Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 242 (Pray Lest You Enter into Temptation)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

11. Молете се да не паднете в изкушение (Матей 26:40-41)


МАТЕЙ 26:40-41
40 Той дойде при учениците и ги намери заспали, и казва на Петър, "Какво, не може ли да бдите с Мене в продължение на един час? 41 Бдете и молете се, че не влиза в изкушения. Духът е бодър, а плътта е слаба."

Докато Христос беше мъчително със смъртта и да се противопоставят на дявола, и учениците бяха заспали. Дори Неговото трите най-близки ученици не могат да останат будни и да гледате с Него. Те нито подкрепят, Христос, нито предлага своите услуги на нарушеното в името на братството. Всички ученици, които са попаднали в този критичен момент.

Господ Исус им даде лек укор. От собствения си опит, той потвърди, че плътта на всеки човек е слаб, се уплашиха, и не са готови да носим кръста. Никой не може да служи на Бога без помощта на Светия Дух. И все пак победа ще се дава на всеки, който се моли постоянно, получава силата на Духа, става още по-силно във вярата, и обича враговете си. Вземете под внимание, че нашата човешка природа бързо реагира на изкушението и да чете Библията всеки ден, и да слушате добри проповеди, че не може да падне в изкушение. Нека не остане в отчаяние, но продължават да вярват и доверие с надежда. Попитайте жив Господ Бог за дара на молитвата за вас и вашите приятели, защото Отец ви очаква петиции от любов и вяра.

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си Син на Човека и на Божия Син. Се научи на послушание чрез ужасно своя опит и победи собствената си воля, защото Ти обичаше Небесният ви Отец повече от себе си и се представи на Неговата воля. Научи ни духовно послушание, че не могат да практикуват нашите желания, нито да прави нашите желания, но да положат всички усилия, за да се знае Твоята воля, и да се потърси Твоята сила, за да го носите в нашия живот на вяра. Дръжте ни, когато ние сме немощни.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава "духът е бодър, а плътта е слаба"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)