Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 247 (Jesus Faces the Sanhedrin)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

15. Исус е изправен пред Синедриона (Матей 26:57-68)


МАТЕЙ 26:63-64
63 ут Исус мълчеше. Първосвещеникът му отговори: "Аз Заклевам ви в живия Бог, че да ни кажете дали сте Христос, Син на Бога." 64 Исус му каза: "Ти го каза. Въпреки това, аз ви казвам, след това ще видите Човешкия Син седящ отдясно на силата и-в облаците на небето."

Когато приключи разпитът на свидетелите и Исус е невинен, Каяфа се опита нещо друго. Той възнамерява да направи Христос да кажа нещо, което е счетено от еврейския закон, за да бъде богохулство. Той постави Исус под клетва да обяви кой е той и отговори решаващият въпрос: Беше очаквания Месия, Синът на Живия Бог?

Най-високата точка на този процес, Исус наруши мълчанието си и говори съдебно решение срещу Неговата съдия. Посрещане Каиафа, той отговори на въпроса му с думите, основно "Това е както ти каза. Вие знаете истината и тя каза, но ти не вярваш в Моята божественост. Поради това, ще загине, ако не се покаете.

Христос се обръща към своите думи и за тези еврейски лидери, които слушаха внимателно. Той обявил да Човешкият Син, Който ще седне от дясната страна на единствената сила в света. Той ще дойде отново в облаци на слава да съди живи и мъртви, включително и съдиите, които са присъствали пред Него.

Исус цитира пророчеството на Давид в Псалм 110:1, за да разкрие същността, "И Господ рече на моя Господ," Седни от дясната ми страна, докато положа враговете ти подножие "." Чрез прилагането на това пророчество към Себе Си, Исус се идентифицира с завет Господ, един владетел в пълна съюз с Него. Той смята, старейшини, които седяха пред Него, за да бъдат врагове, които Бог ще постави под краката му. Когато Исус завърши Неговото божествено свидетелство и осъждане срещу съдиите му, той свидетелства, че Той е Син на човека, посочени в книгата на пророк Даниил (7:13-14). Той е този, който ще дойде в облаците на небето, упълномощени от Своя небесен Отец, и увенчан със слава да съди всички народи и физически лица. Исус не се откаже от правата си. Той обявил да бъде вечен съдия и съдени Неговите съдии с ярката си свидетелство.

МОЛИТВА: праведен Господ Исус Христос, ти си призна ясно пред лидерите на своя народ. Вие не отрича своята божественост, но със задължителна клетва обещанията на Стария завет, че Вие сте на Божия Син в тялото на Човешкия Син. Можете оспорва Вашите съдиите да вярваме във вас и вие се кланят, защото си обещания Христос и самия Господ. Ние Ви прослави, защото в едно изречение призова лидерите на своя народ да се покае и да се ангажират до теб, в противен случай окончателното си решение ще падне върху тях. Ние Ви прослави, защото Ти разкри вашия орган на слушателите си, като свидетелство в съответствие с тяхното разбиране, така че те стават отговорни за лични решения.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на уникално свидетелство на Исус пред Синедриона?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)