Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 251 (Jesus Delivered to the Governor)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

18. Краят на предателя (Матей 27:3-5)


МАТЕЙ 27:3-5
3 кокошка Юда, който Го предаде, като видя, че Исус бе осъден, филц разкаяние, и върна трийсетте сребърника на първосвещениците и старейшините, 4 казват: "Съгреших, че предадох невинна кръв." Но те казаха: "Какво е това за нас? Виждате ли към него. "5 Той хвърли сребърника в светилището, и отиде. Той отиде и се обеси.

Виждайки, че господарят му не е направил политически преврат, Юда е горчиво. Той също беше изпълнен с разкаяние, осъзнавайки, че той е допринесъл за смъртта на Исус. Подобно разкаяние без истинско покаяние води до отчаяние. Юда изповяда греховете си на главните свещеници, но не е получил милост от тях. Той бил готов да свидетелства за невинността на Исус, и той хвърли предателство пари в храма. Неговата изповед не е началото на истинското покаяние, а по-скоро резултат от страх. Престъпление му се издигаха пред него като една висока планина, която е натискане върху него. В крайна сметка, той се обесил с въже. Когато въжето е бил отрязан, той падна стремглав, се отвори в средата, и всичките му черва се изсипа (Деяния 1:18).

Когато Юда рефлектира върху това, което той е направил, той беше изпълнен с мъка, мъка и възмущение. Тридесет сребърника бе изглеждала много тънка в началото, но когато предателството е било направено и парите, платени, среброто стана шлака: малко като змия, и ужилен като пчела. Ние можем да си го казва за себе си: "Какво съм направил! Какъв глупак, какъв нещастник съм, за да продават моите Господар и утеха и щастие в Него за такава дреболия! Всички тези злоупотреби и униженията му направили са за сметка на мен. Това е заради мен, че Той е обвързан и осъдени, плюе и бит".

Сега Юда проклятието на торбичките, той извършва, парите, той пожелах, свещениците, които той разглежда, и деня, в който той е роден. В памет на добротата и милостта на своя Учител, както и, че са игнорирали предупрежденията, препълнена присъда по него и прониза душата му. Той открил думите на господаря си, за да е истина "би било по-добре за този човек, че той никога не е бил роден."

Божието предложение на благодат е само за ограничен период от време, а не размера на парите ще се промени, че. За хладки хора, в края на Юда "се превърна в стимул да се върне и да се покаете.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние хвалят, защото Вие, наречен Вашият предател време на вечеря на Господ Можете предупреди да се обърне назад, се покаят, и оставете си зло намерение, но той не е готов и е не призная греха си "приятел.". Той обича парите повече, отколкото той те обичаше. Той се надява за власт и позиция, и той позволявай на дявола да контролира мислите си. Простете ни злоба и да ни очисти от всяка отрицателна мисъл срещу брат или сестра. Никога не може да ги предаде умишлено или неволно, нито да ги денонсира, но стоя с тях в беда и да ги защитават пред тези, които ги мразят.

ВЪПРОС:

  1. Защо Юда се обеси и не се покае, както Петър направи?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)