Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 001 (Greeting to the Judeo-Christian Church Members in the Churches of Asia Minor)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22) -- Възкръсналия Господ подготвя Своята Църква За второто си идване
ЧАСТ 1.1 ВЪВЕЖДАНЕТО НА АПОСТОЛ ЙОАН ДО ОТКРОВЕНИЕ НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 1:1-8)

1. Поздрави на юдео християнските църковни членове в църквите в Мала Азия (Откровение 1:1-3)


ОТКРОВЕНИЕ 1:1-3
1 Това е на Откровение на Исус Христос, които Бог му е дал да покаже на слугите си неща, които трябва да се случат скоро, които той изпратени и направи известен от своя ангел на слугата си, Джон, 2, които заявяваха на Божието слово, и насвидетелство за Исус Христос, за всичко, което е видял. 3 Блажен е оня, който прочита, и онези, които слушат думите на пророчеството и пазят нещата, които са написани в него, за времето е под ръка.

Събитие на Откровение: В самото начало Йоан подчертава, че документиране на неговите видения се нарича "откровение на Исус Христос." Следователно, не трябва да се нарича "откровение на Йоан".

Джон не започне превъртане от написването на собственото си име като подател или автор на това писание, както се казва, в по голямата част от новозаветните писма от апостолите, а по скоро от самото начало, той свидетелства тревожното случай на откровение. Възкръсналият Господ, който се появи на неговото уединение, е по важно от посредник на това откровение. Исус е причината, предмет, както и реализацията на този вълнуващ исторически пророчество.

Външната форма на въвеждането на това писмо съответства на структурата на въведенията към пророческите книги на Стария завет (Исая 1:2; Йоил 1:2; Михей 1:2 и др.). Думата на Бога Неговото Откровение беше решаващият събитие, проявява на Вечния в царството на времето. Ето защо, в еврейските писания, събитието на откровение се появява в началото на документа като легитимирането на пророка и неговите думи.

Голяма част от членовете на църквата в и около Ефес са еврейските християни. Първият поздрав е за тях. На евреите, той самият става евреин.

В виденията, описани от Джон, разпнат и възкръснал не говорим за събития от миналото, а по скоро, Той незабавно пророкува за бъдещето на нашия свят, тъй като разрастването на готовия Неговата победа на кръста. Неговото име, Исус, който се появява 975 пъти в Новия Завет, означава "Яхве спасява" (Матей 1:21, Лука 1:31). Христос е описателна офиса на Исус и означава "Помазаникът" (Лука 4:18-19). Тази титла се появява 569 пъти в Новия Завет. С тези две имена, тема, посоката и целта на откровение на Исус Христос са установени в съответствие с принципите на Неговия план за спасение. Планът на Исус се корени в Неговото име и в Неговото заглавие.

Бог е дал на Исус Откровение: Исус не разкрие Своята края на пророчеството на хода на историята на Йоан в самостоятелно прославящата начин. Той е получил тези загадки от Бога. След възнесението Си на небето, Исус получи книга със седем печата при Неговото възцаряване. Син се смири пред баща си и си позволи да се даде признание и правомощия да провежда приключване на спасението и преценка. Той не поеме тези за Себе Си, но изчака, докато баща му му ги дадох.

Отново и отново в неговата сметка на Евангелието, Джон подчертава предоставяне на Отца и на Сина получава (Йоан 3:35, 5:22, 27, 36, 6:39, 65; 13:3; 17:2-12, 22 -24 [13 пъти]; 18:11). Отец е дал Сина Си цялата власт на небето и на земята (Матей 28:18). Светите единството на Отца и Сина се намира в смирение, любов и доверие между тях (Йоан 12:49-50; 14:8-12).

Да покаже своите служители: Синът не пазят тайните на крайните пъти при Себе Си, но го открил на слугите Си, които са подчинени на Него свободно като роби. Никой от тях не искаше да изрази собствените си мисли или думи. Те разбраха, че са мундщука на своя Небесен Вдъхновител.

Колектор край време откровение не бяха дадени само за един единствен пророк в Църквата на Исус ", а по скоро, те достигнали различни пророчески надарени служители в църквите. В откровение на Йоан, своите виждания завършена картина на това, което щеше да дойде.

Благочестивите Изискване: Последователността на време събитията не е просто съвпадение, но в резултат на съществена, благочестив изискване за издаване от Божията святост и любов. Неговото търпение си има край, когато мярката на индивидуални и корпоративни грехове е преизпълнен. Неговата милост, обаче, покрива и защитава всички, които се покаят. Исус не губят един овце измежду стадото Си (Йоан 10:27-30). Точно навреме, Той позволява на Своите последователи да знам какво трябва да идват по отношение на решението и защита, така че те осъзнават, нашия Господ държи юздите на световната история в ръката му! Само това, което позволява да се случи.

Изискването на Божията любов и святост често са видими в живота на Исус, особено по време на Страстната седмица. В подчинение на Исус, ние признаваме, че Божият Агнец е изпълнител на този благочестив изискване (Йоан 19:28; Откровение 5:1-14).

Краят е близо: Последните дни започва с раждането на Исус. Откакто, резултатът е, че вярващите в Христа да израсне духовно, а невярващите продължават в непокаяно тяхното упорство. Нечестието трябва да продължи до пълната мярка на злото си е дошъл. Въпреки това, на покаялия се свят и са тествани и се пречиства чрез страданието (Римляни 5:1-5). Края на света днес е по близо, отколкото можем да си представим. Краят ще дойде бързо и неочаквано.

Ангел предал видения: В предаване на откровение на Джон, след като най младият апостол, но сега най старият, Исус не се яви лично, а по скоро, той изпратил един ангел (може би ангел Гавриил), за да предадат на поредица от събития за последното време. Всички други апостоли дори Паула вече са умрели или са били убити като мъченици.

Книгата на Откровение свидетелства за обслужване на ангелите 67 пъти. В целия Нов завет, ъгли се споменава 175 пъти. Те се появяват най често, когато способността на човека да се възползва от неизмерима или да издържат на борбата срещу демоните не успее.

Джон, роб на Исус Христос: Джон е единственият останал свидетел на живота на Исус, страдание и възкресение, когато ангелът на откровение му се яви. Той е бил ученик, когото обичаше Исус (Йоан 13:23). Любовта на Спасителя си го хвърли в праха и го превърна в доброволното му роб. Джон живее в съответствие със смисъла на свое име: Господ е милостив и състрадателен.

Църковните отци не добавят други апокалипсиса на новозаветния канон, защото откровение дадено на Йоан обхваща всички други край време видения.

Той обяви "Божието Слово": Няколко пъти в своето Евангелие сметка и други нови писма завет, Джон провъзгласи Исус да бъде "Божието Слово" стана плът. В Него всички обещания са "да" и "амин". Исус е изпълнил закона със своята заповеди, докато останалите безгрешен. Той е живял, какво Той се провъзгласил. Творческа, лечебна, прощава, вкусно, и подновяване на силата на Словото на Бог е олицетворена в Него. Божията воля стана телесни вижда в Исус. В биографията му на Исус, Йоан описва въплъщението на Словото на Бог уникално и прецизно (Йоан 1:1-8).

Той се е придържал към свидетелството за Христос: Джон не само свидетелстват за божествеността на Исус в реализацията на Неговата любов, той също записа своята победа прокламация, "завърши!" По време на най голямата си слабост и в момента на най крайната презрение, Исус приключиспасението на света, обосновката за всички грешници, и са придобили победа над греха, Сатана, смърт и на Божия гняв. Исус премахна разделителна стена между Твореца и Неговите творения. Той разкри Отца ни и отвори широко вратата към вечния живот. Джон запазва свидетелството на Исус Христос по уникален начин в прокламирането му "Аз съм" изявления на света.

Той обяви, че е видял: Йоан пише църкви, всичко, което е виждал с очите си, чу с ушите си и се възприема със сърцето си. Той е надеждна и точна при предаване на всяка дума. Затова, Господ е в състояние да го повери допълнителни откровение да. Той му позволи да види разгръщането на крайната си победа до наши дни.

Беатификацията на Получател на тази книга: Два пъти, в началото и в края на тази книга, Джон подчертава, че всички, които четат, чуват, и да пророчеството на победата на триединния Бог, ще бъде безкрайно щастливи. Това отнема около един и половина часа, за да прочетете 22 те глави на тази книга на глас. Радостта на Светия Дух изпълва всички, които смятат, че разкрива истината за бъдещето и да я обявят за другите като божествена утеха в моменти на страх. Неговата радост носи вечна радост в моменти на отчаяние и непоколебима надежда в средата на несигурност. Особено блажени са ония, които пазят думите на пророчеството края в сърцето си, които позволяват тя да попълва подсъзнанието си и които чакат с нетърпение появата на свой Господ и Спасител. Благословена състояние на вярващите в Христос се споменава седем пъти в тази книга (Откровение 1:3; 14:13; 16:15; 19:9; 20:6; 22:7, 14), докато "горко" на тези, които продължават в непокаяно тяхното упорство се споменава 13 пъти (Откровение 8:13 [три пъти]; 9:12 [два пъти]; 11:14 [два пъти]; 12:12, 18:10 [два пъти]; 16 [два пъти]; 19 [два пъти).

Времето е близо: Джон впечатлява своите читатели факта, че времето за изпълнение на спасението е близо. Но ние не трябва да се страхуват от Страшния съд, като мюсюлмани, нито треперят при мисълта за него, скоро можем да бъдем щастливи и да утеши, за нашия Господ идва да вземе любимата си Себе Си. Радостта на Господа е нашата сила. Тези, които са родени отново вече носят бъдещия свят, роден от Духа в тях. Слава на Христос ще блеснат като лъчите на слънцето на почивката на ден. Ние сме призовани да бъдем огледалата за обратно виждане на Христос, което отразява славата на Неговата любов, истина и чистота.

МОЛИТВА: Небесен Отец, ние увеличаваме, защото ви вдъхнови своите служители чрез Христос с бъдещото развитие, и Исус потвърди пред нас чрез Неговото откровение на Йоан, Божественото, че на края на вселената е близо. Ни помагат да разберем Неговите откровение и живеят мирно в средата на проблемен нашия свят.

ВЪПРОС:

  1. Как Джон подготвя семитски членове на църквата на първо място?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 09:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)