Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 234 (Shrouding of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

3. Обвит на Христос (Матей 26:6-13)


МАТЕЙ 26:6-13
6 А когато Исус беше във Витания, в къщата на прокажения Симон, 7 една жена дойде да го буркан алабастрен съд с много скъпо миро, което изливаше на главата му, тъй като той седна на масата. 8 А учениците, като видя това, те възнегодуваха, казвайки: "Защо се прахоса това? 9 Защото това миро можеше да се продаде за голяма сума, и дава на бедните. "10 обаче, знаейки това, Исус им каза:" Защо досаждате на жената? Защото тя свърши добра работа за мен. 11 За вас сиромасите всякога се намират между вас, но не винаги ме. 12 Защото в изля това миро върху тялото Ми, стори го за да Ме приготви за погребение. 13 Най-вероятно ви кажа, в случаите, когато това Добрата новина е, проповядвано по целия свят, какво е направила тази жена също ще се говори като неин спомен."

Главните свещеници, и пророци били помазани да символизират обитаването на Светия Дух, за да изпълняват своята небесна дълг. По същия начин, сестрата на Лазар, Мария, е преместен от Светия Дух, за да се излива миро върху тялото на Христос, да Го помажат. Христос е вярно едно помазан, при които се заселиха цялата пълнота на Божеството телесно. Това помазание за смъртта е в хармония с волята на Своя Отец. Това било постигнато чрез саможертвата на една жена, която щедро даде съкровището на живота си, за да прославят любимия Месия.

Ние трябва да се вслушаме в предвид нещо отпадъци, които е дал Господ Исус, или от другите или от себе си. Времето, прекарано в службата си и парите, похарчени в Неговото дело не се губи. Въпреки че изглежда да се хвърли върху водите, платена ще го намерите отново след много дни (Еклесиаст 11:1).

Учениците смятат, мехлем изля върху главата му беше пропилян. Но Той им каза: "Ако много мехлем се изля върху мъртво тяло, според обичая на вашата страна, вие няма да се оплаквам или мисля, че това е загуба". Орган, тя помазва е толкова добър, колкото мъртъв, и нейната привързаност е много изразителни поради тази причина. Поради това следва да се разглежда като подготовка за смъртта му, а от отпадъците.

Христовите ученици каза ароматно масло е трябвало да бъдат продадени и парите, дадени за гладни и бедни. Христос обаче похвали доброта на Мария с божествената похвала. Той направи си услуга, известна по света като подходяща подготовка за Неговото разпятие и погребение.

МОЛИТВА: Господи Исусе, ние ви хвалят, защото позволява на жената да мажете с скъпоценното масло помазание за заместителна Твоята смърт ни приближава Вашият погребение. Благодарим Ти, защото Ти Нарежете ученици на сърцето, когато те погледна много скъпо миро, но не разбирам, че Вашият часа идваше. Сте ни показа, че имаме лошо с нас винаги, и ни карат да им служат в Твоето име. Можете също така е умрял за тях, но те нито знае, нито разбират това. Ни води, за да им помогне с предпазливост в ръководството на Светия Дух, че те могат да бъдат запълнени с вашата добрина и любов и служат на всеки, който иска да бъде връчен.

ВЪПРОС:

  1. Какво се разбира под израза "Трябва бедните с вас винаги"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)