Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 003 (Subject and Goal of the Revelation)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.1 ВЪВЕЖДАНЕТО НА АПОСТОЛ ЙОАН ДО ОТКРОВЕНИЕ НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 1:1-8)

3. Предмет и цел на Откровение (Откровение 1:7)


ОТКРОВЕНИЕ 1:7
7 Ето, той идва с облаците, и всяко око ще го види, включително и тези, които го прободоха. Ще заплачат всички земни племена над него. Дори и така, Амин.

Ето, иде с облаците: Джон има за цел да се подчертае, предмет на книгата му ясно: Той пише на неговите църкви за целта и на световната история. Християнството не е религия със статичен, неподвижен, или ограничен мироглед, а по скоро, той предлага динамично, целенасочено оглед на бъдещото. Централната точка на бъдещата ни надежда е Второто пришествие на Христос в слава.

Дори Даниил е пророкувал, че Човешкият Син ще бъде взето на небесните облаци вечния Отец, който ще му даде власт, слава, и небесното царство, така че всички хора и езици ще се покланят и да изповядаме Него и да Го направят услуга (Даниил 7:13-14).

Повече от веднъж, Исус свързани с тази бъдеща пророчество към Себе Си. Той се позовава често към Себе Си като Син на Човека (124 пъти), като по този начин свидетелства, че Той ще дойде отново в голяма сила и слава. Ние също четем, че Той ще дойде "в облаците на небето" (Матей 24:30-31), "в облаците" (Марк 13:24-27), или ще се появи в само един облак (Лука 21:25-28). Той нарича този славен "знамението на Човешкия Син" и Неговата божествена легитимация (Матей 24:30).

Докато защитата на реалността на това, което Той бе обявен себе си да бъде Исус Христос приложи обещанието на Даниел към Себе Си. Той отговори Неговите 70 съдии: "... сега нататък ще видите Човешкия Син седящ отдясно на Силата и идещ на небесните облаци" (Матей 26:64, Марк 14:62). С тези думи обвиняемият призна Своята божественост (Псалм 110:1). В една във вериги, са обявени за съдиите му, че няма да те бъда този, който ще го съди, но, че Той ще бъдем тези, които ще ги съди, след завръщането му като вечен съдия. Но те не Му се покланят, но го обвини в богохулство и го осъди на смърт.

Когато Исус се възнесе на небето в облак, два ангела в бели дрехи обясни, че Господ ще се върне отново, точно както зрителите са го виждали да се отклоняват (Деян. 1:9-11).

Павел пише, че завръщането на Христос ще започне с вик на победа от Исус, с гласа на архангел и с пиърсинг тръбно възклицание. Тогава мъртвите в Христа ще възкръснат по напред, а след това тези вярващи, които са все още живи, ще бъдат взети, за да Го посрещнат във въздуха (1 Солунци 4:13-18). Късно, Павел казва, че Господ Исус ще дойде на власт, в пламенен огън и със Своите ангели, за да отприщи гнева Си върху тези, които не познават Бога и които не са послушни на Евангелието. В същото време, Господ ще се прослави сред Своите изкупени и се възхищавал от всички, които вярват в Него (2 Солунци 1:7-12, Йоан 14:3, 17:24).

И всяко око ще Го види: Исус разкри: "Защото, както светкавицата Цъфти от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син" (Матей 24:27). Всички земни племена ще бъдат ужасени, когато Христос се явява в славата Си с всичките Негови светии, заобиколен от ангели и в облак (Матей 24:30; 1 Солунци 3:13). Всички атеисти и хуманисти, будисти и мюсюлмани, всички бедни и богати, учен и неграмотни, млади и стари, ще в ужас, осъзнае реалността и силата на идващия Христос. Тогава всички ще изповяда, че Исус Христос е Господ, или в състояние на въодушевление и ликуването или с пълна (Филипяни 2:10-11). Тогава гавра с Мохамед също ще бъде доказано, че е бумеранг, той каза: "Ако (Бог) Всемилостивия имаше син, ще бъде първо да Му се поклоним" (Сура ал 43:81). В този час не проповед или обяснение ще бъде необходимо подълго, за разпнат, възкръснал ще се появи видимо за всички като Господ на славата. Тогава всички философии и светогледи, всички религии и демонични култове ще бъдат пометени от реалността на идващия Господ.

Всички ще го видя, дори и те, които го прободоха: Края на обещанието на Захария (12:9-14), че Джон заема тук описва покаяние на народа на Израел и се оплакват при явяването на Христос, за по това време евреите ще се реализира твърде болезнено, че те иматне е в предопределението и целта, избран Божия народ. В тези последни дни, един последен за прощаващата на Божия Дух ще се излее върху тях, кара те да се покаят и да моли за милост в светлината на приближаващия Царят на славата.

Дали Джон, с тези думи, възнамеряват да се противопоставят на повърхностни познания на евреите в неговите църкви със завръщането на Исус, така че те ще бъдат принудени да искрено покаяние и пробив в тяхната вяра? Това най важното събитие на бъдещето ще се един ден да бъде свидетел от седемдесетте съдии, които са били членове на Синедриона по времето на Исус. По това време те ще осъзнаят, че в слепотата си, сложи до смърт съдията на Световната. В ужас те ще видят, че идва в облаците на небето.

Всички земни племена ще заплачат заради него: Траур и се оплакват на всички хора, които не са били родени отново е ясно описани в Библията, която ще се проведе в лъчезарен и всички светещата идването на светите Исус (Матей 24:30, Лука 6:25, 23:30 Джеймс 5:1, Откровение 6:15-16).

Тя се казва на Мохамед, че когато чул, че Аллах ще се появи на съдия, и е в действителност вече стоеше на вратата чукат, и че той ще настоява за пълна отчетност на живота си, той избягал и се скрил в пещерите на Хира.

Който не е изповядал всичките си грехове към своя Господ ще внезапно изправяне изложени от светлината на Христос се появява. Всяка мисъл, дума и постъпка направи и необратимо ще бъде напълно разкрита. Срам на всички тези хора ще бъдат разкрити пред светия Син на Бога. Ужас на невярващите грешници ще бъде неописуемо голяма. Те ще искат те никога не са били родени. Те обаче няма да бъде в състояние да умре.

Дори и така, Амин! След заявената цел на книгата му, Джон пише гръцкото "да" и на иврит "амин". И двете означават едно и също: Да, това е сигурно и вярно! Двете въвеждания на ясновидеца съдържат не философии, мечти, никакви празни обещания и несигурни надежди, а по скоро, те описват неизбежно божествена реалност и вечната истина.

Който се покае от сърцето му и приема на Агнето на Бога и Неговата страдалческа грях във вярата ще бъде водена от Светия Дух, за да се предаде изцяло на божественото правило на триединния Бог. Това е реакцията на тези, които наистина чуят и разберат, предизвикано от Духа на Бога.

Тя ще се окаже катастрофа, за да се игнорира предмет на по избегнати завръщането на Христос.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние се радваме от дъното на сърцата ни в откровение на непосредствена завръщането си. Очакваме Вашият външен вид в слава, че може да ни спаси от вашите противници и да ни носят със разкаяни към Вашите пространства. Отворете сърцата на истината, търсещи убежище, които те могат да вярват в себе си, преди да станат свидетели на облаците на небето в Деня на Страшния съд.

ВЪПРОС:

  1. Каква е целта на световната история?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 10:02 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)