Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 213 (God’s Wrath)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

4. Божия гняв, попадащи за мъжете (Матей 24:6-8)


МАТЕЙ 24:6-8
6 И ще чуете за войни и слухове за войни. Внимавайте да не се смущава, за всичко това трябва да се случи, но краят все още не е. 7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на различни места ще има глад, язви и земетресения. 8 Но всички тези неща са начало на болки.

Най-важният съвет, който Христос даде на учениците Си в последните дни е: "Пазете се да ви не заблуди някой;. Учениците е помолил своя Господ, за да им кажа какво знак за Неговото второ идване ще бъде, така че те биха могли да го разпознае, когато Той дойде. Исус не отговори на тях директно, а ги показа голямата опасност губи собствените си души и да бъдеш въвлечен в общото отстъпление.

Дявола, след като поквара на културата на човечеството през лъжехристи, ще накара народите да се отдадете на изпитания и войни. Дяволът иска хората да забравят своя Създател и да потъне в морето на техните проблеми, тъй като Петър потъна, когато той се обърна очите си далеч от Христос. Питър погледна към висока вълна тече към него, а не на Христос. Да не се дава път на страх и неприятности, за живота на Христос! Той е възкръснал, и Той ще бъде с вас всеки ден, да ви спаси, вие носите и да ви предпази. Той ще ви помогне в страха си, без значение каква е обстоятелство, в любовта няма страх (1 Йоан 4:18-21).

Не се удивиха на Христовите думи, че четирите страдания (войни, глад, епидемии, и земетресения) трябва да станат. Това ще се случи, дори ако фалшивите пророци и се хвали лидери декларират мир. Разрушителни вълни трябва да дойде на нашата земя, за мъжете стават по-горди, доверявайки техните технически постижения, пренебрегвайки Твореца и прелюбодейство и други грозни грехове. Днес, аз вярвам, че ние живеем в началото на Божия съд, но кой слуша? И кой се покае от Евангелието?

Ако сте готови да служи на мира за хората си, обърнете се към вашия Господ и да проповядват Христос, защото Той е единственият път към мира с Бога и сред хората.

Исус ни предупреждава за духа на революцията, отразени в насилствени преврати между народите. Духът на бунт, неподчинение, и омразата са се превърнали в ръководен принцип на много млади хора днес. Това е, което четем във вълнуващи книги, които прославят тези идеи, но те само ще привлече масите към унищожение.

Освен това, глад се увеличава в света. Причините за това са много, но са основно поради греховността на човека. ООН заяви, че десетки милиони хора умират всяка година от прости предотвратими болести и глад. Много не да загине познаването на Бога. Това е така, защото много вярващи се придържат към живот на комфорт и безделие. Изглежда, че те не се чувстват състрадание към развиващите се страни и да не успее да споделят с тях комфорта на посланието на Евангелието.

Бихте ли се учуди, ако Земята се потресе и трепереше поради нарастването на егоизма, неверието и увеличаване на поквара? Причината за земетресенията е научно известен. Това е плъзгаща се в земните пластове, създавайки огромния натиск, който кара земята да се разделят и се разклаща. , Но и духовно, като основната причина е Божия гняв в егоизъм, самодоволство, липса на любов, и увеличаване на атеистични учения на неистина и несправедливост.

Признаването на постоянното присъствие на Бог, който управлява всички събития, трябва да утеши и успокои духовете ни, каквото и да се случи. Бог е просто изпълнение на това, което се назначава за нас. Нека, следователно, да приеме волята на Бог, защото "тези неща трябва да станат", като средство за далечния край на Божиите цели. Старата къща трябва да се разбиват (въпреки че това не може да стане без шум, прах и опасност), преди да може да бъде построена нова сграда. "Неща, които се клатят, трябва да бъдат премахнати, че неща, които не може да се клатят, могат да останат" (Евреи 12:27).

Потърсете на Господ, че могат да живеят. Проповядвайте благовестието с ване, че силата на Божията любов може да ви придружава. Горко на земята, без Евангелието! За народите ще погълне един на друг като вълци грабители. За съжаление, те са по-жадни за нефт от Светия Дух!

МОЛИТВА: Отец, ни прости нашия егоизъм, и да ни направи миротворците чрез проповядването на кръста на Твоя Син. Смили се над нас, че ние може да задоволи гладните с вашите благословии, представят тези, които ще заблуди със светлина и утеши бедните. Да ни държи далеч от измамници, Вие сте единственият, който ни спасява от греховете ни. Ние сме в отчаяно се нуждаят от вашия син, единственият Спасител, в разгара на вашите наказания.

ВЪПРОС:

  1. Какви са найголемите опасности, пред които човечеството е изправено?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:03 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)