Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 029 (The Faith of Abraham is our Example)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - Правдата на Бога Осъжда всички грешници И оправдани и осветени Всички вярващи в Христос (Римляни 1:18 - 8:39)
Б - НОВИЯТ оправданието чрез вяра е отворена към всички хора (Римляни 3:21 - 4:22)
3. Авраам и Давид като пример за оправдание чрез вяра (Римляни 4:1-24)

г) Смел вярата на Авраам е нашият пример (Римляни 4:19-25)


РИМЛЯНИ 4:19-22
19 Без да ослабне във вяра, той вземаше пред вид, че тялото му е вече замъртвяло, като бе на около сто години, вземаше пред вид и мъртвостта на Сарината утроба, -20 обаче, относно Божието обещание не се усъмни чрез неверие, но се закрепи във вяра, и даде Богу слава, 21 уверен, че това, което е обещал Бог, Той е силен да го изпълни. 22 Затова му се вмени за правда."

Авраам чу Божието слово, че той е избран да бъде баща на народите. Това слово на откровение е удивило Авраам, който е нямал син, но го е приел чрез вяра. Той е вярвал, че Бог дава надежда, когато цялата човешка надежда е изгубена. Авраам вече се беше провалил в своята борба, когато Исмаил е бил роден от египетската робиня. Сега, когато е изглеждало невъзможно за възрастната му съпруга да роди дете, той не е гледал на законите на природата, но на Създателя на природата, който може да промени законите на природата. Авраам не се е заблудил с мисълта, че е невъзможно за него да има син от Сара, неговата законна съпруга. Вместо това, той е окуражил вярата си, държал е здраво Божието слово, разчитал е на неговата вечна истина и е знаел, че със сигурност Господ на славата не лъже, и че няма да се провали и ще спази обещанието си, дори и човешкия ум да не намери начин да изпълни обещанието.

Това здраво захващане към Божията вярност в тази битка на вяра, е било счетено за праведност за Авраам (Битие 15:1-6; 17:1-8).

Христос те призовава днес да споделиш вярата на Авраам. Гледайки себе си и нашите църкви, откриваме, че нашите общества са духовно уморени и мъртви. Въпреки това Христос иска да даде вечен живот на милиони чрез твоята и моята вяра. Той иска да благослови нашите свидетелства и любовта му да е въплътена и умножена както звездите в небето.

Вярвате ли, че Бог е в състояние да преодолее вашата неспособност, да възстанови хладката църква, и да въздигне чада на неговия дух от закоравели сърца, както Йоан Кръстител каза: Може ли Бог да издигне деца на Авраам от камъните, които се намират в пустинята ако не се покаете искрено? Почитате ли Бога? Разчитате ли на Господа на славата, и надявате ли се на него, вместо да станете песимисти за вашата хладка църква и вашите болни маниери? Той е в състояние да ви използва за да донесете силата му в живота на мнозина. Бъдете сигурни, че Бог на Авраам, Господ на Павел, е същият вчера, днес и завинаги. Той очаква вашата вяра, защото това е победата, която е надвила света - нашата вяра. Недей да спиш! Не губете надежда, дори ако борбата на вярата ви е продължила години и десетки години, както се случи в живота на Авраам, докато накрая един малък плод узря в него, който беше кроткият Исаак. Въпреки борбите на Авраам, Господ го укрепи в духа и го направи бащата на пророците. Твоят Господ е жив и той иска да те оправдае от вярата ти. Така че, освежете сърцето си, укрепете ръцете си, които са отпуснати и немощните колене, защото Господ е жив, и той отива преди вас в духовната война.

РИМЛЯНИ 4:23-25
23 Това пък, че му се вмени за правда, не се написа само за него, 24 но и за нас, на които ще се вменява за правда, като вярваме в Този, Който е възкресил от мъртвите Исуса, нашия Господ, 25 Който биде предаден за прегрешенията ни, и биде възкресен за оправданието ни.

Познаването на вярата ни нараства до пълната ни увереност, по отношение на откровението на Авраам. Днес Бог не само се разкрива като всемогъщ, велик и скрит, но ни е изпратил Сина Си Исус, за да можем да го разпознаем като наш Баща. Невъзможното се е случило и самият Божий Син е умрял, за да унищожи нашите грехове. Светият Бог не унищожи грешниците, поради тяхната престъпност, но унищожи себе си, за да може онези, които са зли да се спасят. Този милостив, любящ, саможертващ се, даващ и търпелив Бог е нашят Бог.

Когато Исус възкръсна от мъртвите, се появи на тържеството на жертвата му. Неговия Отец не го остави, когато той изля целият си гняв върху разпънатото агне, но той възкреси невинния си Син, и доказа ясно, че тази уникална жертва е в съответствие с неговата божествена воля. По този начин възкресението на Христос потвърждава истината за нашето оправдание. Невъзможно е, Христос да се възнесе на небето, преди погребението му, и да стане близък другар на Бога. Не! Бог го възкреси от смъртта му, за да е възможно да видим и да сме сигурни, че помирението между Бога и света се осъществи на кръста.

Днес, нашият единствен Ходатай седи от дясната страна на Бога. Той е посредник между Святия Бог и нас, и приема резултатите от жертвата си, за да не сме неспокойни, но вместо това, да продължим в нашата вяра и да вярваме, че Христос може да спаси до краен предел тези, които идват при Бога чрез Него , тъй като живее вечно, за да ходатайства за тях.

Така че, къде е вашата вяра във всички проблеми, страхове и опасности? Къде е твоята надежда за идването на царството на Бога днес? Христос ни е помирил с Бога и днес той живее, за да докаже нашето оправдание чрез неговото ходатайство. Повярвайте, че потоците на живите води извират от вярата ви към голите, мъртви сърца. Повярвайте и никога не се съмнявайте, защото Христос живее в действителност.

МОЛИТВА: Господи Боже, Ти живееш и ни пращаш да проповядваМЕ на света. Слугата ти Авраам повярва, че той и Сара, в напреднала си възраст, могат да дадат живот на дете на Твоята милост, чрез което могат да се благословят всички народи. Преодолей малката ни вяра, и укрепи доверието ни, за да можем да ти се доверм относно нашите изкушения, за да бъде твоята сила да бъде съвършена в нашата слабост. Благодаря ти, защото ни увери, че милиони ще бъдат родени отново в тези дни, тъй като живееш и царуваш вечно.

ВЪПРОС:

  1. Какво научаваме от борбата на вяра на Авраам?

1 И тъй, оправдани чрез вяра,
имаме мир с Бога,
чрез нашия Господ Исус Христос;

РИМЛЯНИ 5:1

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 03:25 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)