Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 233 (Consultation against Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

2. Консултация срещу Исус (Матей 26:3-5)


МАТЕЙ 26:3-5
3 Тогава главните свещеници, книжниците, и народните старейшини се събраха в двора на първосвещеника, който се наричаше Каиафа. 4 Те се съветваха да заедно, че те може да отнеме Исус чрез измама, и да го убие. 5 Но те казаха: "Не и по време на празника, за да не възникне бунт сред хората."

Имаше много дискусии за премахване на Христос, но този парцел е по-тежка, отколкото всеки все пак, за всички религиозни лидери бяха участва. Първосвещениците, който председателстваше в духовните дела, старейшините, които са били съдии по граждански дела, както и книжниците, които като лекарите на закона, са били съветници на Синедриона, са отхвърлили Христос. Те направиха този алианс срещу Христос.

Лидерите на евреите мразеше Христос, защото той критикува лицемерието им и греховете си и им казал да се покаят и да повярват в Него. Въпреки това, те не го смятат за Син на Бога, но богохулник. Те завиждаха и Го недоволство, защото масите го последва. Неговите чудеса свидетелства за Неговата велика сила. Те се ядосал в сърцата си, го нарече измамник, демон и прелъстител, и тайно решил да убие Христос. Те се срещнаха в двореца на първосвещеника Каиафа, да се очертае хитър план, за да Го погуби.

Христос е бил наясно на тяхната тайна парцел и изчезна от тях. Той възнамерява да умре само в уречения час на Пасхата като уникален Божия Агнец. Той искаше всички да знаят причината и целта за Бог е станал плът и умира в съответствие с плана на Своя Отец и Неговата собствена воля, а не в съответствие с дизайн на Неговите врагове.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, Ти знаеше предварително, че вашият час се приближиха и знаеше, че лидерите на своя народ, ще ви избави да бъде разпнат. Въпреки това, решава да умре в час, когато агнетата бяха убити на Пасха, за да покаже, че Вие сте уникални Агнето на Бога, който отнема греховете на света. Те не могат да извършват своите планове, но определи съдбата ви стъпка по стъпка по тази тъмна нощ. Ние прославяме и Ви благодарим за светия Твой увереност по пътя си на кръста.

ВЪПРОС:

  1. Защо не може да премине на Синедриона доброто решение срещу Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)