Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 254 (The Choosing of an Insurgent)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

21. Избор на бунтовника (Матей 27:15-23)


МАТЕЙ 27:15-20
15 А на всеки празник управителят имаше обичай да се освободи на народа един затворник, когото желания. 16 Те имаха един прочут затворник, на име Варава. 17 И тъй, когато бяха събрани, Пилат им каза: "Кого искате да освободи към вас? Варава, или Исус, Който се нарича Христос? "18 Понеже знаеше, че поради завист го предаваха. 19 Докато той седеше на съдийския престол, жена му изпрати до него, заявявайки, че "нямат нищо общо с тоя праведен човек, защото съм много пострадах ден в съня си заради него." 20 А главните свещеници и старейшините убедиха народа да изпроси Варава, а Исуса да погубят.

Варава беше бунтовник, престъпник и враг на Рим. Пилат старейшините опасен избор, отнасяща се до него. Ако те попита за свободните Варава, те ще се привеждане в съответствие с враговете на Рим. Затова Пилат се опита да привлече на старейшините в капан, предлага да освободи Исус или Варава, защото знаеше, че Исус е бил миролюбив, а не бунтовник.

Не е вероятно, че съпругата на губернатора бях чувал много за Исус, поне не така, че да мечтаят за Него. Така че е ясно, че нейната мечта е от Бога. Може би тя беше една от благочестиви и почтени жени, които са имали някакъв смисъл на религията. Въпреки това, Бог прави разкрие Себе Си от мечтите на някои, които не са религиозни, като Навуходоносор.

Съпругата на Пилат, претърпени вследствие на тази мечта. Дали това-членка жестоко отношение на невинен човек или съдебно решение, че ще падне върху тези, които са отговорни за смъртта му, той е страшен сън, и мислите си я смути.

Свидетелските показания на съпругата на губернатора беше чест на нашия Господ Исус. Тя го описа като "просто човек", дори когато той е бил преследван като най-лошите престъпници. Когато дори Неговите приятели са се страхували да се появи в защита на Него, Бог е направил тези, които са чужденци и врагове да говорят в негова полза. Въпреки че Петър Го отричат, Юда го призна. Когато първосвещениците произнесе го призна за виновен за смъртта на Пилат заяви, че той не намери вина в Него. Докато жените, които следваха Исус застанаха отдалеч, съпругата на Пилат, който знаеше малко за Него, показва искрена загриженост за Него.

Бог не ще си оставя без свидетели на истината, дори когато изглежда, че да се злобно се спускат от неговите врагове и срамно пусто от неговите приятели. Управител вярва в призраци и доверие в тях. Той не знаеше истинския Бог, но се страхува на множество богове, призраци и духове. Но жена му чу за милостиви работи на Исус и се бърка за арестуването му. Бог увеличи своето безпокойство до точката, че тя мислеше, че нейният съпруг е бил, за да извърши най-голямата грешка на живота си. Тя не се срамуваше да изпрати пратеник, за да го предупреди, силно и да го спаси от съдебно решение срещу престъпник на Божията воля.

МОЛИТВА: Небесни Господ, ние свеждаме глави пред неизмерен Твоята любов, че даде Своя Единороден Син, за да умре за нас и да ни примири с Вас. Можете страда със сина си във всеки един момент на Неговите страдания. Вие не унищожат враговете си, но ги обичаше и поведе сина си да завърши пътя на кръста. Ти ли направи това, за да се изкупи за всички грешници и причините за тях, така че те да могат да се покаят и вярват в силата на Светия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Защо Пилат предложи на евреите както Варава, а Исус, че човек може да бъде избран, а другият освободен?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)