Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 007 (The Lord Emerges From His Seclusion)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.1 СЛАВНОТО ЯВЛЕНИЕ НА ВЪЗКРЪСНАЛИЯ ГОСПОД (ОТКРОВЕНИЕ 1:9-20)
2. Появата на Човешкия Син за върховен жрец и съдия на Световната (Откровение 1:10-16)

б) Господ излиза от неговото уединение


ОТКРОВЕНИЕ 1:12-16
12 Обърнах се да видя гласът, който говореше с мене. Като се обърнах, видях седем златни щандове лампа. 13 И сред щандове на лампата е като на Човешкия Син, облечен с одежда достига до нозете му, и със златен пояс през гърдите му. 14 а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг. Очите му бяха като огнен пламък. 15 нозете Му приличаха на лъскава мед, като ако тя е била рафинирана в пещ. Гласът му беше като глас на много води. 16 Той имаше седем звезди в дясната си ръка. Из устата му продължи остър нож с две остриета. Лицето му беше като слънцето грее най ярката.

Седемте светила: Когато Джон се обърна и погледна зад себе си, за да видите източник на висок глас, че първоначално той видя седем лампи. Техните трептене пламъците са били отразени в златни светилника. Номер седем ни напомня за седем направления лампи в скинията (Изх. 25:31-40), който да дойде символ за разсейването на евреите по целия свят, след разрушаването на Ерусалим. Въпреки това, всяка от седемте светила в зрението Джон стоеше сам и не е свързан с останалите.

Славната Човешкия Син: В средата на кръга от лампи стоеше възвишен фигура, името на кого Човешкият Син ни насочва към по горе преди пророчеството в Данаил 7:13-14 и на 124 препратки на Човешкия Син ИсусХристос в четирите сметки на Евангелието. Половината от тези позовавания на Човешкия Син описват скромност и смирение на Христос, както Той е в процес на изпълнение на работата му за спасение (Матей 20:28). Другата половина от позоваванията на Човешкия Син описват голяма слава на Исус в Неговото завръщане (Матей 16:27, Марк 8:38, Лука 9:26, Йоан 17:24).

Джон вече беше видял своя Господ преобразен на планината Ермон, близо до Кесария Филипова. Ученикът признава вечна любов на Христос в Неговото разпятие, и той започва своя сметка на Евангелието със следните думи: "... и ние гледаме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина" (Йоан 1:14). Слава на Исус Христос, че Йоан гледаха на остров Патмос надмина и надхвърля всички предишни видения на Йоан и реализации.

Дълга, свободно падаща роба покрито тялото на Човешкия Син. Тя е обвързана със златно крилото около средната част на тялото. Под Стария Завет първосвещеникът носеше таблетка на бяла роба, която имаше дванадесет скъпоценни камъни, инкрустирани върху него, а върху всеки един от камъните е било издълбано името на един от дванадесетте племена на Израел. Това е да покаже, че той е бил постоянно ходатайства за тях пред заветното Бог. Но Човешкият Син не робата си, свързани помежду си в талията с колан, сякаш се готвеха за извършване на труда или да се вози в битка. Той се изправи възвиси в вечен мир както Господ на господарите и Цар на царете. Исус е Първосвещеник, Кинг, и съдия в едно и също лице. Той е Господ (Лука 2:11; Филипяни 2:11)! Неговото свято слава свети и излъчва чиста любов и милост.

Ръководителят на Господа: Главата и косата на Човешкия Син са по ярка светлина, бяла като сняг, и като чисто и неопетнено бяло вълна. Той не е имал сива коса на един стар човек, а по скоро, главата му блестеше с чиста святост. Точно както бялата светлина съдържа всички цветове на спектъра, свети по интензивно, отколкото всеки друг цвят, така също направи главата на Сина на Човека светят в пълнотата на Неговата святост.

Великолепие и величието му били засилени чрез светите очи, които блестяха като огнени пламъци, на ослепително бяло на лицето му. Лъчът на тези очи изповядва своята всепроникващ всемогъщество. Нищо не остава скрито от тези очи. Исус се появи на Йоан тук, тъй като съдията, който вижда всичко, разкрива всичко и разпознава всичко. Всички несправедливост се разкрива чрез Погледът му се сложи край на всички дискусии, аз оправдания и извинения. Всичко става ясно, без думи. Блажени са всички, които изповядват всеки грях и лицемерие, и поиска от Господ за прошка сега преди те да трябва да се изправи пред Вечния Съдия.

Господ Исус, ще видите всичките си грехове най лошите неща, които съм направил и добри неща, които не успяха да направят. Прости ми, умолявам ви, в името на Вашето изкупителна жертва.

МОЛИТВА: Господ Исус, ще видите всичко това, което направих или пренебрегвани. Моля те, прости ми престъпление, в името на Вашето изкупителна жертва. Амин.

Неговите блестящи Лапи: Дълга роба на върховния жрец и съдия удължен до краката му, блестеше като течност месинг в топилна пещ. Яхве (Господ) веднъж каза за Него: "Ти седни от дясната ми страна, докато положа враговете ти за твое подножие" (Псалм 110:1). Само пепел остане там, където тези горящи фута ходи в огнената горещина (1 Коринтяни 15:27; Евреи 2:8). Никой враг не може да избяга от този огън пояждащ. Светостта на съдиите Господ всякаква нечистота, само лъжи, всеки бунт и убийство независимо дали то е извършено от човек или от демон.

Господи, не ме осъдят, защото моите грехове са пясъците на морето.

МОЛИТВА: Господи, не започвайте да ме съдите за греховете ми са като пясъка на морския бряг.

Неговата гръмотевичен глас: Който е имал възможност да стъпи на платформата в близост до река Рейн водопад в Шафхаузен, Швейцария, или са имали привилегията да изпитат Ниагарския водопад по границата между Съединените американски щати и Канада, знае, че всички други гласове заглушен отгръмотевичен рев на тези каскадни, пенообразуватели, избиване на стени на вода. Наблюдателите са останали безмълвни преди издаването на такова величие. Също така, той е славен Човешкият Син, Който ще има и последен думата. Няма земна глас може да се конкурира с неговата. Ние всички ще застанем пред Него безмълвен и се разклаща до мозъка на костите, като се вслушваме в това, което Той има да каже.

МОЛИТВА: Господи, очисти устните ми, така че те ще обявят Твоята слава.

Седемте звезди в дясната си ръка: Докато Джон беше жив, Римската сече монети, които са имали техните собствени данни, отпечатано върху тях и върху която те са показани да се държи седем звезди. Този символ е опитът да се представи всеобхватна сила.

Всеки жив по това време знаеше какво звездния куп Плеяди. Затова, Исус се яви на Йоан като владетел на всички, който държи съдбата на Космоса и всички, които Го следват в ръката му. Никой не ще грабне един от собствените си от ръката Му (Йоан 10:28).

Господи, благодаря Ти, че няма да позволи да загине един от вашите собствени!

МОЛИТВА: Господи, благодарим ви, защото вие не някой от нас да паднат.

Остър, нож с две остриета: Според Новия завет книгата на евреите, Словото на Бога е като къс меч с две остриета на римските войници, които са били използвани в близък бой (Евреи 4:12). Божественото Слово, независимо дали в разговор или проповядва от амвона, има мощност за рязане и покори нашите мисли и мотивация.

Във видението на Йоан, Исус се яви като божествен съдия, от чиито уста продължи дълъг нож с две остриета този, който прилича на меча на палача, който е бил използван да се сложи до смърт онези, които са били осъдени.

Думата на Исус Христос съдиите всеки непокаялите, бунтарски човек, който непрекъснато отхвърля Неговата смърт на Кръста. Думи от устата на Господа може да доведе не само живот, но също така и разруха и смърт. Който твърде дълго отказва да се вслушат призовава и умолява на Исус и решително отхвърля Неговото предложение на благодатта, ще се срещне с голи меча на Божия гняв.

Светия Съдията реши с окончателност върху живота на всеки човек и на цели народи. Неговата власт е безспорно. Никой не може да му се противопоставят.

МОЛИТВА: Господи, не ме до смърт в Твоят гняв, но ми даде благодат да се покаят.

Лицето му беше като слънцето свети в силата си: В края на първия си визия, Йоан описва общото впечатление от славното Човешкия Син. Той се опитал да опише халата си, косата, очите, краката, глас, и устата от човешка гледна точка. Когато се описва лицето на Господа, той не може да намери по силна аналогия от средиземноморското слънце в цялата си слава и сила. Който се опитва да гледат за няколко секунди директно в слънцето по пладне трябва да си затваряме очите му веднага, защото на неговата интензивност, или той ще бъде заслепен. Всепроникващ славата на Исус е отвъд всяко човешко сравнение.

Възвишено владетел и свято Първосвещеник се появи на Йоан като праведния Съдия, който вече бе започнал да се предположи, Офисът му. Славната картина на Неговото величие и мощ, обаче, не е потискаща към църквите, за Апостола ги увери, при въвеждането на това писмо, че Господ ни обича и ни освободи от греховете ни чрез кръвта Му (Откровение 1:5)!

МОЛИТВА: Ние увеличаваме Ти, Господи Исусе, защото Вие потвърди пред затвора Джон Твоята слава, която блести като ярко слънце, че той може да бъдете сигурни, че са живи в своето величие, и че Ти си вечен съдия и верният Спасител. Ни помогне да запазим ориентиране и вашите цели в сърцата ни и да се промени от песимизъм за смелост и от безнадеждност да се надяваме.

ВЪПРОС:

  1. Какво ви впечатли от описанието на Исус като прослави Син на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)