Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 224 (Parable of the Wise and Foolish Virgins)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

12. Притчата за мъдрите и неразумните девици (Матей 25:1-13)


МАТЕЙ 25:6-7
6 А по среднощ се нададе вик: "Ето! Младоженецът идва! Хайде излизайте да го посрещнете! "7 Тогава всички ония девици станаха и приготвиха светилниците си.

Онзи, който чете Новия завет се намира в нейните глави на Второто пришествие на Христос. Това съобщение е посочени около триста пъти. Тези признаци обикновено са свързани с призовава вярващите да се освещават. Булката се украсява да се срещне с младоженеца, така че членовете на Христос да украсяват себе си със смирение, любов, радост и чистота.

Никой не може да освети себе си поради греха. Но тъй като Христос ни пречиства с кръвта Му, Светият Дух ни води за извършване на християнския закон и създава в нас копнежа да се прилагат божествената любов в нашия живот. Това благословен Дух е мотив да практикуват святост и милостта на земята.

Никой не може да обичаме Бога и ближните си по свое желание. Следователно, ние трябва Божиите думи в сърцата ни, че ние може да дойде пеша, живото слово на Бога. Забележете, тук, притча Христос. Всички девици са знаели Словото на Бога и изпитали сладостта на Светия Дух, но мъдрите се събраха голяма част от Божията сила, докато глупците се събраха само малко. Това е разликата между глупавите и мъдрите. Оня, който е лишен от Божия Дух, след като вкуси Неговата сладост, се губи, само за тези, които се преместват от Духа ще бъде спасен.

Как може да се получи масло от Божия Дух? Не забравяйте, че възможността за получаване на Божия Дух идва при нас само чрез Разпнатия. Чрез Неговото изкупление, че всеки покаял се грешник ще имат привилегията да получат духа Утешителят. Имайте смелостта да попитам за този велик дар от нашия небесен Отец директно, защото Той е готов да се осветят всички Негови деца. Божият Дух живее във вас? Потърсете дара на Светия Дух, днес, че да не станат хладки, нито попада в грях или духовна смърт.

Как се става благословена с Божия Дух? Четете и размишлявайте върху думите на Библията, както и да слушате опита на вярващите. Вие не може напълно да разбере Словото на Бога от само себе си. Това е ползотворно да учат с други вярващи, за да получи Божието водителство, въпреки че може да чете Библията десет пъти и почти го знаете наизуст.

Как да пребъдваме в Святия Дух? Това може да стане, когато ние не натъжи от Божия Дух, от глупаво нашето поведение, а се покоряват на Неговата нежна покана, да отхвърли всеки грях, вярваме в бащинството на Бог, и да Му служим с вярност и търпение. Осветените вярващи живее със смирение и доброта под ръководството на Духа. По този начин, може да прослави Христос чрез вашия живот и да разкрие образа на небесния си Баща на другите. По този начин, вие сте по-мъдър от глупаво.

МОЛИТВА: Отец, благодаря Ти, защото Ти ни даде Вашият Светия Дух в резултат на милостив изкуплението ви, че сме недостойни и грешни. Кръвта на Твоя Син ни очиства, че ваша милост може да се усъвършенства в нашата слабост. Изпълни ни с Твоята сила, че ние не може да липсва любов, но служат с готовност и смирение, да бъдат попълвани с Вашият пример, и ходи в силата на Твоето Евангелие, очаквайки пристигането на небесния Младоженец.

ВЪПРОС:

  1. Как можем да получа силата на Светия Дух, и как можем да пребъдваме в него?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)