Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 245 (Jesus Heals His Attacker)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

14. Исус лекува ухото си Нападател (Матей 26:51-56)


МАТЕЙ 26:51-54
51 Ето, един от тези, които бяха с Исуса, простря ръката си и извадил меча си и удари слугата на първосвещеника и отсече му ухото. 52 Тогава Исус му каза: "Сложи меча си обратно на нейното място, за всички тези, които вземат нож ще умре от нож. 53 Или смятате, че не можех да попитам моя Отец, и той ще изпратил още сега повече от дванадесет легиона ангели? 54 Как тогава ще Писанията да бъдат изпълнени, че трябва да бъде така?"

Петър е готов да защитава небесния Цар с меча си и сила. Но Христос му попречи да използва насилие, защото Неговото царство идва само чрез доброта, благост и любов. При това, Христос отхвърля всякакъв вид на кръстоносен поход, който противоречи на Неговата божествена цел и призива му за любов и уважение. Господ не се е възползвал от дванадесетте армии от ангели, които са на негово разположение, нито пък Той изкушава Светия Дух, който предсказа необходимостта от Неговата смърт и възкресение, за да спаси света. Той обичаше враговете си и признал пред тях, че Той е същият вчера, днес и завинаги. Ето защо, не се опитвайте да реализирате своите идеи чрез сила. Вместо това, бъдете търпеливи, да се ангажират с Господ и да обичаш врага си до края.

За Христовите слуги, оръжия за водене на война не са плътски, но духовно. Ето защо, ние не трябва да се бори според плътта (2 Коринтяни 10:3-4). Някои вярващи, обаче, мисля, че те трябва да се изправи в защита на гражданските им права и свободи. Те настояват, че борбата е необходимо за опазване на обществения ред и спокойствие. В същото време, обаче, те са съгласни, че ние не трябва да се противете на злия човек (Матей 5:39). Христос не иска Неговите служители да се разпространява Неговото Евангелие със силата на оръжието. Латинска поговорка казва: "Религията не може да бъде принуден; и трябва да бъдат защитавани, а не от убийството, но със смъртта"

Христос изцели ухото на слугата, когото Петър атакува, така че той можеше да чуе думата на Господ отново. Представете си учудването на служителя, който е видял ухото му се хвърлят на земята с нож и след това се върна на мястото му от неговия "враг", който може да го е убил. Това изцеление ни потвърждава, че по благодат, Исус прощава на враговете му и се отваря, за да ги Божието царство свободно.

МАТЕЙ 26:55-56
55 В същия час Исус каза на народа: "Били ли сте излезе като срещу разбойник с ножове и сопи да Ме уловите? Ден седях в храма преподаване, а вие не ме арестуват. 56 Но всичко това се е случило, че Писанията на пророците да се сбъдне. "Тогава всички ученици го остави, и избягали.

Исус обичаше нападателите си и не се защитава срещу тях. Той ги смъмри нежно и им показа тяхното лицемерие, малодушие и страх. Той им казал, че те не са имали власт над Него. Той също така потвърди пророчество, което казва, че Христос ще бъдат доставени на езичниците, за да ги изкупи от греховете си, че Господ ще поразя пастиря, и овците на стадото ще се разпръснат.

До този момент учениците беше останал близо до Исус. Но когато са чули, че Бог е представено Исус в ръцете на враговете, те са избягали в нощта като отчаяни мъже. Те бяха загубили всяка надежда!

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си кротък и смирен по сърце. Вие се ангажира и вашият Отец няма и приета съдебно решение срещу вас, резултати и страдание дори до смърт. Ти умря смърт на срам, да ни избави от Божия съд срещу нас. Простете ни, всички наши грехове. Научи ни да слушат думата си и вярвам в Тебе, така че да може да бъде моделирана от любовта ти, избяга от меча на вашата преценка, разходка кротко според Твоята воля, и да отидете където пожелаете.

ВЪПРОС:

  1. Какво прави свързването на Исус означава това?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)