Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 212 (Take Heed that no One Deceives You)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

3. Внимавайте, че никой не заблуждава (Матей 24:4-5)


МАТЕЙ 24:4-5
4 Исус им отговори: "Бъдете внимателни, че никой не ви накара да се заблуждават. 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име, казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

Учениците са поискали относно неговата прогноза: "Кога ще бъде това?" (V 4). Христос не им даде отговор на броя на дни или години до неговото изпълнение, заявявайки, че тя не е за тях, за да се знае времето. Но те бяха помолени "Каква ще бъде знак?" Този въпрос Той отговори напълно, ние имаме право да разберем знаменията на времената. Христос е също така предупреди учениците Си за идването на изкушението и отстъпление. Сатаната е враг на Бога, който, със своите лъжепророци и лъжехристи, се стреми да се отделят всички мъже от своя Създател.

Сатана мрази Бога и Неговия Христос. Той изпълва всички, които не следват Исус с непокорни и в противоречие с духа Си. Тхе Евил някой иска да им попречи да влезе в Божието царство, така че той ги вдъхновява с изумителна мисли, и ги кара да греховни дейности, убеждавайки ги, че те са в състояние да изкупи света със собствените си способности. Ето защо, те отказват да се покаят, мисля, че те не са в необходимостта от покаяние и обновяване. Заблудата на Сатана, ги кара да вярват на своите собствени доброта, или нещо външно, като науката и технологиите.

Най-важно желанието на вярващия не трябва да бъде да знам бъдещето, но да бъдат изпълнени с Божия Дух и така да се избегне нечестиви мисли. Духът на Господа създава в покаяние, вяра, смирение и мир. Но духът на Сатана се появява в много форми; гордост, доверявайки себе си повече от Бога, планира освен форма на Бога, неприязън на другите, лъже, нечистота, негодувание, огорчение, и отмъщение. Някои от най-разрушителните плод на духа на Сатана се намира в лицемерие, когато някой се преструва, доброта, въпреки че сърцето му е пълен с злоба.

Виж за влиянието на Сатана при разглеждането на различни философии, религии и култове. Ако те предлагат, че хората могат да създадат човешки рай чрез самодоволство и добри дела, а след това да се признае, че те са лъжехристи. Не ги следват, но изглежда на кръста, където ще видите доказателство, че всеки човек е корумпирана и в необходимостта на Спасителя. Ние не можем да се спасим от нашата човешка природа, от нашата собствена сила. Не разчитайте на всеки светски лидер, защото Исус вече сте записали. Той ще дойде в блестящ облак, с голяма слава, и ще видите белезите от гвоздеи в ръцете Си. Не слушайте всеки религиозен учител, който не ви води към разпнат Божият Син, единствено на Него се основава нашата надежда.

МОЛИТВА: Отец, Син и Свети Дух, и само Бог, ние прославяме и се радвам за Христос ни е спасил и Духа на истината ни утешава. Ти ни предупреди за подли, заблуждаващи изкушения и доктрини, и ни даде възможност да стоите твърдо в Исус, единственият ни Спасител. Надарил ни дар на прозорливост, че не може да се придържат към лъжливите пророци, нито да се откаже от Христа. И все пак, Вие сте Свята и чиста. Вие искате да освети нашите мисли, умове, думи, и работи, че да се прослави чрез праведен нашето поведение, надарени с нас чрез благодатта на Отца и Сина.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос се избегне въпросите на последователите си по време на Неговото второ пришествие?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:02 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)