Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 120 (The shipwreck on Malta)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Е - Плаването от Кесария в Рим (Деяния 27:1 - 28:31)

2. Буря в морето, и корабокрушението в Малта (Деяния 27:14-44)


ДЕЯНИЯ 27:14-26
14 Но не след дълго, бурен вятър на главата стана, наречен Евраквилон. 15 Така че, когато корабът е бил хванат, и не може да се отправи по посока на вятъра, ние Нека си диск. 16 и работи под навеса на остров, наречен, ние осигури скиф с трудност. 17 Когато те са взети на борда, те използват кабели да подсилвам кораба; и страхувайки се да не би да тече заседнал на пясъци, те удари платно и се носеха така. 18 И тъй като бяхме изключително буря блъскат, на следващия ден те облекчаваха кораба. 19 На третия ден хвърлихме справяне борда на кораба с нашите собствени ръце. 20 Сега, когато слънце ни звезди се появи в продължение на много дни, и не малко победи буря от нас, всички се надяваме, че ще бъде спасен, е най-накрая даде. 21 Но след дълго въздържание от храна, тогава Павел застана посред тях и каза: "Мъже, вие трябва да ме слуша, и да не са плавали от Крит и направени това бедствие и загуба. 22 И сега аз ви призовавам да вземе сърцето, между вас няма да има загуба на човешки живот, но само на кораба. 23 Защото има застана до мене тая нощ ангел от Бога, на когото аз принадлежа и Комуто служа, 24, казвайки: "Не се страхувайте, Павел трябва да бъде изправен пред Цезар и наистина Бог ви е предоставил всички онези, които плават с вас. "25 Затова вземете сърцето, мъжете, защото вярвам в Бога, че ще бъде точно както ми беше казал. 26 Въпреки това, ние трябва да работи заседнал на някой остров."

Бурята звучеше около остров Крит. Това вбеси морето, и е управлявал кораба от близкото пристанище. Моряци положиха всички усилия, за да достигне до това пристанище, но за силата на бурята те не биха могли да привлече голям кораб със своите двеста седемдесет и шест пътници в открито море. Те вдигна скиф, малка лодка, изготвен след като корабът, така че да не може да се напълни с вода и да потъне. Тъй като техния кораб бе хвърлен и отслабва, те се наредиха под навеса на малък остров, наречен. Те не можеха да се закотвят в гнездото му, защото от огромните вълни, които се нахвърляха върху тях от насилие море. Изкуството на навигацията по това време е далеч от стандартите, достигнати днес. Като няма такива модерни средства за като желязо и силни винтове, да държат дъските заедно, те преминават кабели около кораба, за да не дъските от разделяне или счупване в насипно състояние в бурята. След това моряците се опита да падне борда, натоварен с тежки камъни в предната част на кораба, за да им даде възможност да отидете лице във вълните, като по този начин облекчаване на тяхната интензивност на кораба.

На следващия ден, сред страховете от удавяне, те хвърлиха част на пшеницата товари в морето, за да се облекчи натоварването на кораба, като по този начин помага на плавателен съд, по-добре да се вози на вълните. Тъй като силна буря продължава и в третия ден те хвърли зад борда оборудването на кораба. Те също така намали мачтата на кораба, и го хвърли с платна и всички тежки инструменти в морето. Но буря продължава да бушува, а морето ревеше силно. Повечето от пътниците повърна и стана замаяни. Те видяха нд, нито Луната в продължение на много дни. Много се моли настойчиво и постеха, че Бог може да отговори на тях. Дълги дни и нощи и минута приличаше час. Отчаянието растеше и меланхолия настроения преобладаваха. Готвачът не донесе храна, и всички моряци, затворници и войници стана слабост и умора.

Тогава Павел застана пред тях и ги насърчават. Независимо от насилие изригването на елементите на природата, той не можа да се сдържи да се карате и да ги. Той подчерта, че това бедствие е дошъл при тях, тъй като не е осъществило слушането с него или доверен полагащото му опит. Всички неверие произвежда загуба, и може да се обясни много бедствие. Павел се моли, обаче, докато други плачеха. Другарите му се събраха заедно с него, за да се молим за онези, чиито сърца все още са закалени. Общение им се противодейства на любовта от това изригване на ада. Но Христос отговори на техните молитви, и изпрати един ангел на Павел в разгара на разразилата се буря, който потвърди пред него, че той няма да умре, докато той говори Евангелието на римския Цезар. Да, корабът ще потъне, заради упоритостта на собственика и капитана си. Но всяко живо същество, ще бъде спасен, в името на Павел и спътника си молитви. Това събитие не е чудесен пример за нас в настоящия момент? Това е вероятно, че до сега на Божия гняв щеше да даде на целия свят силата на Сатана и неговите корумпиране домакините. Но силата на молитвата продължава мъже жив. Бог запазва оцеляването на всеки Ева заради молитвите на вярващите, и надеждата на обслужващия църква.

Павел не даде моряците и пътниците проповед или богословски урок за кораба се люлееше и подвижен силно, и те бяха изпълнени със страх. Пол свидетелстват за собствената си твърда вяра, стои като глас, който вика в продължение на вятъра помете вълни. Апостолът се надяваха на Бога, и вярва, че той ще изпълни всичко, точно както му беше казал ангелът. Така че той очаква подхода си към близкия остров и тяхното определен корабокрушението на пясъка. Загубата на кораба е неизбежна. Но в средата на останките има спасение за сигурност. Това не е Божият отговор за бъдещето на нашите страни? Молете се, че вие ​​и всичките си братя и сестри могат да бъдат спасени, защото всички сме в един и същ кораб, и дяволът иска да унищожи тези, които носят Евангелието в сърцата си. Така будни и се молете, за да не паднете в изкушение.

МОЛИТВА: Благодарим Ти нашия Господ Исус, изпратили Павел ангела, който го утешил в средата на отчаянието. Изпрати утешител на любовта и на всички онези, които са затворени или преследвани за Вашето име заради, и ни спаси, заедно с всички хора, на нашите народи, в бурята, за да дойде на нашата култура.

ВЪПРОС:

  1. Защо Бог да спаси всички мъже на борда на кораба, въпреки неверието им?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 09:02 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)