Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 225 (Parable of the Wise and Foolish Virgins)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

12. Притчата за мъдрите и неразумните девици (Матей 25:1-13)


МАТЕЙ 25:8-13
8 неразумните рекоха на мъдрите, "Дайте ни от вашето масло, защото нашите светилници излизат." 9 А разумните отговориха, казвайки: "Какво става, ако не е достатъчно за нас и за вас? Отиваш, а на тези, които продават и купуват за себе си. "10 А когато те отидоха да купят, младоженецът пристигна и тези, които са готови влязоха с него на сватбата, и вратата се затвори. 11 Подир това другите девици също дойде, казвайки: "Господи, Господи, отвори ни." 12 А той отговори: "Най-вероятно ти кажа, аз не ви знам." 13 Wатч следователно, за вас не знам деня, ни часа, в който Човешкият Син иде.

Христос ще дойде от небето в неочакван момент. Внезапната му поява ще разтърси вярващите и да ги събуди от съня си, тъй като те знаят предварително какво идването на Спасителя средства: до края на тази вселена се приближава.

И все пак, много хора не вярват, че Второто пришествие на Христос и самостоятелен съди решението ще се проведе през настоящия век. Сред тях ще има комфорт и техните страхове, ще бъде страхотно. В този решаващ момент, те ще осъзнаят опасността от безлюбие сърцата им, нечисти мисли и неморални действия. Тогава те ще бъдат готови по-бързо, тъй като те могат да се коригират тези дефицити. Но духовните добродетели на Бога не растат в нас в едно мигване на окото. Ние сме щастливи, че кръвта на Исус Христос ги закупили за нас и, получени за нас силата на Светия Дух. Той е масло, защото нашите светилници. Ние му благодарим и да се ангажират живота си на Него, да се отрече, че наистина той може да ни освети.

Самият апостол Павел обучени да слушат съвестта си, които трябва да бъдат чувствителни към ръководството на Светия Дух. Въпреки, че той е един от апостолите на Христос, които живеят в святост, той непрекъснато се освещават. Той се стреми да бъде добър пример за църквите по отношение на представянето, преследване на удоволствието, саможертва и любов. Обучение на себе си да последват примера на Христос, че може да живее като светец, а не от собствената си сила, но и от обитаването на Духа Господен. След това може да стане извор на доброта, доброта и радост във вашата общност. Ще се превърне в светлината на Христос в този тъмен свят?

Вярващ не живее заради себе си, а за името на Бог. Булката не се украси за себе си, но и за младоженеца. Така че ние не ходим в святост да спечели рай, но тъй като ние обичаме Христос, който умря за нас, и ни даде всички благословиите на небесата свободно. Ние му благодарим чрез представяне на нашите сърца към Него. Ние поставяме живота си в Неговите ръце и Той ни изпълва с Неговия характер. Тези, които са благодарни за обратното им изкупуване и пребъдете в словото на Господа, са тези, че Христос ще изберете, когато той идва. Те носят Неговото име и изображение в телата им и са се превърнали в плодовете на Неговия кръст. Благодарност и хвала им ги обединява в любов към Него. Целта на живота им е християнско единство с Христос, който ги пречиства със скъпоценната Си кръв.

Но онези, които отхвърлят Божията любов, прошка и божествена сила, няма да бъде обединена с Него, когато Той се върне. Всички старание и усилия на самоусъвършенстване ще се брои за нищо, защото животът им не са били построени на основата на Исус Христос, което носи себеотрицание и праведност. Каква голяма трагедия, че небесните врати ще бъдат затворени за тях! Христос не ще ги познаете, в действителност, Той ще ги разглеждаме като непознати, тъй като хората Той не знаеше нищо за. Господ е праведен, и дава възможност за всички да дойдат при Него чрез Неговия Дух. Тези, които го отхвърлят губят уникална възможност. Живеете ли, скъпи приятелю, без Духа на Христос? Или той работи и производство на плодове във вас?

В притчата, когато младоженецът дойде, вратата беше затворена, за да осигури тези, които са в рамките и изключват тези извън. Вярващите, които са стълбове в Божия дом, никога не трябва да излизат (Откровение 3:12). Когато прославени светии влиза в небесния рай, те ще бъдат затворени. Състоянието на светци и грешници ще бъдат неизменно фиксирани, и тези, които са затворени след това, ще бъдат затворени завинаги. В момента е отворена врата към небето, въпреки че тя е тясна. След Младоженеца дойде, той ще бъде затворена и се втурна и голяма бездна между небето и ада. Това окончателността ще бъде като затварянето на вратата на ковчега, когато Ной влезе вътре Той беше спасен от това решение, докато тези, които са избрали да не влиза загинали.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние Ви благодаря за радостта на небето, към които можете да се приближим, през Второто пришествие на Твоя Син. Помогнете ни да пребъдваме в Него чрез вяра, че може да преодолее на нашите твърди сърца с топло Твоята любов, да обичаме нашите врагове, и да се подготвят за пристигането на Исус. Освети ни до крайния предел, че можем да обичаме тези, които ще заблуди, и да ги призове да Го посрещнат, така че те не могат да загинат.

ВЪПРОС:

  1. Защо са неразумни девици, които са в състояние да приемат Христос ригхтеоуснесс и святост в последния момент, преди да дойде?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:16 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)