горящи факли и морето от стъкло. Накрая той осъзнава тайната на четирите живи същества на престола.

Ясновидец видя по-ранните видението на Исая (6:1-4) и на Езекил (1 и 10) във всеки друг като единство заедно с подреждането на херувимите над умилостивилището, което е капака на ковчега на свидетелството (Изх. 25:17-22; 37:1-9). Той видя четирите живи същества "в средата на престола", както и "около" то. И четирите живи същества са животни, нито хора, но служители на престола на Бога, неговите пазители на престола и носители на престола му. Езекиил нарязан тях няколко пъти като трон превоз или самолет трона.

И четирите живи същества в книгата Откровение са нито Серафим, както Исаия ги видя, нито херувимите, както Езекил тях е описано. Той по-скоро признава Серафимите и Херувимите в Стария Завет в пълно единство не само по същество, но също така и в действията си, тъй като точно същите "живи същества". С него Джон се превърна в визията си на престола пазители на стандарт и разбиране на всички по-ранни пророчества. Той призова цифрите, нито Серафим, нито херувимите, но живите същества. Те изпълняват различни функции в различни моменти.

Тези живи същества, които не са ангели. Ангелите на Библията не са крилата, и те не се нуждаят крила, тъй като те са духове и да се движат по-бързо от светлината. Тези трон настойници, които Йоан видя шест крила, и те се движат в неспокоен ревност. Езекиил докладва на грохот мах заедно с всяко крило движение на Херувимите (Езекиил.1:24, 10:5, Йоан 12:29).

Номер шест в Библията често означава усилия и безпокойство, като такава ситуация, например, когато Бог сътвори небето и земята в шест дни. Но Исая става ясно, че шест крила на съществата служат преди всичко като защита срещу радиационно излъчване на трикратно свято проникваща всичко, което Бог. С две те покриват лицето си, с две краката си и с две те летяха (Исая 6:2).

Може да се посочи, че Всемогъщият не е необходимо трон или орган пазители така, че да го защити. Той по-скоро се занимава тези същества, така че да се предотврати това никой не може да се приближи до него, тъй като Бог обитава в непристъпна светлина, че никой не може да се обърне (1 Тимотей 6:16).

Докато Серафим, според Исая, се премества "горе" Най-висока (Исая 6:2), Херувимите, според Езекиил, стоеше "по-долу" него и се сервира него като трон превоз с три оси колела, които биха могли в същия ход в различни посоки. Според Джон пазители на трона стояха "насред" или "около" престола (Откровение 4:6). Те са по добри за всички други лица, същества и предмети в тронната зала и представляват най-близкия кръг около Господа. Същества, които Йоан видя не мълчите като херувимите, според Езекиил, но похвали Светия като Серафим според Исая.

Като има предвид, че във видението на Езекиил всеки херувим имаше в същото време четири различни лица, във видението на Йоан всяка от четирите живи същества имаше само едно лице. Йоан описва нито органите на тези четири живи същества с краката или ръцете, нито пък той спомена мах на крилете им.

Ясновидец е особено впечатлен от много очи на тези престола пазители. Телата им са имали многобройни очи отпред и отзад. Техните шест крила бяха покрити с много очи отвътре и отвън (Откровение 4:6, 8). Тези живи същества гледат през всичко, което се доближава до трона. Те изглеждат във всяка посока, където и да се обърне и да се премести. Те виждат по всяко време своя Господ и да признае в същото време всичко, което се движи в тронната зала. Те са на много знания и мъдрост. Тяхната предпазливост може да се сравни в духовен начин с модерен радар единица.

Който и да влезе в залата за пристигащи на летището в Тел Авив преди няколко години беше изправен пред стена от множество очи върху нея. Големи, малки, сини, кафяви, зелени и бели очи, с черни или червени ученици се втренчи в посетителя тихо. Те символизира облак от поколения, които по време на хиляди години са живели в тази страна. Който и да беше погледнал в тези абстрактни очи усещаше как той ще бъде разгледан напълно, когато той обръща близо до престола на Бога.

Всеки един от живите същества, които Йоан видя е различен от всеки друг. Те са животни, нито хора, но те все още ги наподобяват.

Първото живо същество приличаше на лъв. Ръмженето или рев възпира всеки нарушител. Той е непобедим и сълзи освен всеки агресор. Тези, които живеят под защита, да живеят без трепет.

Второто живо същество е като бик. Нейната концентрирана сила може да се използва за теглене на трона. Тя може да прогони с наведени рога всеки агресор мощно. Черният бик ще се страхуват в Африка понякога и повече от лъв.

Третото живо същество беше като човешко същество, като ум и съвест. Това създание проявява състрадание и мъдрост, любов, търпение, планиране и комбинация от способности, самоконтрол и отговорност.

Четвъртото живо същество като орел, който е в състояние да лети в голяма надморска височина, дори и при много бурни условия. Той е в състояние да разпознае дори от голямо разстояние най-малкото движение, така че да се гмуркат и да убие плячката си много бързо. Царят на въздуха се извисява над всички същества.

В списъка на характеристиките на четирите живи същества може да продължи. Но Джон не назова всички тях. Това беше достатъчно за него да определи категорията на това, което той е видял.

И четирите живи същества, които пророците бяха видели, ще бъдат споменати най-много време в комбинация с престола на Бога: Господ е ръкоположен над херувимите (Исая 37:16, Езекиил 1:26-28; 10:1). Той седна над Ковчега на Завета между херувимите (1 Царе 4:4; 1 Летописи 28:11 осемнадесет). Лутер нарича това място умилостивилището (Изх. 25:17-22; 26:34; 31:7; 35:12; 37:6, 7, 9; 39:35; 40:20; Левит 16:2, 13-15; Евреи 9:5).

МОЛИТВА: Твоето величие, Боже, е отвъд нашето разбиране, и Твоята слава е по-красива, отколкото си мислим. Вие сте заобиколени от пазители на трона от цялото творение, пълни с благоговение и похвала, да ви видя и да ви увеличително по всяко време. Дай ни дух на поклонение и хвала с благодарност и ликуване, за да Те прослави с радост и удоволствие.

ВЪПРОС:

  1. Кои са четирите живи същества на престола на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 07:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)