Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 027 (Read the Book of Revelation Prayerfully)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.3 КОЙТО ИМА УХО, НЕКА СЛУША ЩО ГОВОРИ ДУХЪТ КЪМ ЦЪРКВИТЕ (ОТКРОВЕНИЕ 3:22)

Въведение: Прочетете книгата на откровение молитва


5. Дванадесетте обещания към тези които побеждават в силата на Светия Дух

Исус предлага Дванадесет обещания за седемте църковни лидери, ако те се покаяха и преодоля собствените си трудности и тези в техните църкви в името и силата на Исус Христос. Тези обещания бяха да ги призове в тяхната раса, че те биха могли много бързо и търси вяра, любов и надежда, както и да бъде готов да брои разходите на жертвата.

Лидерът на църквата в Ефес е дал обещанието, че може да яде от дървото на живота в рая на Бога, и по този начин да се живее вечно в общение със своя Създател (сравни Откровение 2:7 с Откровение 2:22).

Проповедник в Смирна сигурни, че вечна смърт няма да има сила, за да го оскърбим, защото той е получил гражданство в небесния Ерусалим. своя коментар върху книгата на Откровение, моли над този стих: "Господи Исусе, дай ми вярност до смъртта" (сравни Откровение 2:11 Откровение 20:6)

Две обещания пред министъра в Пергам, в случай, той преодоля на почивка сатанински в Неговата църква: Той ще яде на скрит манна на тялото на Христос, и той ще получи бял камък като доказателство за победата си, на която си ще бъде написано ново име, описващи новата си и вечно съществуване (Сравнете Откровение 2:17 Откровение 19:12).

На отговорния ръководител на църквата в Тиатир две големи обещания бяха дадени, ако той свидетелства "за делата на Христа" до края. Той ще се включат в мисията на Христос в света, и също така ще получи звезда сутрин като гаранция за идването ново създание (Сравнете Откровение 2:26-28 Откровение 19:15, 22:16).

Три обещания са били представени пред духовно мъртъв пастор в Сардис, ако той се събуди, живял и обичани. Той ще получи бели дрехи на Божията правда. Освен това, Исус не ще изличи името му от Книгата на, но ще изповядам името му пред Отца Си и пред Неговите ангели (Сравнете Откровение 3:5, Откровение 20:12, 21:27).

Да благослови църквата лидер във Филаделфия беше дадена възможност се превръща в опорен стълб в храма на Бог, ако той завърши разходката си в името на Исус. Освен това, Исус ще напиша на него името на баща му, името на Новия Ерусалим, и собствената му ново име, така че всички да го видя. (Откровение 3:12, 7:15).

Отвратителни, но любим министър в Лаодикия, е обещал, ако той ще се откаже от поклонението си на мамона, да седне с Исус на Неговия престол и да се произнесе с Него, точно както Исус също победих и седнах с Отца Си на Неговия престол (сравни Откровение 3:21 Откровение 22:4).

Който прочете тези спиращи дъха обещания ще станат по малки и по малки, в случай, че той гледа собствената си сила, мъдрост и праведност. Но онзи, който обича Исус и живее от потенциала си, отнема сърцето, и се обнови и укрепи новата вяра, за "нашата вяра е победата, която побеждава света" (1 Йоан 5:4). Това е само заради победата на Исус, че ние ставаме право да държи здраво за Неговите обещания. Всички обещания на Божия Син се коренят в Неговото вечно съществуване с баща си, който иска да сподели с нас. Това е символ на живота от Бога, да бъдем свободни от страха от смъртта и да бъде засилена чрез тялото и кръвта на Исус Христос, тъй като непрекъснат поток на сила. По този начин ние се подготвени да разпространят господството на Неговата любов, сейф в триединен името му призовани да бъдем непосредствена свидетелство за силата на Неговото освобождение. Ние сме призовани да седи с Него на престола си и да станат свидетели на Неговата слава (Ефесяни 2:5-7; Филипяни 3:20; Римляни 8:29). Че ще можем да му се поклонят, казвайки: "Господи, аз не съм достоен за най малко от всичките милости и на цялата истина, която ми показа" (Битие 32:11; 2 Самуел 7:18-19).

МОЛИТВА: Ние увеличаваме, милостив, Господи, защото всеки министър забележителни обещания ако Святият Дух ще им позволи да преодолеят своите слабости, или да изтърпи трудностите си мъдро. Помогнете ни, милосърден човек, за да се държат здраво за истинската си обещания и да се стремят с помощта на вкусно Дух, да ви следват и да вземем кръста си, за да прославят вашия ползотворно изкупление.

ВЪПРОС:

  1. Кой от седемте църковни министри имаше едно обещание? Кой от тях имаше две? Кой от тях имаше три?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 07:32 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)