Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 211 (The Disciples’ Questions)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

2. На учениците въпроси (Матей 24:3)


МАТЕЙ 24:3
3 когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме, казвайки: "Кажи ни, кога ще бъде това? Какво е белегът на Твоето пришествие и на свършека на века?"

По пътя си на Елеонския хълм, учениците привлече вниманието на Христос към величието на храма. И все пак, Христос видя празнотата и нейното унищожение поради греховете на своя народ. Неговите думи разкъса надеждата, живеещи в неговите последователи. Дизайнът на Божията любов не е в сгради, направени от цимент и стомана, покрита със злато, и пълни с тамян, но духовния храм, който е построен от "живите камъни". Неговият храм е построен от вярващи, които са пълни със Святия Дух, който служи на Бога в корупционни нашия свят. Ли сте да се превърне в жив камък в Божия храм? Или все още изглеждаш като безполезен камък, който е хвърлен в полетата? Поставете се на разположение на Христос, че Той може да отрежете краищата и полезен човек завинаги.

Старият храм пакт трябваше да паднат новия храм пакт може да бъде установена на негово място. Христовите ученици по това време не може да се раздели с светилище, защото те не могат да си представим един нов и по-добър храм. Те трепереха за унищожаване и предстоящия край на центъра на тяхната цивилизация. Те се страхуват за живота си, съседи и приятели. Те не разбират напълно идването на Христовото царство, но попитах Господа точно кога и как тази велика разрушаване би могло да се случи, и когато Божието царство ще се появи. Те пожелаха за идването на Царството Божие, но без болка или унищожаване.

Страхувате ли се за бъдещето? Чувствате ли се несигурна сред падането на бомбите и смъртта на хората около вас? Се утеши и не се страхуват дори ако тялото ви се губи далеч, за всичко това може да се посочи, че идването на Господа и завършване на Неговото царство са близо до въпреки растящата тъмнина. Ли дълго, за да се знае бъдещото развитие? Не забравяйте, че всички тези събития са признаци на Второто пришествие на Христос. Бедствие и проблеми могат да бъдат признаци на идването на Господа. Не губим от поглед за това в разгара на проблеми, които тежат върху вас, но за повишаване на главата си, защото изкуплението ви е под ръка.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние се радваме, защото идват скоро. Очакваме с нетърпение появата на изкуплението ви. Спаси ни от нашата супер и небрежност, че не може да изглежда като празна храма, който свети само отвън, но нека стоим твърдо в плана на Твоя Свят Дух. Сложете нас като живи камъни в новия си духовен храм, да се научат на послушание на вярата и издръжливост, заедно с всички, които търсят с нетърпение завръщането си.

ВЪПРОС:

  1. Каква е тайната обхвата на въпросите на учениците, свързани с повторното отношение на разрушаването на храма?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)