Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 002 (Greeting to the Greek Church Members)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.1 ВЪВЕЖДАНЕТО НА АПОСТОЛ ЙОАН ДО ОТКРОВЕНИЕ НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 1:1-8)

2. Поздрави на гръцките църковни членове в църквите в Мала Азия (Откровение 1:4-6)


ОТКРОВЕНИЕ 1:4-6
4 Иоан, седем възли, които са в Азия: Благодат и мир на вас от Бога, Който е, и Който е бил и Който има да дойде, и от седемте духове, които са пред неговия престол, 5 и от Исус Христос,верният свидетел, първородният от мъртвите и началникът на земните царе. За него, който ни обича и ни е развързал от греховете ни чрез кръвта Му, 6 и той ни накара да кралство, свещеници на своя Бог и Отец, на Него да бъде слава и господство до вечни векове. Амин.

В самото начало на втората предговора към книгата си и в начина на апостолските писма от Новия завет, Джон се представя като автор на това откровение на членовете на църквата на елинистичната мисъл. На гърците, той става гръцки и съответно прие споразумение от писмото им позиции.

Джон е бил забранен от областния съвет на Ефес, столицата на римската провинция Азия, безплодна и необитаем остров Патмос в Егейско море. Той копнееше за своите нови църкви в Мала Азия, върху които той е работил като пастир и патриарх.

След разрушаването на Ерусалим от Тит през 70 г. сл. Хр., Център, растежа и жизнеността на Църквата на Исус се е преместил в Ефес от Антиохия. Много евреи и еврейски се превръща в християнството, които са изпаднали в дискредитират с римляните, сега живеят разпръснати в тази област, проникнати от елинистичната култура. Близо до Ефес, няколко църкви сателитни са се образували в планините и хълмовете на Анадола. Що се отнася, както е известно, е имало повече от седем църкви, съществуващи по това време. Те са, обаче, да се групират около седем провинциални градове.

Джон разгледани всички християни в провинция Азия като "седемте църкви", защото по това време, числото седем означава "пълнота и съвършенство"*. Независимо от това, по късно се споменава по име на седемте църкви не се отнася за фиктивни сайтове. Тези църкви наистина са съществували, и дойде да служи като пример на състоянието и положението на други съседни църкви.

* Номер седем се появява 54 пъти в книгата Откровение представлява броят на църкви, спиртни напитки, ангели, гръмотевици, тромпети, рога, очи, купи, печати, планини, царе, язви, и глави на дракони.

Забранени пастир копнеех за сираци стадото си. Той страда с него в трудности и гонения развиващите се на континента. Той се бореше с Бог и Христос за тяхното спасение, освещение и защита в края пъти, които са били изпреварване тях.

След върховенството на анти християнски Цезар Нерон (АД 54-68) и Домициан (81-96 АД), Йоан видя нарастващата обожествяването на тези като демонична изкушението и сериозна опасност за младата християнска общност. Самият той е бил отхвърлен като патриарх от римляните и депортиран в Патмос, така че неговите събрания може бързо да се разтваря и се разпадат. Да се отстранят и следователно не може да се намеси и да предложи съвети, той се безпокои за изоставените пастири и паство. Той ги помоли Бог и Исус в Молитва: да спаси, освети и защити застрашените църкви.

Господ му отговори и му показа Неговото присъствие сред самотни и изолирани събрания. Той показа Йоан разгръщане на Неговото спасение сред неволи на крайните пъти, неволи, които са неумолимо необходимо, за да се роди един нов свят, който много прилича на раждане на дете. Милостив откровение и осигуряване на завършване на спасението в победата на Исус Христос на гратисен самотен ясновидец със спокойствие, сила и мир.

Бъде с вас благодат: Най важната дума, че забранената апостол на Исус Христос може да сподели с неговите църкви в депресия и преследването им е апостолската поздрав, който другите апостоли също се използва, за да започне своите нови писма завет: благодат за вас!

Нито страх от преследване, нито на Решение дори не на натиск да положат повече усилия, за да спазват закона, че никой никога не може напълно да поддържа, е централна тук. Вместо това, опрощаването на виновните закононарушителите и получаването им на благодатните дарове на Светия Дух остават преобладаващите теми духовно рождено право и източник на сила за Църквата на Исус във всички времена. Вече не живеем по закон, както и евреи и мюсюлмани, а под благодат. Старите са изпълнени законовите изисквания и завладява чрез жертвата на Исус Христос веднъж и за всички! Е започнал нещо съвсем ново и нечувано: всеки човек може да получи пълния Божията благодат, без разходи. Това е съкращение противовес на това, което исляма, самооправдание, и закона на Шариата на Мохамед, научи. В исляма и учението на Мохамед, няма надежда за спасение чрез благодатта, но само на изискването да изпълни закона, които никога не могат да бъдат изпълнени.

Мир с вас: Целта на нашата помилването от Бог, съдията свят, е мир. Божият гняв е изпълнено уникално, заместващата грях предлагане на Христос. Който вярва в Него, няма да бъдат съдени. Христос е нашият мир. Той ни изпраща Своя собствен мир в силата на Светия Дух. Той ни кара мира носители и миротворци в един свят, пълен с омраза, конфликти и война. Христос дава възможност на Неговите записани, които обичат своя мир. Мир живее в сърцата им, толкова дълго, тъй като те остават в Него. Господ е победила света в Своите ученици. Те обичат всеки и правят всичко възможно, за насърчаване на мира.

Това е точно обратното на това, което исляма учи, за мира на Мохамед се основава на представяне, страх от Аллах, и подчинение на политическото управление. Ислямът не знае на мир в сърцето си, че е по висок от всички човешки разбирания.

Който бе и е, и Който ще: Благодат и мир не само обеща на църквата във формален начин, те се предоставят по един много истински начин чрез Светия Дух. Пренос благодат и вечен мир, да се придвижат от всяка от божествените Лица на Светата Троица и да стане закотвен в застрашените и преследвани Вярващите.

Джон свидетелства за Господ, завета Бог на Стария Завет, който никога не се променя. Той е кой е той. Неговата вярност и обещава никога не престава, дори и в случай на бедствие. Той е преди всичко време, преди Неговото славно творение, и Той ще се върне лично в края на времето, за да съди безбожен свят.

Според Франц Бул, това беше посланието на Бог, които ще дойдат на съдията, който бе в основата на живота на Мохамед и това, което доведе до възхода на исляма. Чрез съставянето и изпълнението на шериата ислямското право Мохамед се опитва да избяга от идващия съд на Бога. Но като човешки опит за оправданието чрез дела е голяма грешка и самозаблуда.

Истинския Бог винаги е бил Бог, който идва (идване), човек, който вече е "По пътя", търси и запазване на това, което се губи. Той не иска да дойде за да съди и да унищожи света, но и да го спаси. Новото творение ще поникнат от Неговата любов. Неговия план за спасение е насочена към ново небе и нова земя, в която правосъдието живее.

Може би защото на мисии ум му ориентация към еврейски бежанци и много евреи християни в своите паства, Джон не искам да говоря на Отца в Небесата в началото на книгата си, а по скоро, той говори за Вечния Човек, който е и неизменното Яхве. Може би ясновидец също видях как Отец бе забулено лицето му в светлината на идващия съд и как Той се разкрива като съдийството, гневен Бог. Следните стихове в Откровение на Исус Христос ще хвърли светлина върху тези загадки.

Седемте духове, пред Божия трон: След като свидетел на Йехова, непроменим заветната Бог, Джон споменава Светия Дух във формата на седемте духове, които стоят пред Божия трон. От тях, грация и поток мир до седемте църкви, точно както те произтичат от вечно верен заветната Бог. Описанието на Светия Дух, като "седемте Божии духове" е намерена четири пъти в пророческото откровение на Исус Христос (Откровение 1:4, 3:1, 4:5, 5:6).

Числото седем е сумата на три и четири, а според няколко тълкуватели, се отнася към Светата Троица над четирите посоки на компаса. След заместващата смърт на Христос, Божия Дух се изля върху всяка твар. От този случай, Неговия Дух ускорява по целия свят. Той е вездесъщ и има за цел да се установят в рамките на всеки човек, къща и земя. Седемте Духове Духът на Отца и Сина, който е бил в постоянен контакт със седемте църкви в и около Ефес. Всяка църква е трябвало да бъде изпълнен със специална част от Божия Дух.

Седемте духове, които не действат самостоятелно, но стоят пред престола на Всевишния, винаги готов в Негова служба. Тяхната сила идва от тяхното единство с Отца и Сина. Светият Дух е послушен на Бога, точно както Сина винаги е подчинено на волята на Своя Отец. Истинската любов не се плашим от пълно подчинение, но създава хармонично съгласие с волята на Отца. Исус призна: "Моята храна е да върша волята на Онзи, Който Ме е пратил, и да изпълни своята работа" (Йоан 4:34). Гордостта си поставя против Всемогъщия, но смирението е едно с Него. Седемте Божии духове са Негови собствен дух.

Исус Христос, верен свидетел: Поздрав благодат и мир достига до седемте църкви, не само от Бог Отец, но също така и от Светия Дух, който се разкрива като "седемте духове" за тяхно добро. В крайна сметка, милостив помилването е произнесена от Исус Христос, Който живее и царува с Отца и Светия Дух от века и до века.

Във въведението на това писмо, Исус Христос е дал три значими имена и атрибути, които описват Него и Неговото откровение точно.

Той е наречен верен свидетел. Исус никога не отрече да е Син на Бога и вечен Кинг. Негово Своя небесен Фа нататъшното и утвърждаването му на Неговата власт, както Той стоеше във вериги пред обвинителите му, са причините зад бъдат осъждани на смърт на кръст. Той не бяга преди арестуването му, макар да знаеше в подробности какво го чака. Той остана верен на Неговия призив и Неговото Евангелие до крайната си победа.

Първороден от мъртвите: Второто име на милостив Христос е първороден от мъртвите. Исус е роден от Отца във вечността, преди време започна и стана човек, за да ни спаси. Той наистина е умрял на кръста, въпреки че Коранът отрича този исторически факт. Исус е бил увит в тежки дрехи и помазани за погребение. Но смъртта, роби на Сатана, не можаха да направят свят и безгрешен Исус обсебени от нея. Неговият вечен живот е жив винаги. Исус победи смъртта, избягал обсебени от нея, и излезе с духовното тяло в нова фаза на Неговия живот.

Вечно съществуване на Христос стават видими. Йоан го описва като първороден от мъртвите. Той, който винаги е бил на Божия Син, изтръгнат зейналата дупка в смъртта, така че всички, които са новородени от Святия Дух да Го следваме в славата Си. Ние в нашата природа са мъртви в греховете и срам ". Тези, които живеят в Неговия живот", но Исус е оправдано и осветени нас, така че да можем да получим Неговия живот и Го прославиха като Неговата смърт е нашият живот и възкресението Му възвестява собствена прослава. Той е на първо място сред живите и мъртвите. Той ни дава правото и силата да живее вечно.

Владетел на Всемогъщия: Третия името на Исус в гръцката въвеждането на Откровение е представен като властелин над земните царе. Исус е Господ. Това е краткото формата на изповед на вярата на Църквата през вековете. В Исус, заветното Бог Яхве стана човек, точно както ангелите, представени погоре откритите полета на Витлеем: "... защото е роден на този ден в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ" (Лука 2:11). Неговата сила и слава не са на хората, но и духовна, божествена и було. Точно както лъчите на слънцето топли земята тихо и постоянно, така също, светът живее с любов и търпение, на Отца и Сина и Светия Дух. Ако "Света Троица" да се оттегли, Сатана щеше да бъде неограничен на земята. Но Син и Господ на господарите все още се простира Неговата справедливост и спасение на обитателите на земята. Който и да Го слуша, получава мощност от високо. Който откаже да го слушат трябва да страдат от плодовете на собственото си безбожие. Христос ще предаде на неправда тези, които непрекъснато угаси на истината чрез неправда, така че те ще се унищожи чрез страстите на сърцата им. Блажени са хората, които имат християнски владетел, който се стреми да управлява със страх от Бога в сърцето си. Но горко на тези, които избират за себе си но с разрешение, безбожно, или анти християнски владетел, за такъв човек ще бъдат контролирани, вдъхновен и режисиран от Сатана. Дори и така, днешните безбожни управници живеят само от търпението на Божия Син, точно както те направиха по време на дните на Йоан. Въпреки това, са поставени ограничения при тяхното безбожие. Христос побеждава силните на този свят, точно както водата в реката тече бавно и постоянно около скалите в леглото си, което ги прави по малки и ги подкопава пясък. Това не е тленните правомощията на нашата земя, които са истинските притежатели на властта, а по скоро първороден от мъртвите. Неговото царуване няма край.

Той ни обича: След почитането на Христос като един от трите източника на благодатта и като управляващ Господ, Джон започва екзалтация и Духа вдъхновена песен за възхвала. Той призовава към църквите около Ефес: "Най силното Господ, Царят на царете ни обича, ни познава и се грижи за нас. Той е с нас. Той никога не задреме. Той е близо. Той ще действа от ваше име. Той е с вас в твоите изпитания и страдания. Той дори се грижи за мен в моята бедност и състоянието на изоставянето. Ние не сме сами, защото самият той живее вътре в нас. Неговата сила не познава край" Той уверява всички потиснати: "... И ето, Аз съм с вас винаги, дори до свършека на века" (Матей 28:20).

Той ни е развързал от греховете ни с кръвта си: Любовта на Исус Христос се яви да ни спаси от всички наши грехове със скъпоценни и Неговата свята кръв, както и невинната си страдания и смърт. Той е платил за откуп ни с мъката на измъчвани Неговото тяло и Неговата страдаща душа. Сега ние сме били освободени. Наказанието е поставен върху Него, така че можем да бъдем свободни. Чрез Неговите рани ние се изцелихме (Исая 53:3). Оправданието ни е добра, тя не остане просто желателно идеал. С една жертва, Христос е усъвършенствал завинаги онези, които се освещават (Евреи 9:14, 10:14).

Джон признава любовта на Христос и спасение от всички грехове, не само за седем църкви, но и за себе си. Той включва и себе си в това твърдение с малкия ни дума.

Той ни е направил царе и свещеници на своя Бог и Отец: Светият Дух вдъхновява Джон да признаем, че на Господ ни е направил царе и свещеници пред Бога Фа нататъшното му. С тази изповед, депортирани патриарх и включва всички членове на Новия Завет в обещанието на Мойсей, което е направено за дванадесетте племена на Израел в процеса на вземане на Завета в пустинята (Изход 19:5, 6). Дори Петър в първото си писмо е в състояние да обявят тази Стария Завет привилегия за всички последователи на Исус Христос (1 Петрово 2:9-10).

Това призвание чрез Исус Христос съдържа мисията, разрешение, както и отговорността на вярващите да бъде "сол и светлина" в безбожния свят. Но това провъзгласяване на Божието царство не сочи към светски упражняване на властта, каквато е практиката на мюсюлманите в подчинение на другите. Много повече, този призив е насочен към истинските последователи на Исус верните хора на Молитва, които придават на пълната мощ на жертвената смърт на Христос при своя народ. Поради това, както и Христос стана слуга на всички и е готов да се превърне в най презрените, така също трябва тези, които са призвани да бъдат царе и свещеници под Новия Завет не се плашим да се появи като най маловажно в Църквата. Също така, те трябва да бъдат готови да работят усърдно и да изпълнява най търсени задачи. Примерът на Христос ни тласка към покаяние.

Йоан пише, че Исус не ни се обадете да бъдат независими царе и свещеници, по скоро той ни е поставил пред Божия трон, само, както Илия веднъж призна, че той застана пред Бога (1 Царе 17:1). Дори седемте духове стоят пред Неговия престол (Откровение 1:4), винаги готов да бъде в услуга.

Това описание на Христовите слуги като царе и свещеници пред Бога е да ни увери, че ние, като Негови последователи, да бъдат доведени близо до Него. Ние сме призовани в подчинение на волята на Отца и в общението на Светия Дух, за да спасението на Исус Христос прояви. Това е в съответствие с писането на апостол Павел, където той ни описва като съработници на Бога (1 Коринтяни 3:9).

В Корана има само няколко духове и лица, които са описани като тези, които са заведени близо до Бог (сура 56:10-26). Но Джон имаше повече знания: всички, които са примирени чрез кръвта на Агнето да бъдат доведени близо до Бога в силата на Светия Дух.

Бог е баща му: Върхът на поздрава му е, където Йоан описва баща на Исус Христос за първи път. Ние можем да прочете два пъти в Откровение, че Бог е Отец на Исус "(Откровение 1:6, 14:1). Исус призовава Всемогъщия "Баща ми" три пъти (Откровение 2:28; 3:5, 21). С дълбоко уважение и любов, апостолът разкрива мистерията, която хвърля светлина върху отношението между Бога и с Исус в Сина, пълнотата на Божеството обитава телесно (Колосяни 1:19, 2:9). Въпреки това, Исус се смири пред Отца Си на небето напълно и каза, че може Синът да върши нищо от Себе Си (Йоан 5:19, 30). В прощалната си реч, той каза: "... Аз не говоря от Себе Си, но Отец, Който живее в мен се работи" (Йоан 14:10).

Единството на Бог Отец и Синът е достъпна за всички, които се оставят да бъдат изготвени в смирение, любов и почит на Исус. Истинската любов никога не е проява на неуважение. Исус е роден в любовта на Своя Отец (Йоан 16:32, 17:26).

Отхвърляне на бащинството на Бога и Синовничеството на Христос в Корана 18 пъти може да бъде разбран, когато човек осъзнава, че Мохамед Предполага се, че християните смятали, че Аллах е спал с Мария и родих Исус от нея. Но никой християнин вярва като богохулство глупости. Припознаването на Христос в Дева Мария се е случило духовно, не е биологически.

На Него да бъде слава и господство: След обявяване на основните основите на нашата вяра, Джон стартира с първата хвала на Бога в рамките на неговото откровение. В преносен смисъл, той отново, короната, че е получил като цар и свещеник пред Всемогъщия и атрибути към Него всички чест и власт.

Гледач на Патмос провъзгласява, че цялата слава идва от Бога и се дължи Него и само на Него. В Стария Завет, Господната слава се разбира като сума на всички Неговите качества, имена и правомощия, като славата на слънцето, което се състои от безброй лъчи. Който и да е поразен от един лъч на Божията слава и любов избухва с песен на благодарност и похвала. Който ходи в светлина, и остава в светлината научи да обича тежката си братя, точно както Бог ни обича (1 Йоан 1:5-7). Слава на Бога се проявява в Джес и в Неговата безкрайна любов. Ето защо Джон провъзгласява: Всички слава идва от Бога, съществува в Бога и се връща при Бога.

Отца и Сина в необясним си слава са достойни за цялата сила и власт. В светлината на това, нашият Бог не е произволна владетел, който използва или унищожава Неговото творение. Той остава винаги Изкупител и Княз на мира, който предпочита да умре на Кръста вместо нас, така че ние неправедните, да живеем за Него като обосновани. Божията сила е голямо пестене на енергия. Който затваря ума си в Божието всемогъщество се съпротивлява на елементарна сила на Вселената. Джон потвърждава и провъзгласена абсолютната власт на Отца, Сина и Светия Дух тогава, сега и за всички времена, дори и в разгара на страдания и гонения.

Амин! Апостол Йоан завършва думите му на обожание с богата Амин, като по този начин се потвърждава истината на всеки един от думите му в това въведение. В стихове 4-6 той признава своята вяра и любов, така че всеки може да знае кой е той: един, който е бил помилван от мир на триединния Бог, и човек, който щедро се разпространява тази благодат и мир на всички, които четат и да поддържате този откровение на Исус Христос в сърцата си.

МОЛИТВА: Небесен Отец, ние увеличаваме, защото си слуга Джон ни избави в Твоето име и чрез силата на Светия Дух, и ни увери, че Исус ни обича и ни е развързал от греховете ни и ни даде повече възможности за духовни услуги пред лицето ви. Ние се покланяме Вие и вашият син, един Бог, за цялата слава и власт Ваш е завинаги. Амин

ВЪПРОС:

  1. Как апостол Йоан подготвя гръцките членовете на неговите църкви?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)