Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 248 (Jesus Faces the Sanhedrin)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

15. Исус е изправен пред Синедриона (Матей 26:57-68)


МАТЕЙ 26:65-68
65 Тогава първосвещеникът раздра дрехите си, казвайки: "Той е говорил богохулство! Защо се нуждаем от повече свидетели? Ето, сега сте чули богохулството. 66 Какво мислите? "Те отговорили:" Той е достоен за смърт! "67 Тогава те плюят в лицето му и да го бият с юмруци, а някои го зашлеви, 68 казвайки:" Пророкувай за нас, Христос! Кой ви удари?"

След като Исус заявява Своята божественост и призова лидерите на Неговите хора да се покаят, вярвайте, и поклонение, те избухна в ярост. Те избухна в гняв и го осъдил на смърт за това, което те наричат "богохулство", да се отнасят с него с голямо презрение.

Според техния закон, евреите са длъжни да се постигне веднага, като по този начин символизиращи, че те не вземаме от негова вина, но го е отхвърлил. Някои от тях му се подиграваха, наричайки го "Пророк" и го моли да пророчество, без наистина да вярваме в Него.

По-добре, отколкото представителите на еврейската нация в Синедриона? Да ви призная, че човекът Исус е Христос Спасител, Син на живия Бог? Или искаш да отхвърли Своята божественост и изкуплението? Пазете се! Вашият отговор реши съдбата си във вечността.

МОЛИТВА: Благодарим на Господ Исус Христос, защото Ти мълчаха пред Синедриона дълго време, а след това са обявени за Вашето пълно слава в едно изречение. Ние Ти се покланяме, вярвам, и да призная, че Вие сте на живия Бог Син, нашия Господ и Спасител. Седи отдясно на Отца ви, и идват в облаците на небето, за да съди живите и мъртвите. Цялата власт е дадена на небето и на земята. Напълнете сърцата ни с послушанието на вярата, така че да кажем на нашите приятели и съседи Вашето име и че дойде Твоето царство за слава на Бог Отец,.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е смисълът на една присъда, че Исус каза пред Синедриона?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)