Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 243 (Jesus’ Entire Submission to His Father’s Will)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

12. Цялата Исус Подаване на Своя Отец, ще (Матей 26:42-46)


МАТЕЙ 26:42
42 Пак за втори път, той си отиде, и се молеше, казвайки: "Отче Мой, ако тази чаша не може да премине далеч от мен без да го пия, желанието да се направи."

Христос преодоля желанието на Неговото тяло чрез Светия Дух. Той се молеше Вторият му молитва, различен от първия, в пълна хармония с Бога. Син признава, че нямаше начин да спаси света, но от кръста.

Горко тях, които казват, че човек ще бъде оправдано с актовете на закона, а не чрез кръвта на Христос. Тези, които не се вземаме на обратното изкупуване, подготвени за тях, само за Исус изпи чашата на гнева вместо нас.

Синът преодоля Своята воля по време на втория си молитва. Той се съгласи със състрадание, за да се пие вместо нас чашата на Божия гняв, да умре като жертва за грях за грешниците, и отделно от заместническа изкупление от баща си.

Молитвата е не само предлагането на нашите желания към Бога, но също така е подаване на нашето желание да си. Той е в размер до приемливо молитва, когато по всяко време, ние сме в беда, да се отнасят до нашия Отец в небесата, и да се ангажират и да работят за Него "Да бъде Твоята воля."

МАТЕЙ 26:43-46
43 Той дойде пак намери ги заспали, защото очите им бяха натегнали. 44 Той ги остави отново отиде и се помоли трети път, като каза същите думи. 45 Тогава той дойде на учениците си и им каза: "Спете сега и почивайте. Ето, часът е под ръка, и Човешкият Син е да в ръцете на грешници. 46 Стани, нека се случва. Ето, онзи, който ме предава е под ръка."

Исус се е молил три пъти за един и същи предмет. Той използва в третия Неговата молитва същите думи, които Той вършеше във втория. Това не е от неверие, че молитвата не му ще бъдат чути, а защото вече е известно, че изкусителят ще го атакуват непрекъснато в рамките на следващите часове да преодолее послушание към Божията воля. Самият Исус създадена чрез повтарящи се молитви, по волята на Своя Отец, и знаеше със сигурност, с постоянство в молитва, че той е единственият човек, който можеше да понесе Божия гняв като заместител за цялото човечество.

В този час на изкушението, изглежда, че всичко било на небето или на земята, която се проведе дъха си. Ако Исус е предпочел лекота за себе си и продължи единство с баща си, без да се отделя от Него в името на изкуплението, ние би всички са били унищожени и загубени. Той се отказва, се дигне кръста си, и е умрял за нашето спасение. Алелуя!

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме с дълбока благодарност, защото Ти роди нашата преценка и страда заради гнева на баща ви в нашите грехове. Приемете нашите тела, сърцата и умовете като малко "благодаря" за вярата послушание. Благодарим за заместителна Твоята смърт за нас. Освети ни, че ние не може да падне в изкушение, и ни научи да се молим с постоянство, че можем заедно да се придържат в своя план, са наясно на лукавия, който се опитва да ни измами.

ВЪПРОС:

  1. Какво научаваме от следващите три молитви на Христос в Гетсиманската градина?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)