Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 258 (Simon of Cyrene Bears Jesus’ Cross)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

24. Симон от Кирена мечки Исус кръст (Матей 27:31-34)


МАТЕЙ 27:31-34
31 Когато те Му се поругаха, те взеха мантията на разстояние от него, и дрехите си върху него, и Го заведоха да Го разпнат. 32 Тъй като те излязоха, те намериха един човек, на Кирена, Саймън по име, и те го принуди да отиде с тях, че той може да носи кръста си. 33 Те дойдоха на място, наречено "Голгота", която е да се каже, "лобно място". 34 Дадоха му кисело вино за пиене, смесен с жлъчка. Когато той я вкуси, не прие да пие.

По улиците на Ерусалим, Исус се счупи под тежестта на тежкия му кръст. Това е твърде голямо натоварване за него, особено след като Римската бичуването е изцяло изчерпани Неговата сила. Тя е съобщила, тук, че понякога ние не може да понесе кръста си от себе си, но се нуждаят от някой, който да ни помогне. Римляните са принудени минувач, Симон от Кирена, за да помогне на Христос носи кръста. По-късно, синовете на този човек (Александър и Руфа) станаха активни членове на църквата в Рим (Марк 15:21, Римляни 16:13). Всичко в къщата на Симона бе благословен, защото той носи кръстът на Исус".

Когато Исус дойде до мястото на разпятието извън градските стени, той е бил предложен напитка, се смесва с оцет и горчиви треви, който е предназначен да намали ужасните страдания на кръста. Но той отказа напитката, защото той искаше да понесе нашите грехове съзнателно в най-пълния си интензитет.

Някои хора вярват, че Симон от Кирена на мястото на Исус е бил разпнат. Въпреки това, аналгетик напитка не е подадена само на Симона, но на Исус Христос, което показва, че Той не човек, който е бил бичуван. Това беше Исус не, Саймън, който стоеше сред войниците, поразен, презрян и носенето на дрехи, изцапани с кръвта Му.

МОЛИТВА: Мигхть Господ Исус, ние ви благодаря, защото носи кръста си. Когато тялото не е в състояние да носи тежкия кръст вече позволява един минувач да ви помогне. Ние Ви молим да ни прости препъни и убеждението ни, че ние сме в състояние да продължи да носи своя кръст. И все пак, ние сме утешени, защото вие сте този, Всемогъщия, който ще ни помогне да носи своя кръст. Да си сложиш иго върху нас, но си го носим с нас, така че с ваша помощ може да достигне целта ръкоположен за живота ни. Ти си обещал да бъде с нас винаги, дори до края на века. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава да носим кръста в следването на Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)