Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 193 (Parable of the Great Wedding Feast)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)
5. Исус дава четири притчи (Матей 21:28 - 22:14)

г) Притчата за Голямата сватба (Матей 22:1-14)


МАТЕЙ 22:1-14
1 Исус в отговор и отново заговори в притчи към тях, казвайки: 2 "Небесното царство прилича на един цар, който направи сватба на сина си, 3 и изпрати слугите си да се обадя на тези, които бяха поканени на сватбата , но те не искаха да дойдат. 4 Пак изпрати други слуги, казвайки: "Кажи на тези, които са поканени," Ето, аз приготвих обеда. Моите говеда ми и угоените са заклани, и всичко е готово. Хайде на сватбата! "5 Но те занемариха от него, и разотидоха се, един до собствената му ферма, друг на търговията си, 6 и останалите хвана слугите си, и ги третират срамно, и ги уби. 7 Когато царят, като чу, че той е бил ядосан, и изпрати войските си, погуби ония убийци, и изгори града им. 8 Тогава казва на слугите си, "Сватбата е готова, но тези, които бяха поканени, не бяха достойни. 9 Идете на кръстовища на магистралите, и толкова, колкото могат да намерят, да покани на сватбата. "10, ония слуги излязоха по пътищата, събраха толкова, колкото намериха, зли и добри. Сватбата се напълни с гости. 11 Но когато царят, като влезе да види насядалите, видя там един човек, които не са имали облекло за сватба, 12 и той му каза: "Приятелю, ти как дойдох тук не носи сватба облекло?" Той беше безмълвен. 13 Тогава царят рече на служителите: Вържете му ръцете и краката, като го отнеме, и го хвърлете във външната тъмнина; там е мястото, където ще бъде плач и скърцане със зъби. 14 Защото мнозина са поканени, но малцина избран"

Тъй като Христос е издирва мислите на мъжете, той знае как да отговори на тях. Тази притча представлява Евангелието оферта и различните реакции, които са му дадени. Притчата за лозето представлява греха на лидери, които гониха пророците. Той също така показва греха на хората, които по принцип пренебрегвани съобщението, докато техните лидери са били преследването на пратениците.

Исус каза, как царят направи сватба на сина си като пример за прекрасно духовно сватба на Бог за Своя Син. На разположение на гостите представляват булката. Всички мъже са поканени да се обединят във вярата на Божия Син. Този съюз на вярата означава истинска радост, наслада, молба, и благодарност. Цялата завет Евангелието е като сватба, пълен с радост, а не свещена война от сълзи и кръвопролития. Христос ни кани на най-висше блаженство.

Онези, които правят голямо угощение изберете гости. Гостите са Божиите деца на мъжете. "Господи, какво е човек", че той трябва да бъде по този начин достойнство! На разположение на гостите, които за първи път са поканени бяха евреи. Навсякъде, където се проповядва Евангелието, тази покана се случва. Министрите са "слуги", които са изпратени с покана (Притчи 9:4-5).

От тази притча, ние виждаме, че гостите са наистина се нарича и поканени на сватбата. Тази покана е изпратена на всички, които чуха възклицанието на Евангелието. Служители, които носят покана не разполагате с конкретен списък на гостите. Не е необходимо за това, тъй като всички са поканени. Никой от тях не е изключено с изключение на тези, които се изключват. Всички, които са поканени на вечерята са поканени на сватбата. Те са поканени на сватбата, така че те могат да излизат да отговарят на младоженеца, защото това е волята на Отца, че всички мъже трябва да почитат всички Сина (Йоан 5:23).

В Евангелието не е само милостив оферта, но и милостив убеждаване. Ние убеждаваме човеците ", умолявам ние мъжете от името на Христос, тъй като посланици на Христос" (2 Коринтяни 5:11, 20). Вижте колко много сърцето на Христос е настроен на щастието на бедни души! Той не само осигурява за тях, в съответствие с техните нужди, но Той също така счита, че тяхната слабост и забрава.

Когато поканените гости бяха отпуснати през следващите Царят изпратил други служители. Но пророците от Стария завет не са преобладаващи, нито Йоан Кръстител, нито самият Христос (който им казал Божието царство е под ръка). Накрая след възкресението на Христос, апостолите и са били изпратени служители на Евангелието да им кажа: Сватбата е готова и да ги убеди да приемат офертата бързо.

Ако ще отговорим на Евангелието, ("Ето, вечерята е готова, воловете и угоените са убити, и всичко е готово"), Отец е готов да ни приеме, Син, за да се застъпи за нас, и Духа ни освети. Извинете е готов, мирът е готова, и е готова комфорт. Обещанията са готови като кладенци на жива вода. Ангелите са готови да ни посещават, провидение е готов да работи за наше добро, и небето, най-сетне е готов да ни приеме. Това е царството, приготвено ", готово да се открие в последно време" (1 Петрово 1:5).

Бог изпратил Своите пророци и пратеници на евреите първо, след това на целия свят. Тяхната услуга е не е задължително, нито тежък, но доброволно и радостно. Те не падайте духом. Те не се стремят собствената си слава, но славата на своя Господ. Тяхното послание е: "всичко се приготвя за вечеря на Божия Син." Странното в тази сватба е, че младоженецът е жертвата. Той умря, за да оправдаят гостите. Бог е предоставил всичко за партията на небето. Спасението е завършен и е готов за всички. Молим ви, в името на Бога: "Ела, всичко е готово."

Друго странно нещо за тази притча е, че повечето от тези, които бяха поканени не дойде. Оправдания са неоснователни, което показва, че те не искат да бъдат с Бога. Те не Го обичаме, но се обича и иска да бъде независим от Неговата любов.

Причината грешници не дойдат при Христос и да приемат Неговото спасение не е, че те не могат, а защото те няма (Йоан 5:40). Това отношение се увеличава страданията на грешниците. Те може да са имали щастие, ако те дойдоха, но те са избрали да го откаже.

За много хора на бизнеса и печалбата на светските предприятия ги предпазва от идването на Христос. В притчата, всеки един, който не се даде извинение. Хората са имали техните стопанства, за да се грижат. Жителите на града трябва да служат в техните магазини. Те трябва да купуват, продават, и ще спечелим. Вярно е, че земеделските производители, така и търговци трябва да бъдем усърдни в бизнеса си, но не до степен, че работата им пречи да следват Христос.

Тогава Светият се наскърби, тъй като Неговата любов е просто. Онзи, който отказва Неговата благодат се отделя от Неговата светлина. Това е Божия гняв: да напуснат неверниците, за да се унищожат сами по себе си. Знаете ли Божия гняв? Отворете вестниците и прочетете с духовни очи. Тогава ще станете издирва от Божия гняв.

След тези, които бяха поканени отказа да дойде, Бог покани нечисто, непознати, нечестивите, и болните към него банкетна. Собствения си народ не приеме поканата му, така че той покани всички бедни на сватбата на сина си. Нашата голяма Бог ви кани лично, ще дойдеш ли? Приемате ли, че сте бедни, куци и нещастни?

Бог предлага на онези, които приемат поканата Му дрехата на ригх-теоуснесс. Били ли сте на роклята на Божията благодат и да се украсени с бижута на Святия Дух? Без това покритие, което побеждава злото, не ще бъде достоен да отседнете в банкет на Бога. Онзи, който мисли, че може да дойде при Бога без дреха на Христос на благодат ще бъдат прогонени вечния огън. Ада не мъчи с пламъци и жажда само, но също така и със страх и трепет на вечно отделяне в дълбок черен мрак.

Христос покани всички на сватбата си празник, но само няколко дойде. Онези, които дойдоха, бяха Божиите избрани. Има ли някой от тях, облечен в бяла дреха на Неговата правда?

МОЛИТВА: Благодарим Ти Отец, защото ни поканиха, а ние сме нечестивия, за да участва на сватбата на Твоя Син. Ние не сме достоен за тази чест, но кръвта на Исус Христос ни очиства от всички наши грехове, и Светият Дух ни краси с любов, радост и мир, за да живеем с вас и ви хвалят с всички онези, пречистена в света . Помогнете на нас, за да се обадя и да се свържете с самотни, бедни и отчаяни и да ги покани на сватбата си празник, че небето може да бъде изпълнен с радост и щастие.

ВЪПРОС:

  1. Кои са седемте странни факти, които могат да бъдат намерени на сватбата на Сина на Бог?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)