Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 264 (The Burial of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

30. Погребение на Христос (Матей 27:57-61)


МАТЕЙ 27:57-61
57 Когато се свечери, един богат човек от Ариматея, на име Иосиф, който сам е ученик на Исус дойде. 58 Този човек отиде при Пилат и поиска тялото на Исус. Тогава Пи-късно заповяда да се даде. 59 Иосиф, като взе тялото, обви го в чиста плащаница, 60 и го положи в своя нов гроб, който бе изрязани в скалата, и той се претърколи голям камък на гробната врата, отиде си. 61 Мария Магдалена е там, и другата Мария, които седяха срещу гроба.

Един богат човек от Ариматея, който беше наречен Йосиф, се появява в това евангелие. Поради си почетен имоти, той е бил член на Синедриона. Може би той се въздържаха от гласуване срещу Христос, защото той уважавал божествена лечител, който бе подкрепена от ръката на Бог. Йосиф беше ядосан на злите отношенията на Каиафа, хитър първосвещеника и му изневерява племе. Иосиф отиде да Пилат, управител, където бил приет заради авторитета му, и той поиска тялото на Исус. С този акт, той се изправи срещу цялата Синедриона в полза на Исус.

Никодим, друг член на Синедриона, се присъединиха с жените в подпомагането на Йосиф да вземе тялото на Исус от кръста, измийте го, да го помажеш, и го увийте. Тези неща бяха направени преди началото на празника по залез слънце по-бързо. Тогава те го постави в нов гроб, които са били подготвени за Иосиф се. Този, който е бил осъден като престъпник е бил погребан като богат човек.

Христос умря реална смърт. Сърцето му спря. Неговата кръв, отделена за вода и кръв. Дъхът му спря, а тялото му стана студен и твърд. Исус е бил истински човек. Той е роден, за да се даде като жертва. Той умря за нас. Когато Той е погребан в гробницата, те привали камък срещу вратата, за да се запази диви животни далеч от тялото му.

Смъртта на Христос не е мираж. Той не само заспиват и след това се изкачи до Бог. Той умря на кръста, а трупът му е бил погребан в гробница. Всяка друга описание на Неговата смърт е вярно сън или преднамерена лъжа.

Докато той живее, Христос не е имал къща на собствената Си, където да положи глава. Когато той умира, Той не е имал гроба на Неговото собствено, в който да се Неговото тяло. Това е пример на Неговата сиромашия. Но в това може да има нещо на една мистерия. Гробът е лъжец наследство на грешника (Йов 24:19). Няма нищо, наистина можем да наречем наше, но нашите грехове и нашите гробове. Когато отидем в гроба, ще отидем до нашата собствена място. Но нашия Господ Исус, който не е имал грях на собствените си, не е имал гроба на Неговото собствено. като условни грях, че е добре, че той трябва да бъде погребан в чужд гроб. Евреите предназначен, че той трябва да направи гроба му с нечестивите и е трябвало да бъде погребан с крадците, с когото бе разпнат. Но Бог отхвърли този план и установили, че той ще бъде "с богатия в смъртта Му" (Исая 53:9).

Евреите започват бързо да блъскам къщите си, за Пасхата започна в шест часа вечерта. Не е позволено да работят или да се движи прекалено след този срок. Според закона, тези, които са участвали в присъствие на погребални церемонии ще стане нечисто и недостойно за празнуване на Пасха. Ето, виждаме слабостта на закона Стария завет. Онези, които служат на Исус Христос са Съвпадение-ти на всяко едно отношение и святост. Този, който приема Разпнатия трябва да се очисти завинаги.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме, защото наистина е починал. Ти беше погребан в гроб, изсечен в скалата, след като завърши съботна почивка, след като бяха убити в петък, когато агнета бяха убити за Пасха. Ние Ти се покланяме, защото Вие сте истинската Божия Агнец. Сте завършили всички Пасхата изисквания. Кръвта ти става защитата ни от Божия гняв. Ние ви обичаме, Ти служа, се ангажираме да Ви и не искат нищо, но да почетем и прославим Твоето свято име.

ВЪПРОС:

  1. Какво разбрахте от погребението на Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:14 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)