Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 026 (Read the Book of Revelation Prayerfully)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.3 КОЙТО ИМА УХО, НЕКА СЛУША ЩО ГОВОРИ ДУХЪТ КЪМ ЦЪРКВИТЕ (ОТКРОВЕНИЕ 3:22)

Въведение: Прочетете книгата на откровение молитва


4. Исус" лек за всяка една от седемте му църкви

Пет разговори към покаяние, пет думи на заплаха и пет окуражителни думи.

Всеки, който изучава седемте църковни писма внимателно ще откриете, че Исус открито изправени пред пет от седемте църковни лидери с призив да се покаят. Но тъй като той знаеше, че разговори към покаяние често да бъдат пренебрегнати или не дават трайна промяна след първоначалния ентусиазъм, Господ последвано от говорят силни думи за заплаха за петте църкви. Той е решен незабавно да доведе до промяна на характера му църковни водачи. За името на любовта Той трябваше да говори силно и рязко да ги. Той не изглежда да донесе окончателно съдебно решение, но да донесе промяна, подобряване и освещението на Своите църкви в Мала Азия. В името на любовта, Той прилага ланцет първи на тези, които са отговорни. Гръцката дума за "да се покаят" означава "да се промени съзнанието на човек", а в антисемитско език означава "да се обърнеш и да се върне". Коренна промяна на ума трябва да се случи в живота на всеки благочестив слуга, която видимо се проявява в неговата съвестно да се отвърнем от греховете си.

За да се допринесе за тази промяна на съзнанието, Исус, Отворете недостатъците и греховете на Неговата Църква лидерите: Само след признаване на греха промяна на ума може да последва. Съжаление относно изложени престъплението или слабост на характера, от любов към Исус, трябва да се бърза, за да следват в силата на Святия Си Дух. Това е Духът на Христос, която ни очиства и ни води към освещение. Ако църковни лидери не се оставят да бъдат осветени, как ще си членовете на църквата идват, за да променят пътищата си? На снасяне на греха, смяна на характер, отказ за себе си и да мразят гнилостта на "Аз, моя милост и аз" е дълъг и продължителен процес. Тя върви ръка за ръка с подновяване на ума и със създаването на новия човек. Който иска да запази живота си, ще го изгуби, а който изгуби живота си, в името на Исус, ще го намери.

По същество, повикване, да се покаят и да се обърнеш, означава избор между смъртта и живота, а не за превъзпитание или подобряване на клиента. Исус иска да живее в него, както и за преодоляване на човешките си слабости чрез божествена сила. Павел пише: "Работа спасението си със страх и трепет, защото Бог е, който работи във вас и на воля и да се направи за доброто си удоволствие" (Филипяни 2:12-13). Второто раждане на човека чрез благодатта на Христос е целта и същността на покаянието.

Исус Лично пише Всеки един от църковните лидери: Ефес (Откровение 2:5): Покайте се, и върши първите си дела, или не, ще дойда при тебе скоро и премахване на светилника ти от мястото му.

До Пергам (Откровение 2:16), Господ повика пастор незабавно да прекратят негова фалшива толерантност и да се покаят му позволява синкретизъм да въведете неговата църква. Ако той не го направи, Самият Господ да дойде и лично да се бори срещу синкретична миксери на религията с меч от устата Му.

До Тиатир (Откровение 2:22-24), църквата лидер не е бил лично призован да се покаят, а по скоро, Изабел, феминистка активистка и на окултизма. Господ я е дал време да се покае, но тя не искаше да. Ето защо Той трябваше да се смирите си със смъртоносна болест, и хвърли прелюбодействувал с нея в голяма скръб. Децата на тези съюзи умира в мизерия. Жената закорави сърцето си и остана желаят да се покаят. Ето защо тя остана под решението на Божия Син.

Сардис (Откровение 3:3), Исус заповяда на духовно мъртви лидер да се покаят, че Той е да се припомни, радостта на благодатта и не забравяйте, на мира, който е дошъл от Бога в деня на неговото обръщане. Ако не, Господ ще дойде с него като крадец през нощта и го лиши от малкото радост и мир беше останал от споменаването спасението си.

Лаодикия (Откровение 3:16), Господ веднага заплаха църковен лидер, открито и с всички твърдост, за да го повръщат от устата му и го дисциплина за своята любяща пари повече, отколкото е обичан и доказал се Бог. Само след като Исус го извикали да купуват духовни стоки от Него, негов Спасител, Той в крайна сметка да го покани да се покаят.

Покаянието не според определен план, във всеки случай, обаче, това води до благословия. Господ иска, при всички обстоятелства, престъплението, в живота на проповедниците да изчезнат, така че отделните църкви не трябва да подвежда чрез техния пример.

В две църкви Исус не се обади Неговите пратеници значение много повече, Той ги насърчи да не растат уморен в тяхната раса, че те не могат да загубят венеца на живота (Смирна: Откровение 2:10; Филаделфия: Откровение 3:10-11).

Три църковни водачи, които са били призовани да се покаят, чул думите на насърчение: Тиатир (Откровение 2:24-25), Сардис (Откровение 3:4) и Лаодикия (Откровение 3:18-20).

Като цяло, Господ нарича пет пъти за покаяние, както и заплаши пет пъти с горчиви последици, в случай покаяние не е могло да се очаква. Освен това, пет пъти в Неговите седем букви Той утеши църковните лидери и ги насърчава в техните проучвания.

МОЛИТВА: Господ Исус, Избавител от Божия гняв, благодаря Ти, защото Ти, наречен по голямата част от Твоите раби да се покаят. Ти настоя при някои от тях и насърчава други. Можете образоват слугите си в името на любовта и са писали за всеки един от тях лично съобщение за неговото духовно лекарство. Не позволявайте да останем небрежни в нашите услуги, но завърши Вашето образование в нас, че може да се извлекат от нас Вашите собствени плодовете на Твоя Свят Дух.

ВЪПРОС:

  1. Колко пъти Исус нарича министрите да се покаят в Неговите седем букви?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 07:31 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)