Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 089 (Paul’s Return to Jerusalem and Antioch)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

9. Павел Върни се към Йерусалим и Антиохия (Деяния 18:18-22)


ДЕЯНИЯ 18:18-22
18 И така, Павел все още остава доста време. Тогава той взе отпуск от братята и отплава за Сирия, и Прискила и Акила са с него. Той бе косата му отсече в Кенхрея, защото той е взел обет. 19 И той дойде в Ефес, и ги остави там, но самият той влезе в синагогата и с евреите. 20 Когато го помоли да остана по-дълго време с тях, той не съгласие, 21, но се сбогува с тях, казвайки: "Аз трябва по всякакъв начин да запази този празник в Йерусалим, но аз ще се върна отново към вас, с Божията воля "И той плавал от град Ефес. 22 И когато той слезе в Кесария, и отиде и поздрави църквата, той слезе в Антиохия.

Господ Исус, чрез Павел, слугата му, засадени живи църкви в Македония и Гърция. Той ще остави един от колегите си работници в тези църкви за нейното укрепване. Течение на времето Павел е била сигурна, че е приключил службата си в Гърция, за Духът на Господа е наредил да се върне в ранната църква в Ерусалим и Антиохия. Там той е бил да се обвърже нови църкви на предишните, така че новите църкви не може да стане независим.

Това е вероятно, че Павел, с оглед на единството на църквата, е дал обет да информира братята в Ерусалим от най-великите неща, които Господ беше извършил чрез него. Те също може по този начин да участват в вик на триумфалното шествие на Христос. Ние не знаем точно защо Павел си обръсна главата при завръщането си в Ерусалим. Но той със сигурност не отряза косата си да се обадя на благодатта на Господа върху живота му. Той е наясно, че всяка благодат се дава само чрез вяра. Може да се окаже, че Павел, чрез този обет, исках да благодаря на Христос за благодатта, която Той е дал за него и за всички църкви.

Когато Акила и Прискила чу, че апостол на Христос ще напусне Коринт те, също така, решава да напусне града. Тя може да бъде, защото те са били преследвани за това, че Павел работа. Така че те пътували заедно в Сирия. Кораб, закотвен за известно време в пристанищния град Ефес, където двойката решава да спре и да отвори работилница.

Павел копнеели да проповядва в тази столицата за дълго време, но Святият Дух му е попречил да влизат и да служат в провинция Азия. В същия ден на кораба протежение на морския бряг Павел влязоха в града. Той се скитал, проучване на възможностите за обслужване и проповядва там. Той влезе в синагогата и обясни закона на евреите, които се чудеха на обяснението му и го помоли да се върне към тях и следващата събота.

Но Павел не се съобразят с тяхното искане за неговата крайна цел е Ерусалим. Той искаше да отиде в Ерусалим, и е бил длъжен да отида там, въпреки че се отвори широко вратите на услугата в Ефес. За момента гласа на своя Господ го избутваше от този център, която по-късно да се превърне в липсващото звено във веригата на църкви, засадени по цялата линия от Турция до Гърция. Павел, обаче, не се проповядва в съответствие със собствената си воля, но според волята на Господа, като апостол Яков пише (Яков 4:15). В края на втория му мисионерско пътуване Павел знаеше, че начинът за проповядване на бъдеща трета пътешествие са били напълно подготвени в столицата на Ефес. Там той е намерил работа, да поддържа живот и синагога, която, за разлика от други, не му противоречи. Членовете на принципа му дори го помоли да остане по-дълго.

Така че Павел, с благодарно сърце, дойде от морето в Кесария на Палестина. Той отиде до Ерусалим и поздрави братята в църквата и се поклони в храма като верен евреин. Той не остана дълго там, но се върна на църквата в Антиохия, което го бе пратил да проповядват сред езичниците. Името на Христос е много похвали и прогнозиране на Светия Дух бе реализиран по един прекрасен начин. В миналото той е излязъл с Варнава, под ръководството на Светия Дух, без дизайн. Сега много църкви са били засадени навсякъде, и верните старейшини са били инсталирани. Светият Дух е спасил и осветени много, и спасението на Христос резултатно и непрекъснато се разпространи своята сила.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме, основава църкви по целия свят. Всичко това беше възможно, защото смъртта си на кръста. Ръководи Вашите апостолите чрез Духа Си, и осветена своите слушатели чрез вяра. Дръжте ни от измамници, от фанатици, от философии, и от самомнение в социалната сфера, така че можем да се държим здраво на посочен от Вас Евангелието, и да прославят Твоето име като наш Спасител и идването на Господа.

ВЪПРОС:

  1. Кои са четирите града Павел посетиха в края на втория му мисионерско пътешествие?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:16 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)