Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 034 (Immediate Vicinity of the Almighty)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.1 БОЖИИ, СВЕТИ И ВСЕМОГЪЩИЯ В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 4:1-11)

2. Непосредствена близост на Всемогъщия (Откровение 4:4-8)


ОТКРОВЕНИЕ 4:4
4 И около престола имаше двадесет и четири престола. На престолите са двадесет и четири старци за сядане, облечени в бели дрехи, със златни корони на главите си.

Двадесет и четири старци, седящи на престола около престола: След като Йоан е описал смирено и дискретно едно заседание на трона като център на небето, той започва да се реализира в околностите на трона.

В първия двадесет и четири старци, които седяха около престола на Всевишния привлече погледа му.

Джон не се отчита, които тези старейшини бяха и каква функция са имали. Те може да са били представители на Стария Завет и на дванадесетте племена, заедно с представители на Новия Завет и дванадесетте апостоли.

Други тълкуватели предполагат, че двадесет и четири старци са изклю-чително патриарсите на Стария Завет. За визията на Джон завършва в следващата глава при пристигането на Исус Христос в небето след издигането му. Кой може да бъде в този случай двадесет и четири избрани тези, които са ръкоположен като обосновани светии на Стария Завет пред Бога в бели дрехи?

Двадесет и четири са признали греховете си и ги призна (Псалм 51, Исая 6:5-7) и смята, че единствено Господ е правдата си (Еремия 23:6). Господ ги е облечен с дрехи на спасението (Исая. 61:10). Сега те не се молят поради собствената си праведност, но с увереност в неговите велики милости (Битие 32:11; Псалм 51:3; Даниел 9:18; Осия 2:21).

Може би, че Адам, Авел, Яфет, Матусал, Енох и Ной са сред тях? Или има Господ призовал Авраам, Исаак, Яков и Йосиф патриарси, така че те са постоянно в неговата близост? Той нарича себе си вече много рано "Бог на Авраам, Исаак и Яков" (Изход 3:6.15.16; Матей 8:11; 22:23-32, Марк 12:26, Лука 13:28; 20:37-38).

Също така е вероятно, че Моисей, Самуил, Давид, Илия, и цар Иосия са сред избраните (2 Царе 22:1 - 23:25). Също в Исая, Еремия, Езекиил, Даниил, Осия, Йоил, Амос, и други пророци, които са били верни проповедниците и свидетелите на Йехова, вероятно принадлежат към тях. За Йоан Кръстител, Исус каза, че той е най-великият от всички пророци на Стария Завет (Матей 11:11-14).

Посланието на евреите след кратко изброяване на па и мъченици говори за "облак свидетели", които са нетърпеливи да погледнете от небето, за да се види един от сегашното поколение ще победоносно завърши хода на вярата (Евреи. 11:1 - 12:1).

Всички тези свидетели са лаврите златен Виктор на главите си, защото вярвали, въпреки че не е имало победа, за да се види, защото те обича, когато те са били претоварени от омраза, и тъй като те се надяваха, когато е имало всички основания да бъде само за отчаяние.

Независимо от всички тези съвети в Библията, ние не знаем кои светци са седнали на двадесет и четири престола пред Бога. Може би също така, че жените са сред тях, както на небето няма разлика между мъжа и жената вече. Всички от тях ще бъдат като ангелите на Бога (Матей 22:29-30).

Тези твърдения не се основават върху Библията, но са само предположения. Те могат, обаче, вдъхновява ни да се молим, да се покаят и да вярват. Те могат да ни помогнат да се мисли, които са представители на създаването в тронната зала на Бога. Ако и членовете на Новия Завет трябва да бъде сред тях, а след това тя може да бъде взето под внимание, че по време на тези видения на Йоан вече всички апостоли с изключение на Джон бяха умрели или до смърт, включително Павел, Яков, Варнава, Сила и най- на очевидци на Христос, които са споменати в двадесет и шест книги на Новия Завет, предхождащ книгата Откровение.

И накрая, няколко тълкуватели смятат, че двадесет и четири старци, които не са човешки същества, които са обосновани и свят и живее в присъствието на Бога, а пълнотата на старейшините може да посочи по-висш тип, създадени духове, които се покланят на всички времена светите състрадателни.

Ясновидец не споделят нашите въпроси и спекулации. Той по-скоро е дълбоко впечатлен от съществуването, величието и светостта на тези двадесет и четири свещеника царски седят на троновете си пред престола на Бога, така че той не се интересува кои са те и откъде са дошли от. В присъствието на Бога стандарти и закони са валидни, които са различни от нашата рамка на мислене (Исая 55:8-9, 57:15; Римляни 11:33-36).

МОЛИТВА: Небесни Татко, ти донесе герои на вярата като старейшини във ваше присъствие. Помогнете на нашите църкви, за да се намерят верните старейшини за тях, който ще ви служи според ръководството на Светия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Кои са двадесет и четири старейшини на престола около престола на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 07:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)