Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 214 (They Will Deliver You up to Tribulation)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

5. Те ще ви предадат на скръб (Матей 24:9-14)


МАТЕЙ 24:9-11
9 Тогава те ще ви предадат на потисничеството, и ще ви убият. Вие ще бъдете намразени от всички народи заради Моето име. 10 Тогава мнозина ще се спънат и ще предадат един на друг, и един друг ще се намразят. 11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.

Христос изпраща Своя мир народи, градове, населени места и където и мъжете могат да живеят. Онези, които вярват в Него се покаят, получи прошка и на Христовото учение, ходят само в силата на Светия Дух, и да стане осветлението в растящата тъмнина. Онези, които, вместо на Бога, предпочитат пари, или власт, или нечистота, и отказват истинско покаяние ще настоява за собственото си състояние на доброта. Това отхвърляне на Божията доброта, постепенно ще ги втвърдява срещу спасението на Евангелието. Те мразят светлината, не харесвам посланици на Христос, и да убие тези, които идват да служат на тях във времена на трудност и трудности. Дяволски дух винаги се противопоставя на Бога и тези, които са родени на Неговия Дух.

В края на времето, ще има увеличаване на омраза на Христос. Властите ще осъдят Неговите последователи и да ги държат отговорни за страданията на света. Християни ще бъдете намразени от всичките народи като лукавия опити за унищожаване на Христовите последователи веднъж и за всички. Не се учуди. Въпреки че Бог показва Неговата сила и любов чрез вас в един свят на омраза, ще се погнуси, и отхвърля, може би дори изгонен от дома си, измъчвани или убити от враговете на кръста. Христос предлага връзка с Твореца, и вечен живот, но ние не сме обеща комфортен живот в този свят. Но в средата на земния скръб Той обещава Неговия мир, присъствие и радост.

Време на преследване време на откриването. Когато професията на християнството започва да струва скъпо мъже ", тогава много ще се обиди", и отстъпят от вярата си. Те ще вземе кавги с това, което веднъж изповядваха, го пренебрегва, растат уморен от него, и най-сетне бунт срещу него. Вълци в овчи кожи ще хвърлят си прикрива, и да се появи, тъй като те наистина са.

Горчивият опит е предателството на братя и сестри. Презрение на посланици на Христос в света е разбираемо, но фалшиви свидетелски показания на братя и сестри е болезнено. Никога не мразя брат или сестра, дори ако те отричат, защото те са станали жертва на трик на Сатаната. Молете се за тях, да ги обича и да ги поема като Христос роди Юда, предател, до края, да му каже: "Приятелю, защо си дошъл?"

Дяволът влияе върху тези негативни развития и страхове чрез измамници, които разпространяват фалшиво евангелие, очарователни масите с обещание за богатство. Други провокира благочестивите фалшива святост чрез запазване на закони, които забраняват определени храни, напитки и облекло. Всички писатели и философи, които отричат Божията любов, изразена от кръста на Христос са измамници, защото там няма спасение, но в Разпнатия. Изпитвайте духовете, и не се ангажират с пророци или реформатори, с изключение на тези, които прославят Христос.

МОЛИТВА: Господ на любовта, колко страдат от ударите на вашата преценка срещу непокорните и невярващите, когото обичаш, и се стреми да изкупи. Те не са наясно с Твоята истина и не са готови да ви приеМатей Прости тях и нас. Изпратете ни към тях и ни води да декларират Вашата Евангелието с мъдрост и предпазливост, че те могат да се обърнат към вас. Помогнете ни да не се страхуват от ударите на гнева си срещу непокорните грешници, но да се разпространява Твоето спасение и доброта към всеки, който се покае и вярва в любовта ти.

ВЪПРОС:

  1. Какви са причините за преследване и предателството на братята в последните дни?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)