Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 253 (Jesus Before the Roman Civil Court)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

20. Исус преди римски граждански съд: Съмнения относно Кингшип Исус (Матей 27:11-14)


МАТЕЙ 27:11-14
11 А Исус застана пред управителя; и управителят Го попита, казвайки: "Вие ли сте цар на евреите" Исус му каза: "Така ще кажеш." 12 Когато той е обвинен от първосвещениците и стареите, той не отговори нищо. 13 Тогава Пилат му каза: "Не чуваш ли за колко неща свидетелстват срещу вас? 14 Той му дал никакъв отговор, дори не една дума, така че управителят се чудеше много.

Исус се явил пред гражданския съд, който бе ръководен от Пилат, римският управител и управител на Палестина. Пилат беше агресивен човек. Той презря хора, и хората го мразеха. Без никакво предварително обсъждане, той попитал Христос за обвинението, представен от религиозния съвет: "Вие сте цар на този народ?" Хитър старейшини не обвинява Исус само по религиозни причини според техния закон, но те го нападнали за политически причини, за да принуди губернатора да ги слуша. Ако те са подали религиозна жалба относно техните спорове по Мойсеевия закон, Пилат щеше да ги отпрати с безразличие.

Ако Исус е отговорил, че Той не е бил цар на евреите, той може да бъде освободен. Но Той потвърди, че Той беше най-очакваната и уникален божественият цар. Неговото ясно потвърждение на Неговото царуване потвърди, че Той е истинският крал, Собственикът на Неговото царство, които са имали абсолютни права. Как ще отговорите на правото на краля да притежават и ви насочват? Съгласни ли сте, че си му? Ли се подчиняват на заповедите му?

Когато Пилат, като чу утвърждаване на Неговото царуване на Исус, той може да се усмихна, тъй като той смята този Назарянина да е маловажна фанатик аскет. Пилат не можах да намеря в него подготовката за създаване на царство, събирайки армия, или планирате бунт. Неговите шпиони да го докладите на Исус лекува болни, говори за кротостта и насърчаване на въздържание, любов и истина. Той се качи в Ерусалим на магаре и без оръжие. Такъв човек няма да направи никаква вреда на Римската империя.

Пилат бързо открили, че Исус е политически невинен. Беше очевидно, че той не се стреми да установи земно царство, нито пък е подготовка за бунт или революция. Затова Пилат искаше да го освободят.

Когато старейшините осъзнах, че Пилат е готов да освободи Исус, те започнаха да викат, че Исус е агитатор и смъртен враг на Цезар. Христос не отговори на обвиненията си, но запази мълчание, докато губернаторът му даде възможност да се защити. Исус е бил наясно, че Пилат знаеше истината и че той е отговорен да се направи само запитване. Мълчанието на Христос стана ясна покана за съвестта на областния управител, за да се прецени правотата си и да го освободят, за да бъдеш праведен.

МОЛИТВА: O кротък Божият Агнец, Вие сте Лъвът от племето на Юда. Вие сте обещаната крал, който е син на Давид и на Божия Син в същото време. Не сте защитят себе си, но потвърди истината. Ние Ви прослави за вашето търпение, самоконтрол и готовност да умре. Смърт на кръста като заместител за грешниците ни избави от проклятие и наказание. Тя ни дава възможност да се разпространяват царството на Твоя мир и разпространението на твоята добрина за всички, които обичат истината.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на Исус ", признавайки, че Той е истинският крал?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)