Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 246 (Jesus Faces the Sanhedrin)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

15. Исус е изправен пред Синедриона (Матей 26:57-68)


МАТЕЙ 26:57-63
57 Онези, които бяха хванали Исуса, заведоха Го у първосвещеника Каиафа, където книжниците и старейшините бяха гатхеред заедно. 58 А Петър го последва от разстояние, до двора на първосвещеника, и влезе и седна със служителите да види края. 59 А главните свещеници, старейшините, и целият синедрион търсеха лъжливо свидетелство против Исуса, за да Го умъртвят; 60 и не намериха. Въпреки че дойдоха много лъжесвидетели, не намериха. Но най-сетне дойдоха двама лъжесвидетели напред, 61 и каза: "Този човек каза:" Аз съм в състояние да унищожи Божия храм, и тя да се изгради в рамките на три дни. "62 А първосвещеникът се изправи и му каза: "Нищо ли не отговаряш? Какво е това, че те свидетелстват срещу вас? 63 Но Исус мълчеше.

Свидетели, които се появяват пред Синедриона не може да докаже нищо против Христос, защото историите им противоречат един на друг. Юристите, началници, и старейшините не намери причина да осъдят Христос, и Той остава невинен пред тях.

Те не разбират това, което Христос е казал за разрушаването на храма и да я строи отново в рамките на три дни. Той не каза, че сам ще разруши храма, но че те ще унищожи храма на тялото Си, че е изпълнен с божественост и щеше да го възстановят в рамките на три дни. Това всъщност предсказва смъртта и възкресението.

Исус мълчаха пред лъжи и фалшиви обвинения. Когато процесът изглежда са се провалили, Каиафа (първосвещеник през тая година) са възникнали в ярост и се опита да излъже Христос. Каяфа искаше да каже нещо, което ще Го осъдят, така че те биха могли да се произнесе против Него. Исус не отговори, обаче, а просто го погледна, без да каже нито дума.

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си истината, у когото няма измама. Ти не отговори на фалшиви обвинения на враговете си, но стоеше пред тях мълчаливо доверие Небесният ви Отец да ви защити. Помогнете ни да научите вашето доверие закрила и присъствие с нас преди всеки съд или зло питащия, а не да се защити или да се доверите. Имаме обещание, че Светият Дух ще бъде в нас и ни даде възможност да се говори, тъй като ние трябва. Помощ всеки вярващ, при разпита, да ти се доверя и да свидетелствам за вас, с благоразумие, смирение и сила.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус мълчат по време на разпита му пред Синедриона?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:52 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)