Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 244 (Jesus Arrested)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

13. Исус Арестуван (Матей 26:47-50)


МАТЕЙ 26:47-50
47 Докато той още говореше, ето, Юда, един от дванадесетте, дойде, и с него голямо множество, с ножове и сопи, от главните свещеници и старейшините на народа. 48 А оня, който Го предаваше, беше им дал знак, казвайки: "Който целувам, той е един. Хванете Го. "49 Веднага дойде Исус и каза:" Радвай се, Учителю! "И го целуна. 50 Исус му рече: "Приятелю, защо си тук?" Тогава те дойдоха и туриха ръце на Исуса, и Го хванаха.

Когато Юда говори за Исус, той използва израза "Той е Един!" Тази фраза включва името на Господа (Аз съм това, което съм). По този начин, предателят на Господа, като уникално име на истинския Бог.

Войници и главните свещеници се втурнаха върху Христос, го върза го порази, и Го заведоха до съдебната зала. Какво ужасно страдание! Истината е обвързан с тези, които са обвързани в грях. Часа на тъмнината дойде и несправедливо осъден Самия Бог за Неговата любов. Христос не осъди предател, който го целуна с целувката на предателство, но му даде последен шанс за спасение и го нарече "приятел!" Божията любов, прошка и спасение бяха обобщени в това нежно име. Христос нарича "приятел", без значение колко е голяма вашата грях. Чувате ли гласа Му с разбито сърце? Ли да се покаят и да плачете?

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си Господ на завета. Позволи на хората на завета, за да ви арестувам и ще ви отведе в затвора на религиозен съд. Независимо от това, обичаше предател и не го унищожи от вашата Божествена сила. Вие приехте лъжливото му целувка и го нарече "приятел". Колко е голяма Твоята любов и самоконтрол в себе си отрича. Благодарим Ти,, защото Твоята благост е извън всички умове. Ни окуражи да вярват и да вярваме, че Вие ни понесе и ни приемат, дори когато сме неверен в нашето свидетелство за Вас и Вашето име. Благодаря на Господ за всичко, което направихте за нас.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус нарича Неговата предател "? Приятел"

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)