Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 250 (Peter Denies Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

17. Исус предаде на управителя (Матей 27:1-2)


МАТЕЙ 27:1-2
1 А на сутринта бяха дошли, всичките главни свещеници и народни старейшини се съвещаваха против Исуса, за да го смърт: 2 И когато Го вързаха, заведоха Го и Го предадоха на Пилат Понтийски, управител.

Петър се отрече от своя Господ, и другите ученици бяха разпръснати и разбити. Работата на Исус "като че ли не са успели.

Късно същата вечер, на анкетната комисия казал на еврейски лидери, които не са посещавали първото заседание на Христос, какво се е случило. Тези свещеници, книжниците, юристи, старейшините и лидери побързаха да види Христос и Го смъртните присъди. Римляните са им попречили от изпълнението на смъртното наказание, така че те де за постигане на "Кинг" в ръцете на презрените езичниците. Искаха да го засрами пред хората. Защото не можеше да се спаси от римската власт, те се мотивира, че Той не е очаква Христос, Който ще донесе Божието царство и триумф над всяко зло.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, враговете ви проклети, и лидерите плесна в тъмнината на тази нощ, и доведе до Върховния съд. Помълча, се молеше за онези, които ви мразят, да ги благослови, и пред които са изправени всички представители на Твоите люде. Те не ви се кланят, но осъден на смърт и предаде римската власт да Те разпна. Благодарим Ти, Господи, за твърдост, търпение, доброта и святост. Готов ли си сам да умре като заместител за нас. Понесе нашите престъпления, измъчвани заради наказанието ни, и възлюби нас до края. Благодарим Ти винаги за вашата съвършена любов.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между срещата на еврейските лидери, проведена през нощта и на другата сутрин?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:55 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)